Sådan får du en billig ferie

Vores forslag til hvordan du kan rejse billigere

billig ferie

Stigende priser på bl.a. energi og fødevarer har fået mange danskere til at spænde livremmen ind. Købekraften er blevet udhulet, men selvom det tilsyneladende ikke er rejser og restaurantbesøg, der bliver sparet væk, så giver vi et bud på, hvordan du får en billig ferie.

Først og fremmest, så skal du læse indlægget Sådan får du råd til at rejse, hvor vi bl.a. foreslår, at downloade Finanstilsynets app Lommebudget til at få styr på økonomien. Vi garanterer, at indlægget nok skal frigive nogle penge eller i hvert fald sætte nogle tanker i gang.

Du kan også læse indlægget Europas billigste rejsemål, der viser dig vej til, hvor du får mest for pengene på vores eget kontinent og indlægget Eksotisk ferie på lavbudget, hvis du vil ud i den store verden.

Herunder finder du vores gode råd til at booke en billig ferie og hvordan du kan spare penge undervejs på rejsen.

Før rejsen – generelt om booking

For mange mennesker er det en jungle at finde rundt i de mange fly- og hotelbookingportaler. Fortvivl ikke – der er hjælp at hente.

For at få en billig ferie er det til at begynde med (alt efter hvor du skal hen) en god idé at sammenligne prisen på en charterrejse i forhold til at gøre det selv. En charterrejse kan nogle gange være billigste løsning. Det gælder primært udenfor højsæsonerne, hvor de såkaldte afbudrejser bliver sat til salg for 1500 kr. eller mindre. Tjek her hvad en afbudsrejse koster lige nu.

Uanset hvordan du vælger at rejse, så skal du tilmelde dig nyhedsbreve fra rejsebureauer og bookingportaler, der ofte indeholder gode tilbud. I stedet for at surfe nettet tyndt for tilbud og kampagner, så kan du få dem direkte i din indbakke.

Du skal også tilmelde dig rewardprogrammer (loyalitetsprogrammer), der især er en god idé hos hotelbookingportalerne. Mens de rejsende har mange muligheder og traditionelt er illoyale omkring hvor de booker flybilletter, så er det anderledes med overnatning.

Her er der i princippet kun to spillere på markedet: hotels.com og booking.com. Førstnævnte har det absolut bedste loyalitetsprogram, som vi vil anbefale at du tilmelder dig. Her får du særtilbud, specielle rabatter og kan spare ekstra meget, når du har haft 10 overnatninger. Du kan tilmelde dig her.

Book fly

Vi har lavet et selvstændigt indlæg om det at booke billige flybilletter. Der er dog et par ting, vi lige vil nævne.

Ryk datoerne på dine ud- og hjemrejsedatoer frem og tilbage. Der kan være mange penge at spare. F.eks. er flybilletter til Thailand stort set altid billigst med afrejse om tirsdagen uanset flyselskab.

Køb kun den bagage du har brug for. Har du f.eks. mulighed for at rejse uden indchecket bagage, så gør det. Eller måske kan du og din medrejsende pakke i samme kuffert?

Klik ind på flybookingsiden Momondo, der har lavet en omfattende research over, hvornår det er billigst at booke flybilletter til en lang række populære rejsemål. Hvor lang tid i forvejen skal du booke og hvilken måned er billetterne billigst?

Book hotel

Også hotelbooking har vi lavet et selvstændigt indlæg til – det finder du her. Vi vil dog gerne fremhæve et par vigtige råd, når du booker overnatning.

Først og fremmest, så skal du skære det overflødige fra. Er du ligeglad med f.eks. bar, konferencefaciliteter eller døgnåben reception, så vælg et hotel uden. Der kan være mange andre faciliteter eller services, der kræver personale, som er omkostningstungt for hotellet og som derved gør overnatningen dyrere.

Vores absolutte topråd: se efter private værelser på hostels. Af en eller anden grund er private værelser med eget bad og toilet på et hostel meget ofte billigere end et tilsvarende værelse på et hotel. Som en bonus er mange hostels hyggelige og et godt sted at møde nye mennesker.

På populære rejsemål er overnatning som regel dyrest i weekenden. Rejs i løbet af ugen i stedet for!

På destinationen

Også når du er afsted, kan du spare penge. Først og fremmest, så skal du finde ud af hvad du vil bruge penge på. Museumsbesøg, god mad eller noget helt tredje? Sæt penge af til det du vil se og opleve og spar så andre steder.

Gratis oplevelser

Et godt råd er at besøge de gratis oplevelser, der er på alle rejsemål. Lav lidt research inden du rejser. Hvilke seværdigheder er gratis og hvornår er der fri entré på byens museer? Du vil uden tvivl blive overrasket over, hvor meget du kan se og gøre som er helt gratis. Er du studerende, så tag dit studiekort med – det giver adgang til mange seværdigheder.

Rabatkort

Et andet tip er at købe et rabatkort, hvis det er tilgængeligt. Rigtig mange rejsemål, især storbyerne, har rabatkort henvendt til turister. De giver typisk adgang til en lang række seværdigheder og aktiviteter.

Nogle gælder et bestemt antal dage, mens andre fungerer som et slags klippekort. Klik ind på rejsemålets officielle turistside for at se om de tilbyder rabatkort.

Rabatkortene til turister har ofte gratis offentlig transport inkluderet. Hvis ikke, så kan det være du kan købe billetter til den offentlige transport til reduceret pris, der f.eks. gælder 24, 48 eller 72 timer. Du kan også vælge at gå til de ting du gerne vil se, hvis du har mulighed for det.

Undgå de mest turistede steder

Undgå at spise og shoppe de mest turistede steder. Gå eventuelt ned i sidegaderne eller væk fra bymidten for at finde billigere alternativer. Når vi taler om spisesteder, så er det mange gange også her, du finder den bedste og mest autentiske mad.

Køb lokale produkter

Vi vil også anbefale at købe lokale produkter og undgå mærkevare når du køber ind på dit rejsemål. Ikke nok med at det er mere miljøvenligt, så er det også billigere.

Det er måske ikke noget du tænker så meget over, men vælg den lokale vand i køleskabet til 1,50 €  i stedet for den der hypede franske mærkevarevand til 4 €. Her er flere penge at spare end man lige skulle tro.

Flere indlæg du kan læse

Her på siden finder du flere indlæg om det at spare, rejse på lavbudget og prioritere at rejse – f.eks. disse:

Spar, sælg ud og rejs
De rejser verden rundt på lavbudget
Emilies løn går til at rejse ud i verden

Rejs, rejs, rejs

Indlægget her er tænkt som en hjælp til at booke en billig ferie, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at rejsefreaks som os håber, at du vil prioritere at rejse og opleve fremfor mindre vigtige ting.

Det er selvfølgelig kun dig, som ved, hvad der giver værdi i dit liv, men det at holde ferie er godt for både krop og sjæl. Læs bare indlæggene Sådan reagerer kroppen på ferie og Planlægning af ferie er bedre end sex.

Når du er nået helt her ned i indlægget, så er det med stor sandsynlighed fordi du gerne vil have nogle værktøjer til at få en billig ferie. Det håber vi, du har fået. Rigtig god rejse.