Ferie er lig med sex

Snup en ferie og få mere liv i sengen

Ikke at det er nogen overraskelse, men nu er der også kommet tal på det de fleste godt ved: at mere tid med hinanden resulterer i mere sex.

Det er rejsebureauet Spies, der har lavet en undersøgelse, som viser, at storbyferien for mange danskere er et romantisk afbræk fra hverdagen. Og tiden, den bliver brugt i hotelsengen, især hos de 18-35 årige, der har dobbelt så meget sex på ferien end på en almindelig gennemsnitsuge.

I en anden undersøgelse som Spies har fået lavet, fremgår det, at hvert tiende barn bliver undfanget på ferien. Jo, der er godt gang i danskerne når de drager udenlands.

“Sanseoplevelser i en storbyferie påvirker folk. Både fysisk og psykisk aktivitet øger nemlig dopaminindholdet i hjernen, som gør, at vi får mere lyst til hinanden. Og sex og motion er jo altid sundt. Det er faktorer, som lige siden urtiden har sikret menneskets overlevelse, for det får vi børn af.”, siger sexolog Birgit Dagmar Johansen.

Mens Spies har sat fokus på storbyferien, så er der andre undersøgelser, der viser, at også strandferien er et boost til sexlivet. ”Det lader til, at varmen fra stranden bliver bragt med hjem til hotelsengen”, siger Alison Keating fra The Bwell Clinic i Dublin.

Her har man undersøgt sol- og badeferiens indflydelse på irernes sexliv, og den viser, at 25 % af de adspurgte har væsentlig mere sex end hjemme. Også i denne undersøgelse er det de unge, der er mest påvirkede, næsten hver tredje oplevede en større sexlyst på strandferien.

Også zoosk.com har foretaget en undersøgelse af amerikanernes sexvaner. 45 % af de 18-49 årige mener, at sex er bedre på ferien. 22 % mener, at en ferie til en tropisk destination er det, der sætter mest gang i sexlivet, mens 19 % hellere vil til en romantisk storby som Paris eller Rom.

”For par kan ferien være meget andet end bare at slappe af. Den kan være en chance for at reflektere, nyde hinanden og fokusere på partneren”, slutter Alison Keating.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*