SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 27 – 2016

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

Lækkert ser det ud her på Curacao

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND

Bange for terror? Her skal du rejse hen
Med Egypten og Tunesien lagt øde og voldsomme angreb i Tyrkiet og Frankrig, er det ikke så underligt, at danskerne tænker sig om en ekstra gang inden ferien bookes. Men er der overhovedet nogle steder tilbage at rejse hen, hvis du vil være sikker på ikke at blive udsat for et terrorangreb?

Ifølge det engelske udenrigsministerium, så er terrortruslen lige så stor i Spanien og Frankrig som den er i Libyen og Somalia. Men heldigvis kan ministeriet også fortælle, hvor du skal tage hen, hvis du vil være så godt som sikker på ikke at blive udsat for geværmænd og selvmordsbombere.

Det siger næsten sig selv, at et sted som Antarktis (som også er på listen) er sikkert, men hvad nu, hvis du søger sol og varme? Det er der heldigvis også råd for, se blot her.

Slovenien: Upcoming europæisk rejsemål. Slovenerne satser stort på turismen de kommende år og her kan du finde strande som du kender dem i Kroatien.

Kap Verde: Velkendt rejsemål i vinterhalvåret for mange danskere. Snup en lækker strandferie på Sal eller tag rundt på de meget forskellige øer, der har oceaner af natur og kultur.

Vietnam: Det lange land med de venligste mennesker er proppet med spændende seværdigheder og god mad, men du finder også skønne strande i bl.a. Hoi An og Nha Trang.

Fransk Polynesien: Ikke helt billigt, men du får til gengæld en drøm af en ferie med kridhvide strande og krystalklart vand. Tænk steder som Tahiti og Bora Bora.

Belize og Panama: To upcoming rejsemål i Mellemamerika, der er et hit hos de turister, der har gennemrejst Mexico (Yucatan). Her er uturistet og fantastiske strande.

Curacão: Caribisk øparadis med et hollandsk touch. Nåh ja, her er selvfølgelig også lækre strande og pragtfuldt øliv.

Mobilen er vigtig på ferien
Mobiltelefonen er blevet så stor del af vores dagligdag, at vi bruger lige så lang tid på at være online på ferien end på at solbade. Det viser hotels.coms nyeste undersøgelse, der afslører, at gennemsnitsdanskeren bruger 1,7 timer dagligt på mobiltelefonen og derudover 1,9 timer på de sociale medier.

Det overraskende høje forbrug af mobiltelefon og sociale medier på ferien harmonerer fint med en anden undersøgelse som charterbureauet Apollo har lavet. Den viser, at hver fjerde gæst vælger hotel ud fra om der er wifi. Det er især mændene, der efterspørger netforbindelse på hotellet.

Ifølge hotels.com, så er danskernes foretrukne sociale medie på ferien Facebook efterfulgt af Youtube og Instagram. Respondenterne fortæller, at de sociale medier bliver brugt til at holde kontakten med dem derhjemme og ikke mindst for at uploade billeder af dem selv.

Men vi kan heller ikke lade arbejdet blive hjemme vise en anden undersøgelse fra Apollo. Kun 4 ud af 10 danskere er i stand til at glemme arbejdet, når de er på ferie.

Selvom solbadning med i gennemsnit to timer akkurat distancerer brugen af sociale medier på ferien, så bruger vi mest tid på sightseeing. Hele fire timer om dagen afsætter vi til at se, hvad rejsemålet har at byde på.

I Apollos undersøgelse siger 28 % af mændene og 21 % af kvinderne, at de vælger hotel ud fra, om der er wifi på værelset. Andre vigtige parametre er bl.a. beliggenhed, morgenmad og så naturligvis prisen.

Du SKAL holde ferie
Vi ved det egentlig godt. Det et nødvendigt at holde ferie for at komme ned i tempo og få ladet batterierne op. Alligevel har danskerne tusinder af ubrugte feriedage, der bare venter på at blive brugt.

En engelsk undersøgelse viser, at der er talrige fordele ved at holde ferie. F.eks. øger vi vores udholdenhed og indlæringsevne, hvis vi jævnligt tager på ferie. Ifølge Ernst & Young kan en strandferie f.eks. øge din produktivitet med 8 %.

Men det er ikke kun dine evner, der har godt af et afbræk fra hverdagen. Du nedsætter også risikoen for hjerteanfald med 30 %, meddeler det engelske The National Lung, Heart and Blood Institute, der gør opmærksom på, at ferier ikke kun er godt nu og her, men også vil komme dig til gode i tiden efter.

Ofte skal der ikke meget mere end et weekendophold til at få hjernen på rette spor igen. Det tager dog længere tid at f.eks. skrive en bog eller komponere musik, men den engelske undersøgelse viser også, at din kreativitet øges når du holdet ferie.

Hvis du ikke allerede er på vej til at finde en afbudsrejse, så sørg i det mindste for at bruge dine feriedage, du har godt af dem.

Internetgenerationen ændrer vores rejsemønster
Generationen, der er født fra 1982 til 1999 og som er vokset op med internettet har en helt anden tilgang til det at rejse end deres forældre, afslører en omfattende undersøgelse som onlinerejsebureauet Expedia har foretaget.

Millennials kalder man generationen, der er vant til at være online og handle på internettet. En vane som de tager med, når de rejser ud i verden. Ifølge Expedia, så bliver de sociale medier flittigt brugt og generationen forventer at kunne booke alt fra flybilletter til et bord på den nøje udvalgte restaurant.

Millennials søger råd og inspiration hos deres netværk og har ikke den tiltro til rejsebureauerne som tidligere generationer. Rejserne skal være personlige og ikke mindst socialt accepterede i vennekredsen. Millennials søger oftere inspiration på blogs og hos rejseeksperter og ønsker anbefalinger der er 100 % tilpasset deres krav og behov.

Selvom generationen ønsker autentiske oplevelser, så er risikovilligheden lille, og de ønsker ikke at være de første til at prøve noget nyt. Ifølge Expedia er millennials uafhængige og selvstændige. De ved hvad de vil have og  har en stor passion for at rejse.

Spændende læsning, der tvinger rejsebranchen til at tænke i nye baner.

Hellere ferie end sex og venskab
Hele 71 % af briterne vil undvære sex, og mere end halvdelen ville droppe deres bedste ven, hvis de kunne bruge resten af livet på at rejse rundt i verden. Det viser en ny undersøgelse fortaget af rejsebureauet sunshine.co.uk, der har spurgt 2936 mænd og kvinder om, hvad de ville undvære, hvis de kunne rejse.

Selv mobiltelefonen er mere end 50 % af respondenterne villige til at give afkald på for at rejse, og heller ikke tv og internet kan stoppe de eventyrlystne briter. “Ferien er noget af det vigtigste i folks liv, og at kunne kigge frem mod en er en fantastisk følelse”, siger Chris Clarkson, der er direktør i sunshine.co.uk På spørgsmålet om, hvad folk mindst kan undvære i livet svarede 91 % rejser og ferie. 78 % af de adspurgte tager på et udlandsophold mindst en gang om året.

Danskerne rejser mere
Sammenlagt havde lufthavnene i København, Billund og Aalborg en passagerfremgang på 3 %, og den danske rejsetrang har aldrig været større skriver Jysk Rejsebureau med henvisning til en undersøgelse foretaget af Nordea.

Stigningen er ikke kun god for lufthavne og rejsebureauer, men også for den danske vækst. Der bliver ansat flere i rejsebranchen, og det betyder, at man ligefrem har svært ved at finde de rigtige medarbejdere, siger Niels Amstrup fra Jysk Rejsebureau.

Vi har tilsyneladende fået flere penge mellem hænderne eller også prioriterer vi anderledes. Ihvertfald vil danskerne bruge mere på sommerferien end tidligere, viser undersøgelsen, som Gallup har lavet for Nordea.

Selvom flere har fået spenderebukserne på, især øst for Storebælt, hvor feriebudgettet er størst, så er der også mange, der vælger at rejse billigere i år.

Det stigende antal rejsende har ikke fået flypriserne til at stige. Tværtimod viser det seneste pristjek fra Dansk Flypris Index. Faktisk er prisen på flybilletter faldet med hele 20 % siden 2011, så måske er det ikke så mærkeligt, at danskerne rejser ud i verden netop nu.

Verdens bedste seværdigheder?
Der er både gengangere og overraskelser på Tripadvidors seneste liste over verdens bedste seværdigheder. Som altid er det de rejsende, der har givet karakterer til nåde nye og gamle attraktioner.

På førstepladsen finder vi den gamle inkaby Machu Piccho i Peru, der år efter år imponerer alverdens turister. Beliggenheden højt oppe i Andesbjergene er intet mindre end mageløs.

Ind som nummer to kommer måske lidt overraskende Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi. Bygningen er bestemt smuk og fremstår majestætisk og kridhvid.

Angkor Wat i Cambodja kommer ind på tredjepladsen. Verdens største tempel er fantastisk og ligger i et nu blotlagt jungleområde udenfor byen Siem Reap i det sydøstasiatiske land.

På fjerdepladsen ligger Peterskirken i Rom. Det fantastiske interiør imponerer lige så meget som den enorme plads Piazza San Pietro, hvor den verdensberømte kirke troner.

Nummer fem på listen er endnu en gammel kending. Taj Mahal i Agra i Indien er Shah Jahans gravmonument for sin elskede kone Mumtaz Mahal, der døde under fødslen af deres 14. barn.

Vi har allerede besøgt Angkor Wat og Taj Mahal, men har de øvrige seværdigheder i top fem til gode. Desuden har vi set Chichen Itza i Mexico, Hagia Sophia i Tyrkiet, Wat Po (Den Liggende Buddha) i Thailand og Den Store Mur i Kina. Hvor mange seværdigheder har du besøgt på top 25-listen herunder?

 1. Machu Picchu, Peru
 2. Sheik Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi
 3. Angkor Wat, Cambodja
 4. Peterskirken, Rom
 5. Taj Mahal, Indien
 6. Den Store Moské og Katedral, Spanien
 7. Opstandelseskirken, Rusland
 8. Alhambra, Spanien
 9. Lincoln-mindesmærket, USA
 10. Domkirken i Milano, Italien
 11. Golden Gate Bridge, USA
 12. Hagia Sophia, Tyrkiet
 13. Grand-Place, Belgien
 14. Eiffeltårnet, Frankrig
 15. Notre Dame Katedralen, Frankrig
 16. Den Stor Mur, Kina
 17. Akropolis, Grækenland
 18. Kristusstatuen, Brasilien
 19. Big Ben, England
 20. Chichen Itza, Mexico
 21. Wat Po, Thailand
 22. Burj Khalifa, Dubai
 23. Australien War Memorial, Australien
 24. Operahuset i Sydney, Australien
 25. Fushimi-Inari Helligdommen, Japan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*