Her er det varmt i august

Vi viser dig vej til varmen

August er vores sidste sommermåned. En måned, hvor det er varmt i det meste af Europa – også i Danmark, der er et pragtfuldt sted at tilbringe august.

Men hvor er det ellers varmt og solrigt? Det kan du læse lidt mere om herunder, hvor vejrlab.dk giver deres bud på spændende rejsemål, du kan besøge i august.

For mere inspiration kan du også se indlæggene Her er det varmt i juli og Her er det varmt i september.

 

1. Kroatien

Jo jo, det kan blive rigtig varmt i Kroatien, der er mere populær end nogensinde. Men med 1.800 km kystlinje og flere end 1.200 øer er der alle muligheder for at finde sit eget rolige sted, hvor du kan nyde gode strande og skøn mad.

Kroatien er ikke helt så billig som det var engang, men i forhold til f.eks. Italien får du rigtig meget for pengene. Læs mere i vores guides til Pula og Dubrovnik. Vejret: I august kan du forvente temperaturer på ca. 26-29 °C og ca. 40 mm regn.

Charmerende by omkring Pula

 

2. Gardasøen – Italien

Italiens største sø er omgivet af smukke landskaber og charmerende byer med livlige markeder, gode restauranter og et stort udvalg af overnatningssteder. I de større byer er der også museer og fine historiske seværdigheder.

Gardasøen er et glimrende valg til aktiv ferie i form af surfing, cykling og vandreture, men du kan også besøge f.eks. Verona og Venedig på en dagstur. Vejret: I august ligger temperaturen på 27-30 °C, og der falder ca. 55 mm regn.

Klassisk billede fra Gardasøen, der har rigtig meget at byde på

 

3. Bali – Indonesien

Sommeren er det bedste tidspunkt at besøge naturskønne Bali. Gudernes ø er enestående kultur, dejlige hoteller og et utrolig lavt prisniveau. Her rækker pengene langt, og der kunne måske blive råd til at bo lækkert og luksuriøst.

Du kan nemt kombinere Bali med naboøerne Lombok og Gili Trawangan. Læs mere i vores guide til Bali. Vejret: Forvent temperaturer på 30-32 °C og ca. 40 mm nedbør i august.

Bali har mange hippe beach clubs

 

4. San Sebastian – Spanien

Baskerlandet og det nordvestlige Spanien har typisk mere ustadigt vejr end resten af landet. I august er der rigtig gode chancer for godt vejr, der ligesom resten af San Sebastians indbyggere får dig til at flygte til La Concha, der bliver kaldt verdens bedste bystrand.

San Sebastian og omegn byder i øvrigt på verdensklassemad og smukke landskaber langs kysten. Vejret: Lidt regn må forventes – august får ca. 100 mm og temperaturen ligger på 24-26 °C.

La Concha er flere gange kåret til en af verdens bedste bystrande

 

5. Punta Cana – Dominikanske Republik

Caribien skal besøges om vinteren, mener de fleste i rejsebranchen, men Punta Cana i Den Dominikanske Republik får kun lidt nedbør i sommermånederne, hvor du kan opnå store rabatter på overnatning.

I Punta Cana handler det om pudderhvide strande og et tilbagelænet liv under palmerne. Vejret: Forvent 30-32 °C i august og ca. 90 mm regn.

Punta Cana er et ægte caribisk paradis

 

6. Nha Trang – Vietnam

Nha Trang er en større by, hvor du kan opleve mange af de ting, der gør Vietnam populær som rejsemål. Stranden er glimrende, men de store oplevelser ligger i historien, den lækre mad og ikke mindst naturen, der findes en kort køretur væk.

Bor du i turistkvarteret er der også gode barer og en herlig backpackervibe. Vejret: Temperaturen i august ligger på ca. 30-32 °C og der falder ca. 40 mm regn.

Den fine strand i Nha Trang

 

7. Mauritius

Smukke Mauritius i Det Indiske Ocean har stadig tørt og solrigt vejr i august. En byge eller to kan naturligvis forekomme, men du vil helt sikkert også opleve masser af sol. Mauritius har pragtfulde strande og glimrende restauranter, men det er er sted, der har ry for at være dyrt.

Sådan behøver det ikke at være. Med Emirates’ og Qatar Airways’ billige flybilletter kan de fleste være med prismæssigt. Læs mere i vores guide til Mauritius. Vejret: Augusttemperaturen ligger typisk på 24-26 °C og der falder ca. 75 mm regn.

Mauritius’ bountystrande er blevet væsentlig billigere at nå de senere år

 

8. Galápagosøerne

August er højsæson på Galápagosøerne, der ligger langt ude i Stillehavet vest for Ecuadors kyst. Øerne er verdensberømte for deres flora og fauna og et sted som både eventyrer og dyreelskere må have på deres ønskeliste.

I august er den værste hede ovre, og du kan bl.a. spotte hvaler og søløver. Vejret: Forvent temperaturer på 24-26 °C og ca. 60 mm regn i august måned.

Naturen er enestående på Galápagosøerne

 

9. Danmark

Vi skal ikke glemme vores eget lille paradis. Sommeren er ofte lunefuld på vore breddegrader, men når først sol og varme har ramt landet, er der vel ikke noget bedre sted at tilbringe august.

Varme stranddage, grill på terrassen og lange lyse aftener, der bliver til nat og efter få timer en ny dag bringer smilet frem. Vejret: Temperaturen ligger på ca. 19-22 °C og der falder ca. 55 mm regn i august.

De danske strande er skønne – her Liseleje

 

10. Portland – USA

Hippe hippe Portland i USA er perfekt at besøge i august. Byen har de senere år sneget sig ind som en sted, der bare skal besøges, og lige nu kan du glemme alt om LA, San Fransisco og New York – Portland er stedet.

Med nyåbnede gallerier, trendy caféer og fantastisk natur i omegnen, så er det ikke så underligt, at Portland er in. Vejret: I Portland ligger augusttemperaturen på 19-23 °C og der falder ca. 30 mm regn.

En lille del af det fantastiske vandfald Multnomah ved Portland

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*