Kender du typen – rejsetypen?

Har du også mødt disse turister?

Åh nej, sikke en klovn! Måske har du selv stået en sted i verden og har oplevet lige præcis den type turist, du bare ikke kan udstå. Hvis du rejser meget, så har du helt sikkert mødt et hav af mennesker, der alle rejser forskelligt og som alle har hver deres grund til at tage ud i verden.

Du lærer også hurtigt at spotte den ene type fra den anden. Det har de rejseglade brugere af Reddit i hvert fald, og her går diskussionen lystigt omkring rejsetyper. Brugerne kalder dem rejsesnobber, men der er ikke enighed om, hvilken type rejsende man helst vil indgå.

Nej tak til disse rejsetyper

Flere fremhæver autencitetjægerne som de værste rejsetyper. Den slags mennesker, der bliver skuffede over, at der findes elektricitet langt ude på landet i Indien. Men endnu værre, så er det den type rejsende, der vil have det hele for sig selv og bliver irriterer over, at de møder andre vestlige turister.

En anden type, der er kilde til irritation er dem, der altid har set noget der er større, bredere og længere. De, der har været på et rejsemål før og dengang var alting meget bedre. Mennesker, der har set verden, da den var ægte og uspoleret og som konstant sammenligner en oplevelse med et sted, de har været engang.

Og så er der de digitale rejsende, der ikke gider at lære om det sted de besøger, men blot bruger det som baggrund for deres mange selfies og opstillede billeder.

Budgetrejsende har i årevis været anklaget for at gå alt for meget op i at spare penge. “De bidrager ikke til noget som helst og vil hellere spare 5 øre ved at købe ind i 7eleven end støtte de lokale butikker”, mener mange på Reddit. Det er den type, der prutter om prisen på alt; fra transport og overnatning til mad i gadekøkkenerne.

En af de værste rejsetyper ifølge brugerne på Reddit er de spirituelle. En rejsetype som nemt kan sammenlignes med dem vi kalder The Wannabees, som vi har set så mange gange. Turister, der i den periode de er afsted gør et stort nummer ud af at være noget, de ikke er.

Nej, du bliver ikke hippie af at besøge Goa, selvom du klæder dig sådan, og nej, du bliver ikke spirituel ved at støde panden ind i klipperne ved Machu Picchu, mens en shaman vifter med en fjer.

3 Comments

  1. De værste er dem der tror de ved ALT. Jeg har været der og der osv. Også de der der altid har set noget der er bedre siom I skriver. i stedet for at være i nuet og glæde sig over der man er nu

  2. Krydstogtturister er da de værste. Hvem gider være 4 timer i hver by og så sejle videre. Det må virkelig være kedeligt

    • Tja, det er heller ikke noget for mig, men sådan er vi jo så forskellige 🙂

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*