Disse steder i Europa skal du besøge i 2017

Inspiration til din sommerferie i Europa

Skal sommerferien holdes i Europa, men endnu ikke booket, så giver rejsebogsforlaget Lonely Planet dig deres bud på, hvor rejsen skal gå hen.

Best in Europe 2017 hedder den top 10-liste som Lonely Planet netop har offentliggjort. Her finder du rejsemål, der byder på noget særligt og som er ved at blive trendy.

Den kroatiske hovedstad Zagreb kommer ind som nummer 1 på listen. Ifølge forlagets berejste skribenter, så er Zagreb overset i forhold til Adriaterhavskysten.

Her finder du store åbne pladser med coffee shops og en pudsig arkitektur fra både Østeuropa og det Østrig-ungarske rige, der var engang. Men der er mere at komme efter; f.eks. lækker mad, god og billig øl samt en spirende kunstscene.

Vil du ikke rejse så langt, så skal du tage til den svenske ø Gotland. Her finder du ifølge Lonely Planet et helt andet Sverige, hvor tiden synes at være gået i stå. Hovedattraktionen er selvfølgelig den gamle vikingebosættelse Visby, men du finder også smukke landskaber, gemte fiskerbyer og lange strande, hvor der er god plads.

Så skal vi til Spanien. Den nordlige region Galicien er mest kendt for pilgrimsruten til Santiago de Compostela, men der er så meget mere at komme efter, mener Lonely Planet.

Galicien er næsten et land for sig selv med eget sprog og historie. Det er et madmekka, og så har regionen 1.000 km kystlinje, der snor sig langs klipper, indsøer og skønne strande. Byen Cambados er i øvrigt europæisk vinhovedstad i 2017.

Montenegro har se senere år været rigtig trendy og er langt fra den hemmelighed, det var engang. Men tag til den nordlige del af det lille land, og du vil blive beriget med store oplevelser.

Her er turisterne få og det på trods af, at du kan spise pragtfuld mad i form af gode oste og hip slow food. Eventyrer kan rafte i Europas dybeste kløft og cykle genne smukke månelandskaber.

Øhh ok. Leeds. Der er ingen grund til at rynke på næsen over West Yorkshires største by, mener Lonely Planet. Leeds kaldes også for Nordenglands hovedstad for mad og drikke pga. det store antal gode restauranter, der er åbnet de senere år.

Den gamle bydel har fået en make over og Leeds har en spirende kunstscene, fremragende mikrobryggerier og et hektisk natteliv.

Top 10-listen fra Lonely Planet kommer her:

  1. Zagreb – Kroatien
  2. Gotland – Sverige
  3. Galicien – Spanien
  4. Det nordlige Montenegro
  5. Leeds – England
  6. Alentejo – Portugal
  7. Det nordlige Tyskland
  8. Moldova
  9. Paphos – Cypern
  10.  Le Havre – Frankrig

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*