Playa del Carmen – her vil jeg gerne være nu

Lækre strande og kølige mojitos

playa del carmen

Hvor bliver foråret dog af? I morges viste termometret 0° C og en pivende vind fik det til at føles en hel del koldere. Mens jeg spejder efter varmere vejr i det fjerne, kan jeg jo altid drømme mig væk. Men hvorhen? Playa del Carmen i Mexico selvfølgelig.

Den lille badeby ud til det caribiske hav ligger en times kørsel fra Cancún, men er en helt anden verden. Nåh ja, også her finder du gigantiske all inclusive resorts, men i Playa som byen kaldes, kan du også bo småt, men godt og fremfor alt en hel del billigere.

Og så har Playa del Carmen en lang række skønne barer og beach clubs få meter fra vandkanten. Det er her jeg gerne vil være nu. Sippe mojitos og kølige mexicanske øl, mens solen skinner på det turkisblå hav. Ud af højttalerne strømmer herlig caribisk musik, og stemningen blandt de letpåklædte gæster er i top.

Det er nærliggende at tilbringe ferien i Playa på stranden, men Yucatán-halvøen har masser af spændende seværdigheder fra primært mayaperioden. Du finder også god dykning og gamle kolonibyer, hvor tiden synes at stå stille.

Jeg har ikke glemt den lækre mad. Mole, tacos, quasadillas og frisk grillet fisk. Det kunne være, jeg skulle lave chili con carne i aften. Det minder da lidt om Mexico. Med masser af chili så jeg også får varmen.

Læs meget mere om Playa og Riviera Maya i vores miniguide.


Playa del Carmen kan besøges året rundt. Mest solsikkert er det dog fra december/januar til april/maj, hvor temperaturen ligger på 27° – 30° C. I sommermånederne og ud på efteråret kan du forvente lidt regn og hvis du er rigtig uheldig orkaner. Nærmeste lufthavn er Cancún og herfra er det nemt at komme til Playa del Carmen, der ligger en times kørsel væk. Book fly, hotel eller pakkerejse til Playa her.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*