Måske tænker du, at det er dyrt at rejse til Seychellerne. Sådan behøver det ikke at være. Med lavere priser på flybilletter og et større udvalg når det gælder overnatning, er den eksotiske øgruppe blevet for alle.

Seychellerne består af 115 øer, men normalt omtales kun de tre største Mahé, Praslin og La Digue. De fleste øer er ubeboede og nogle privatejede.

På din rejse til Seychellerne lander du i lufthavnen på hovedøen Mahé, og det er her dit tropeeventyr starter. Selvom du måske har en af de andre øer som mål for rejsen, så snup nogle dage på Mahé.

Med den introduktion byder vi dig velkommen til vores Seychellerne guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

Paradis ved Anse Lazio

Transport

Ind og ud

Fra Danmark kan du flyve med ét stop til Seychellerne med både Emirates (via Dubai) og Qatar Airways (via Doha). Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

At komme rundt

Har du booket hotel på Mahé, så kan du få dit hotel til at hente dig i lufthavnen. Du kan også tage en taxi eller benytte en transferservice.

Skal du videre til en af de andre øer, så skal du finde vej til færgeterminalen. Det er selskabet Cat Coco, der sejler på ruterne fra Mahé til Praslin og La Digue. De har en gratis shuttlebus fra lufthavne til færgeterminalen. Alternativt må du tage en taxi – det koster 20-25 €.

For at sikre dig en plads på færgen er det vigtigt, at du booker i god tid og absolut senest 48 timer før afgang. Du kan booke her, hvor du kan vælge mellem tre forskellige klasser/billettyper. Bagage op til 23 kg er inkluderet i billetprisen.

Der er 2-3 afgange dagligt fra Mahé til Praslin og La Digue. Det er værd at tjekke om tidspunkterne passer nogenlunde med at dit fly ankommer. Alternativt kan det være en god idé at snuppe en overnatning på Mahé inden du rejser videre. Kom i god tid i færgeterminalen – boarding begynder 1 time før afgang.

Det er også muligt at flyve mellem Mahé og Praslin. Det tager ca. 15 min og koster omkring 1000 kr. pr. person for en returbillet. Der er adskillige daglige afgange.

Vil du på udflugt på øerne, så findes der flere turoperatører – alternativt kan dit hotel sandsynligvis også hjælpe.

Restaurant med udsigt

Overnatning på Seychellerne

Generelt er det forholdsvis dyrt at overnatte på Seychellerne. Luksushoteller er der masser af, men du finder også en lang række guesthouses og bed & breakfast, der gør det muligt at besøge Seychellerne til en rimelig pris.

En anden fordel ved de billigere overnatningssteder er den ofte venlige og familiære atmosfære. Der er flere steder god mulighed for at komme tæt på de lokale.

Vi har selvfølgelig en række anbefalinger til, hvor du skal bo på Seychellerne. Alle nedenstående steder for gode anmeldelser af tidligere gæster. Du kan finde det fulde udvalg på f.eks. hotels.com eller booking.com, der som regel har de billigste priser.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller. Du kan finde flere gode råd til hotelsøgning her.

Mahé

Tropical Hideaway – lejlighed ved Beau Vallon
Marie Laure Suites – lille overnatningssted med pool ved Bel Ombre/Beau Vallon
Le Nautique Luxury Beachfront Apartments – lækre lejligheder ved havet i Anse Royale
Oceania Resort – smukt beliggende lejligheder ca. 4 km nord for Beau Vallon

Praslin

Pirogue Lodge – guesthouse ved stranden på Cote d’Or Beach
Villa Confort – guesthouse få hundrede meter fra Grand Anse Beach
Coco de Mer Hotel and Black Parrot Suites – i rolige omgivelser på den sydlige del af øen

La Digue

Pension Michel – Få hundrede meter fra stranden og tæt på spisesteder
Le Nautique Luxury Waterfront Hotel – lækkert hotel med pool tæt på stranden

Seychellerne er ren bounty

Øer, strande og områder

Mahé

Mahé er frodig og stærkt kuperet. Både hovedstaden Victoria (der er verdens mindste) og Seychellernes største turistområde Beau Vallon ligger på den nordlige del af øen. Stranden ved Beau Vallon er rigtig dejlig, men også travl. Du finder mere ro på den sydlige del af Mahés palmeomkransede strande, hvor det hvide sand skinner om kap med det turkisblå hav.

Mahé er øen med flest muligheder både når det gælder aktiviteter, restauranter og overnatningssteder. F.eks. finder du en lang række rigtig gode vandrestier, der fører gennem øens smukke landskab. Du kan også tage på snorkeltur eller besøge den flotte botaniske have i Victoria.

Praslin

Nordøst for Mahé (ca. 1 times sejltur) ligger strandparadiset Praslin. Det er her du finder en af verdens absolut smukkeste strande: Anse Lazio. Tænk bountystrand med hvidt sand og krystalklart vand i turkisblå nuancer. Praslin har flere andre strande, der alle er i ren verdensklasse.

Grand Anse Beach og Cote d’Or Beach er de to største turistområder, men det er i ganske lille målestok. Mellem palmerne ligger hoteller, guesthouses og lokale spisesteder. Prøv den friske fisk og skaldyr, der bare er helt i top.

Midtøen er dækket af Praslin Nationalpark, som du kan opleve til fods. Tag en guide med, hvis du f.eks. vil spotte nogle af øens flotte fugle. En anden udflugtsmulighed er den lille ø Curieuse, der ligger umiddelbart nordøst for Praslin. Her ligger et skildpaddecenter, og omkring øen finder du et af Seychellernes bedste snorkelområder.

La Digue

Ca. 7 km sydøst for Praslin ligger La Digue, der er præcis sådan et barfodsparadis man drømmer om en kold vinterdag i Danmark. La Digue er blot 6×4 km og det giver flere steder en følelse af at lege Robinson Crusoe på sin helt egen øde ø.

Selvfølgelig er der andre turister, men stemningen er intim og næsten alle overnatningssteder små og familiære. På La Digue handler det om at slappe af og nyde de gode strande, der her er omkranset af skov og bløde klipper. Find din egen lille strand med hvidt sand og krystalklart vand og bare nyd livet!

seychellerne guide
Øgruppen er berømt for sine store skildpadder

Seværdigheder og aktiviteter

Der er ingen tvivl om, at strandene er det store trækplaster på Seychellerne. Øerne har her og der udmærkede seværdigheder i form af nationalparker og mulighed for at udforske øhavet og livet under havoverfladen.

På Mahé skal du selvfølgelig besøge nationalparken Morne Seychellois opkaldt efter det 905 meter høje bjerg. Parken er frodig, og der er gode muligheder for at spotte flotte fugle. Både her og på Praslin er der fantastiske vandreruter.

Fra Praslin kan du også tage på flere gode udflugter. F.eks. til Cousin Island, der er et beskyttet naturreservat, hvor skildpadderne lægger æg og flere forskellige fuglearter yngler. Skildpadder kan du også se på Curieose Island ved Praslin, hvor man har igangsat et avlsprogram for de imponerende dyr. Lokale turoperatører kan hjælp med udflugter til øerne.

Som nævnt i indledningen anbefaler vi at bruge et par dage på Mahé. Her er det værd at besøge hovedstaden Victoria opkaldt efter den engelske dronning. Oplev de lokale når de handler på Selwyn Clarke-markedet og læg vejen forbi Frihedspladsen med St. Paul-katedralen.

Mad og drikke

Maden på Seychellerne består rigtig meget af fisk og skaldyr, der også kan indgå i de indiskinspirerede curries. De mange folkeslag, der gennem tiden er kommet forbi Seychellerne har stort set alle bidraget med ingredienser og tilberedningsmetoder. Det giver et varieret køkken, der er sjovt at prøve.

Tænk fransk kogekunst kombineret med krydderier fra Indien, lokale tropiske frugter og ris, nudler og andre madtraditioner fra Kina.

Især på Mahé og øernes bedre hoteller er det muligt at få europæisk mad. Nogle luksushoteller har gourmetrestauranter, men du skal prøve at spise frisk fisk og skaldyr ved en af de lokale boder – det er lækkert og billigt.

På en af de billigere restauranter skal du regne med at give ca. 100 kr for et måltid mad.

seychellerne guide
Fristende strandbar

Praktisk information

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information.

Valutaen på Seychellerne hedder rupee, der forkortes SCR. Kreditkort er udbredt på øerne og så godt som alle resorts og bedre restauranter tager f.eks. Visa og Mastercard. På alle øerne (Mahé, Praslin og La Digue) findes kontantautomater.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Seychellerne kan besøges året rundt, men vil du være nogenlunde sikker på godt vejr, så læs med her. Øgruppen har to perioder, der vejrmæssigt kan kaldes højsæson.

April og maj og igen i oktober og november finder du det mest solsikre vejr. Temperaturen ligger på 28-30 °C. Juni til september også en fin periode at besøge Seychellerne. Det er tørt, men monsunen kan sende kraftige vinde ind over øerne og der er forholdsvis høj luftfugtighed.

Seychellerne
28°
few clouds
78% humidity
wind: 6m/s SSE
H 28 • L 25
26°
Sun
26°
Mon
25°
Tue
26°
Wed
26°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Seychellerne

Vores Seychellerne guide har selvfølgelig også et kort med markering af bl.a. øer, byer, strande og overnatningssteder.

Seychellerne guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Seychellerne her og få prisgaranti
Find billige flybilletter til Seychellerne – sammenlign priser her

Tak fordi du læste vores Seychellerne guide – du kan finde mere information på seychelles.com, der er den officielle turistside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*