Tom arbejder som dykkerinstruktør i Mexico

En skilsmisse ændrede hans liv

Vi kan ikke sidde bedre. Det lille runde bord står kun få meter fra vandkanten i den mexicanske by Playa del Carmen, hvor jeg interesseret lytter til Tom’s livshistorie.

Nu kunne det godt lyde som om, at Tom er en ældre fyr, men han er 40 år, og normalt er det ikke en alder, hvor ens livshistorie bliver fortalt. Men det, der gør historien interessant, er det opsigtsvækkende karriereskifte, som har forandret hans liv.

Jeg mødte Tom tidligere på dagen i køen til færgen, der skulle sejle os til Isla Cozumel. Jeg husker ikke helt, hvordan vi faldt i snak, men Tom, der er hollænder, var behageligt selskab på den 30 minutter lange sejltur.

Det er kun tre år siden, at Tom hjemme i Holland havde et helt almindeligt job som mekaniker. Han og konen blev skilt og kort tid efter rejste han til Mexico, hvor han blev bidt af dykkerlivet. Tom uddannede sig til instruktør og har siden fået sin egen diveshop i Playa del Carmen.

“Tænk, hvis jeg ikke var blevet skilt”, siger Tom, mens vi nyder en mojito til lyden af er liveband, der spiller reggae. “Jeg kan slet ikke forestille mig at leve mit gamle liv igen. Knokle hver eneste dag til en ringe løn. Nu er jeg min egen chef”, konstaterer den venlige hollænder tilfreds.

Historien ligner meget min egen. Også jeg blev skilt og det, der først lignede en katastrofe har vist sig at være det bedste, der kunne ske for mig. Tom fortæller om friheden til at gøre præcis det, han har lyst til, og det kan jeg i den grad nikke genkendende til.

Arbejde og fritid flyder sammen

Tom har fem fastansatte, men satser på at udvide forretningen. Han har også et nyt guesthouse i støbeskeen som han vil åbne med en amerikansk ven. “Selvfølgelig knokler jeg også her.

Ja, jeg arbejder vel mere end hjemme i Holland, men det er jo noget andet, når det er min egen virksomhed. Her flyder fritid og arbejde lidt sammen, men jeg brænder for det og tænker ikke på det som arbejde”, fortæller han.

Vi har nogenlunde samme livsfilosofi. I hvert fald foretrækker vi at indrette livet som vi vil have det og ikke som andre vil have det. Og så er vi begge ligeglade med materielle goder. “Guderne skal vide, at jeg har savlet efter de dyreste biler – det forventes ligesom når man arbejder som mekaniker”, siger Tom.

Men det er fortid. I dag har hollænderen andre værdier. Værdier, som han nu efterlever, og som han deler med mange andre langs Riviera Maya. “Det er næsten en folkevandring, folk flygter fra deres trivielle liv for at gøre det, de har drømt om”, mener Tom.

Og at drømmen kan blive til virkelighed er han et godt eksempel på. Nogle mennesker får bare nok og trækker stikket, og så er der dem, som bare skal have et skub for at ændre livet i en positiv retning. En af dem er Tom , der for altid har lagt sit gamle liv bag sig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*