Mykonos er Grækenlands svar på Ibiza – også her er der superstrande, livligt natteliv og lækre hoteller. I sommermånederne kan øen synes overrendt, og det er som om, at alle har forelsket sig i den lille kykladeø. Først kom jet-settet, de er her stadig, så kunstnerne, bøsserne og til sidst partyfolket.

Ingen af dem har i sinde at give afkald på Mykonos, så vær klar til et farverigt mix af mennesker, som alle vil have deres bid af den dejlige ø, der bliver stadig mere mondæn med fancy klubber, barer og restauranter.

Med den introduktion byder vi velkommen til vores Mykonos guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

elias-beach-pixabay
Mykonos har adskillige gode strande

Transport

Ind og ud

Der er ikke mange rejsebureauer, som har Mykonos på programmet. Så vidt vides er det kun Apollo Rejser. Der er kun en ganske lille lufthavn på øen, som alligevel har en lang række ruter. Stort set alle er dog sæsonruter, der kun flyves i højsæsonen.

Aegean Airlines har en rute fra Athen til Mykonos året rundt. Du kan nemt selv booke din rejse til Mykonos – ofte er det billigere end rejsebureauerne. Du kan søge og sammenligne flybilletter her.

Rigtig mange turister sejler til Mykonos fra Athen/Piræus eller en af naboøerne. På havnen findes et lille kontor, hvor du kan få anvist værelser, hvis du ikke har bestilt hjemmefra. Det anbefales dog kraftigt i højsæsonen. Se mere om færgerne her.

Der ligger to busstationer i Mykonos By. Den nordlige ved havnen hvor man kan finde bussen til Agios Stefanos og Elia. Den sydlige busstation ligger ved de store vindmøller og her er der bus til Plati Gialos, Paradise Beach og lufthavnen.

Fra havnen kan du tage båden til mange af naboøerne, f.eks Naxos, Ios, Paros osv. Der er bilfærge til bl.a. Piræus.

At komme rundt

For at komme til strandene på sydkysten kan man køre ad dårlige veje eller tage bussen til Plati Yalos (ca. 1 €) der kører fra Mykonos By ca. hvert kvarter. Herfra afgår båd til de forskellige strande – prisen er ca. 3-5 € alt efter hvor langt du skal. Båden sejler fra juni til september.

Du kan se mere om busserne, bl.a. ruter, priser og afgangstider, på Mykonos Bus.

Overnatning på Mykonos

Langt de fleste turister bor i hovedbyen Mykonos By. Det er her man skal finde overnatning, hvis man vil være tæt på nattelivet. Byen har smukke hvide huse og små kringlede gader, hvor man kan nyde aftenerne og bruge dagen på de lækre strande langs sydkysten.

Spredt rundt på øen er der andre steder man kan booke hotel/lejlighed. Vil man være tæt på stranden, er der selvfølgelig mulighederne ved Paradisestrandene.

Mange øhoppere i Grækenland elsker at ankomme med båden og finde overnatning, men glem alt om det på Mykonos i sommermånederne, hvor der er fuldt booket alle steder. Derfor: Sørg for at finde et sted at sove inden du ankommer.

Vi har fundet frem til 10 lækre hoteller, der alle får gode anmeldelser og er anbefalet af store rejsesites som hotels.com, Tripadvisor og Lonely Planet: F.eks. Fresh Boutique Hotel i Mykonos By, Myconian Villa Collection ved Elia Beach og Argo Hotel i Plati Gialos.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Hygge og afslapning i eftermiddagssolen. Foto: Freeimages/Bianconi Barbara

Strande på Mykonos

Plati Yalos

Tager man nogle km syd for Mykonos By, støder man først ind i Plati Yalos. Herfra kan man tage badebåden langs sydkysten, hvor øens bedste strande findes. Plati Yalos strand er udemærket og med sand, men ofte ret overfyldt.

Paraga Beach

Første stop med badebåden fra Plati Yalos er Paraga Beach. Man kan også gå til Paraga Beach fra Plati Yalos, det tager ca. 15-20 minutter. Paraga Beach er faktisk to strande adskilt af en lille sandtange. Her er som regel god plads og roligt krystalklart vand.

På Paraga Beach ligger den lækre Scorpios Beach Club, der har åbent fra op ad formiddagen til sen nat. Du kan også slå dig løs eller spise god mad på luksuriøse SantAnna Beach Club, der også har swimmingpool foruden flere cocktailbarer.

Paradise Beach

Næste stop er Paradise Beach, der er en lækker sandstrand med krystalklart vand. I sin tid var det en naturiststrand, men i dag fylder tekstilbaderne det meste, og stranden er ofte ret overfyldt. Der kan lejes solstole og parasoller, men du kan selvfølgelig også bare smide dit håndklæde i sandet.

Paradise Beach har flere strandbarer med musik, og festen starter som regel sent på eftermiddagen på Tropicana Bar. Bag stranden ligger Paradise Camping, hvor der både kan camperes (ca. 25 € pr. nat) og lejes små hytter/bungalows (ca. 80 € pr.nat).

Én af Mykonos absolut bedste natklubber ligger på stranden, og den hedder selvfølgelig Paradise Club. Her arrangeres poolparty, beachparty og technofester – ofte er det kendte dj’s, der står bag pulten.

Cavo Paradiso, der også ligger ved Paradise Beach på en lille klippe, er et alternativ til Paradise Club. Det er et forholdsvis stort sted, hvor festen næsten ikke når at slutte om morgenen, før den begynder igen.

Super Paradise Beach

Efter Paradise Beach kommer Super Paradise Beach. Naturisterne og bøsserne gjorde stranden til deres foretrukne, da Paradise Beach blev invaderet af strandbarer. Men udviklingen er også nået til hertil – det er dog stadig bøssernes sted, i hvert fald på den vestlige del af stranden.

Den anden halvdel er et mix af naturister og tekstilbadere, men ligesom på Paradise Beach er det forskelligt fra dag til dag, hvor meget tøj badegæsterne har på. Stranden er rigtig lækker med klart turkisblåt vand.

Der er restauranter og strandbarer med musik og mange mennesker, der altid er klar til sjov. Af barer er Super Paradise Beach Club mest berømt.

Andre strande

Øst for Super Paradise Beach ligger sydkystens største strand, Elia Beach. Her er god plads på den brede strand, hvor der også er bungalows, restauranter og barer.

Hvis du vil være, hvor det sker, så vend snuden mod Psarou Beach. Paradise Beach er stadig hip, men for de, der er først med det nye, så er Psarou Beach stedet at se og blive set.

Strandløver og badenymfer med perfekte kroppe går i vandkanten eller slapper af på de enorme solsenge med en drinks i hånden. Nammos Café er det absolutte in-sted lige nu – ikke kun på Psarou Beach, men på hele Mykonos. Det er her man spiser frokost, og det er her stemningen i løbet af eftermiddagen løfter sig til decideret fest.

I nord findes stranden Panormos, der er lang og bred, men ikke stedet at tage til når der er nordenvind. Panormos er et udemærket alternativ til sydkystens travle strande.

Mykonos By har ingen strand, de nærmeste er Ornos Beach mod syd og Agios Stefanos Beach mod nord. Det er mere familievenlige strande, og for dem der ikke gider deltage i showet på “in- strandene”.

mykonos guide
Klassisk billede af Mykonos By

Oplevelser på Mykonos

I forhold til andre græske øer er der ikke de store seværdigheder på Mykonos. Men det er nu heller ikke derfor folk kommer – det er strandene og især nattelivet der trækker.

Mykonos By er dog altid en oplevelse værd. Her kan du opleve en skøn græsk by med kridhvide huse og smalle gader. Byen ligger skønt ud til havet, og mange af husene i området Little Venice ser ud som om de er lige ved at dratte i bølgerne, men lige præcis her findes skønne barer, hvor du kan nyde den smukkeste solnedgang.

Man kan nemt fare vild i Mykonos By, men prøv alligevel at vandre rundt i gaderne, det er ofte det uventede, der giver de største oplevelser.

Du kan besøge et galleri, en kirke eller en af de mange butikker på din tur rundt i byen. Måske støder du ind i en af byens pladser, hvor du kan slå dig ned på en hyggelig café. I Mykonos By kan du opleve et lille venetiansk fort og øens mest berømte kirke, Panagia Paraportiani, der er sammensat af fire mindre kapeller.

De store vindmøller, Kato Mili, der ligger med flot udsigt til Little Venice, er sammen med de tre brønde, Tria Pigadia, et par af byens mere kendte seværdigheder.

Et godt tip er at leje en scooter for at opleve lidt af øen. Tag væk fra de gængse turistruter og find dine egne små favoritsteder. Ender du ved Kiki’s Tavern på Agios Sostis Beach, er det nok en tilfældighed, men du gør klogt i at have den pragtfulde restaurant som mål for din tur.

Kiki’s har ingen elektricitet – maden bliver lavet på grill og over åben ild. Det er superlækkert og et must-visit sted på Mykonos. Ad støvede veje kan du også besøge Fokos Taverna, hvor man serverer øens bedste fisk få hundrede meter fra stranden.

Besøg også Delos! Hvad Mykonos ikke har af historiske monumenter findes til gengæld på naboøen Delos. Øen var engang et af det gamle Grækenlands helligste steder og bliver betragtet som et af de vigtigste arkæologiske områder i landet. Du kan tage udflugtsbåde dertil fra Mykonos By.

mykonos guide
Hyggelig taverna med skøn beliggenhed

Mad & drikke

På Mykonos findes restauranter for enhver smag og pengepung. Her kommer et internationalt publikum, så spisesteder med gourmetmad og finere fransk kogekunst findes også.

Og når vi siger gourmet, så er det ofte det græske køkken i en en ny innovativ form fusioneret med det bedste fra Middelhavet. Men det er stadig muligt at finde gode tavernaer, hvor enkeltheden og det klassiske græske køkken er i centrum. Generelt er restauranterne dyre på Mykonos!

Kvarteret Little Venice er et af byens populæreste steder, barer og restauranter ligger på stribe ud til havnen, og her har man en fantastisk udsigt til den flotte solnedgang. Men i dag behøver du ikke tage til Mykonos By for at spise godt, der findes adskillige pragtfulde spisesteder alle steder, hvor der også er turister.

Bar- og klublivet er hektisk på Mykonos. Om dagen kan man feste på strandene, her det primært Paradisestrandene, der byder på liv og glade dage. Drinksene flyder og folk danser spontant til den høje musik.

De såkaldte Sunsetparties starter omkring klokken 18.00 og slutter først ved midnat. På de større klubber er der først rigtig gang i festen ud på natten. Det er også på dette tidspunkt, at de bedste dj’s spiller.

Gode barer i Mykonos By

I Mykonos By finder man diskoteker og internationale klubber, men der er også mere rolige alternativer. Især er det populært at få en drink eller to ved solnedgang. Her er den kendte og ret dyre bar, Caprice, evig populær.

Et af vores favoritsteder er Semeli Bar, et enkelt indrettet sted med en skøn beliggenhed ud til havnefronten i Mykonos By. Her serveres gode cocktails til den smukke solnedgang.

Men der er flere andre steder, f.eks. Belvedere Bar, der er et godt loungested med chillout omkring poolen. Skal det være luksus, så er Astra Bar et af de mest populære steder på Mykonos. Det er mondænt med flere lounges og top dj’s, der spiller den nyeste musik.

Skal der festes videre om natten, kan man ikke komme udenom Aroma Bar, men der er masser af andre muligheder, det er bare om at prøve løs af byens mange barer, klubber og diskoteker.

Gode barer andre steder

Mykonos har også nogle lækre beach barer og clubs, hvor du kan hygge med god musik og en kølig drink. Nammos Beach Club er en af mest kendte – her er god stemning, og af og til ender eftermiddagen med fest og farver.

Stedet har også en rigtig god restaurant! Vi holder også af Principote Beach Club, der måske ikke ligger på Mykonos’ mest festlige strand, men det er præcis derfor, den skiller sig ud. Her kan du komme lidt ned i gear og måske lade op til aftenens og nattens strabadser.

party-yazici-ekrem
Mykonos er en rigtig partyø. Foto: Freeimages/YazIcI Ekrem

Praktisk information

Valuta

I Grækenland bruger man euro. Kontantautomater findes mange steder primært i Mykonos By og på mange restauranter accepteres kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard. Skal du handle i mindre butikker eller på markeder, er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå – det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Det er altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning for seneste info om at rejse til Grækenland. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Mykonos er et typisk sommerrejsemål. Højsæsonen ligger fra midt juni til og med august, hvor du kan forvente temperaturer på 26° til 30° C og masser af sol.

Mange kommer til Mykonos for festerne, der finder sted i sommermånederne, men det betyder selvfølgelig, at prisniveauet i denne periode er skyhøjt.

Vil du bare have sol og strand kan slut maj og starten af juni samt september være gode tidspunkter at besøge Mykonos. Vejret er godt, fra 23° til 28° C samtidig med, at priserne på især overnatning er noget lavere.

Mykonos
30°
clear sky
54% humidity
wind: 11m/s N
H 30 • L 25
26°
Sun
28°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
26°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Mykonos

Vores Mykonos guide har selvfølgelig også et kort over øen med markering af strande, barer, hoteller og restauranter.

Mykonos guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Mykonos med prisgaranti – se mere her
Find billige flybilletter til Mykonos – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Mykonos guide – du kan finde mere information på visitgreece.gr, der er den officielle turistside.

8 Comments

 1. De sidste to somre har vi boet på Lefteris hotel i Mykonos By, der er rimelig billigt. Det er et fedt sted med en rigtig sød familie, der ejer det. På taget er der en hyggelig terrasse med flot udsigt over havnen. Vi har køleskab og gratis internet på værelset.

  • Hejsa, hvordan kommer i dertil fra Danmark, vi bor i jylland og viil normalt flyve fra Billund, har i gode ideer?

   mvh
   Anders & Janette

   • Hej Anders og Janette

    Der er flere muligheder. I kan købe en billet fra Hamborg til Mykonos med stop i Milano. Som jeg lige ser det er der dog lidt ventetid i Milano. I kan også køre til København og flyve til Athen og herfra tage færgen (6 timer) eller katamaranen ( 3 timer) til Mykonos. Det er selvfølgelig også muligt at flyve fra Hamborg til Athen med en mellemlanding.

    Et alternativ er at flyve til Santorini og tage færgen/katamaranen derfra (6 timer).

    Bedste hilsner

 2. Mykonos er en lang fest. Fed musik og heftige drinks, skønne piger og glade mennesker fra hele verden. Og masser af sol. Nu må det godt blive sommer…

 3. Skal du holde ferie på Mykonos, så bo i Mykonos by. Det er her det sker. Du kan altid leje en scooter for at komme til strandene. Husk at se vindmøllerne i byen og tag scooteren til fyrtårnet.

  • Tjo…der er da hoteller der er til at betale, men Mykonos ER dyr. Skal det være lavbudget er der camping ved Paradise Beach, hvor jeg også mener det har hytter.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*