Planlægning af rejser bedre end sex

Vi drømmer ofte og længe om at rejse væk

Jo, du læste rigtigt. Skal man tro en undersøgelse som Airbnb har lavet, så foretrækker 16 % af kvinderne og 9 % af mændene at planlægge en rejse fremfor at have sex. “Grå skyer, korte dage og et minimum af sollys”, leder til vinterdepression, fortæller David Lewis, der er psykolog.

Undersøgelsen afslørede også, at 31 % af briterne bliver nødt til at bestille en rejse for at komme gennem januar. Men det er ikke kun selve rejsen, der giver folk håb. Det at sidde foran computeren og drømme sig væk er en form for eskapisme. Man kalder dem desktop travellers. Mennesker, hvis humør stiger af at kigge efter rejser til varmere himmelstrøg.

Vi drømmer om at rejse

Faktisk bruger vi forbavsende meget tid på at drømme os væk til varmere himmelstrøg og pudderhvide sandstrande. Det viser en anden engelsk undersøgelse, der også afslører, at vi dagligt surfer rundt på internettet for at finde inspiration.

Det er det engelske prissammenligningssite icelolly.com, der har fået 100 mennesker til at føre skema over, hvor ofte og hvor længe de tænker på ferie og søger information om potentielle rejsemål.

Undersøgelse afslører, at deltagerne dagligt bruger 102 minutter på at drømme sig væk og yderligere 66 minutter på at finde inspiration. “Travelporn” kalder englænderne fænomenet, der kan få de fleste til at miste koncentrationen i dagligdagen.

 Januar er den måned, vi ser flest depressioner som følge af vejret.
Dr. David Lewis, psykolog

I en anden undersøgelse foretaget af icelolly.com, hvor 2.000 mennesker deltog, fremgår det, at ferie er det næstmest populære emne at diskutere på arbejdspladsen i efterårsmånederne. Kun planer for jul og nytår fylder mere hos de adspurgte.

Ifølge Brand Director hos icelolly.com, Suniel Makh, er der flere ting, der påvirker vores trang til at drømme os væk. Først og fremmest vejret, men også de mange billeder på netaviser og sociale medier af celebrities, der går rundt på eksotiske strande.

Måske er det grunden til, at de fleste deltagere i undersøgelsen har Barbados som favoritrejsemål. Den Caribiske ø tiltrækker nemlig kendisser som bl.a. skuespillere, musikere og sportsstjerner.

Mens Barbados tager førstepladsen over drømmerejsemål, så kommer Florida, Dubai, Mexico og Thailand ind på de næste pladser.

Vinter er lig med udlængsel

Også herhjemme er der lavet undersøgelser om emnet. Med korte mørke dage, temperaturer omkring frysepunktet og lang tid til sol og sommer, er det ikke så mærkeligt, at vintermånederne er den tid på året, hvor flest danskere drømmer sig væk til varmere himmelstrøg.

Det er Apollo Rejser, som har foretaget undersøgelsen, der afslører, at hele 43 % af danskerne drømmer om at pakke kufferten og lægge vinteren bag sig. Mens det ikke er overraskende, at det er i de mørke og kolde måneder vi ønsker os væk, så kommer det nok bag på de fleste, at 25 % af os drømmer os væk hele året.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*