Capri, Kærlighedens ø, der siden romertiden har tiltrukket romantikere og celebrities ligger ud for kysten ved Sorrento i det centrale Italien. Øen næsten skyder op fra havet og er på én gang barsk og smuk – et overjordisk paradis, der har alt hvad der skal til for en skøn ferie under Italiens varmende sol.

Man forstår, hvorfor romerne og sidenhen millioner af besøgende har lovprist den lille ø. Men glem alt om at få den for dig selv – Capri er et fast stop for sejlerfolket, jetsettet og italienerne selv, der heller ikke kan få nok af den dejlige ø. Nu til vores Capri guide, som vi håber du kan bruge til din rejse.

Charmerende Capri

Transport

Ind og ud

Nærmeste lufthavn er den i Napoli. Fra København kan du flyve direkte, mens det fra Billund er nødvendigt med et flyskift. F.eks. i Amsterdam eller Frankfurt. Søg og sammenlign flybilletter her.

Fra Napoli lufthavn kan du tage med busselskabet Alibus, hvis rute til centrum gør stop på havnen ved både den ordinære færge (ca. 80 min) og hurtigbåden (ca. 40 min). Alternativet til bussen er selvfølgelig en privat transfer.

Bådenes afgangstider ændrer sig løbende, så det er en god idé at tjekke dem lige inden du rejser – det kan du gøre her. Du kan også tage færge og hydrofoilbåd fra Sorrento og i sommerperioden fra Amalfi og Positano.

Uanset bådtype og hvilken havn du benytter for at komme til Capri, så ankommer du til havnen i Marina Grande. Du kan benyttet porterservice for at få din bagage dit hotel, men du kan også selv tage kabelbanen op til Capri by. Det kan dog være ret anstrengende.

Skal du til Anacapri, så er det nemmest med en taxi. Prisen er, hold nu fast, 25 € plus ekstra for bagage.

At komme rundt

Der er kun én måde at komme rundt på øen, og det er på scooter. Vi taler ikke storbytilstande, men trafikken er heftig på de smalle veje og i de små byer, hvor horder af turister vil have deres lille bid af det italienske øparadis, så husk at passe på.

Skal du fra Capri til Anacapri eller omvandt kan du tage den offentlige bus, der kører i pendulfart mellem de to byer.

Overnatning

Du har nok allerede gættet det: overnatning på Capri er rasende dyrt. Der findes såkaldt budgetovernatning, men også her er prisen skruet i vejret. Du kan dog se nærmere på f.eks. La Reginella som bl.a. tilbyder familieværelser og ligger med fremragende udsigt over havet.

Af billigere hoteller er der også det anmelderroste Hotel Gurracino, der ligger ved Capri By. Ikke langt derfra kan du overveje de lidt dyrere Capri Wine Hotel, hvor værtsparret Elena og Rafael tager imod med åbne arme. Et populært sted, hvor du skal booke i god tid.

Er du til luksus, så er JK Place et sublimt sted at tilbringe ferien på Capri. Hotellet oser af den internationale atmosfære, der gennemsyrer øen.

Det er et lille palæ, der er i lækkert minimalistisk design, men med stor kærlighed til gamle italienske traditioner. Fra top til bund er det lækkert og stilfuldt. Beliggenheden ved havnen sætter lige prikket over i’et og er naturligvis med til at gøre oplevelsen unik.

Uanset budget, så book i rigtig god tid – især i sommermånederne. Capri er populær og udvalget af overnatning forholdsvis begrænset.

Du finder det største udvalg af overnatningssteder (hotel/lejlighed) på hotels.com eller booking.com, der som regel har de laveste priser.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller. Du kan få flere gode råd til hotelsøgning her.

Cool strandliv på Capri

Strande og feriebyer

Capri

Capri By er øens hovedby. Centrum er piazzetta – det lille torv, hvor turisterne samles for både at shoppe og spotte kendisser. Fra pladsen kan du bl.a. følge gaden Via Camerelle, hvor mærkevarebutikkerne ligger på stribe.

Naturligvis er byens smalle gader proppet med butikker. Gucci, Mulberry og alle de andre dyre mærkevare dominerer bybilledet, men du kan også besøge Mr. Costanzo, der producerer håndlavede sandaler. Butikken er et fast stop for celebrities, der alle har skrevet en lille hilsen i gæstebogen.

Forvent masser af mennesker i de små gader, hvor dagturister fra bl.a. Napoli og Sorrento er med til at give trængsel. Capri By har selvfølgelig et pænt udvalg af spisesteder og hoteller, men det er øens dyreste område.

Anacapri

Øens anden by hedder Anacapri. Den ligger på den vestlige del af Capri højt oppe over havet. I århundreder har de to byer været adskilt af det ufremkommelige terræn, og selvom der nu er vej mellem dem, så er Anacapri en helt anden verden.

Byen er væsentlig mere nede på jorden og perfekt til de, der er ligeglade med glimmer og glamour. Der er noget landsbyidyl over Anacapri, som også er billigere og mere autentisk end Capri by.

Du finder flere udmærkede seværdigheder i Anacapri, hvor f.eks. byens kirker er et besøg værd. Hovedkirken Santa Sophia kan dateres til 1510, men der er rester af en tidligere kirke på stedet.

Den største attraktion er dog Villa Michele, der var ejet af den svenske læge Axel Munthe. Hans samling, der bl.a. består af arkæologiske effekter fra den romerske og egyptiske periode samt kunstgenstande fra nyere tid, kan ses i huset. Haven er fantastisk smuk, og så er der udsigten, som ikke fås meget flottere.

Andre steder

Capri er ikke kendt for sine strande. Til gengæld solbader folk i små stole eller på store madrasser på de mange klipper, der udgør en stor del af kysten. Du kan slippe for trapperne og ankomme i båd, men det er jo ikke alle, der har råd til en af de milliondyre yachts, som sejler rundt som store slotte.

Spredt rundt på øen ligger en lang række beach clubs, der på Capri også kaldes for lido. Her kan du leje solstole og selvfølgelig få lidt at spise og drikke. Flere beach clubs kan kun nås med båd.

Det eneste sted, der har sandstrand, er Bagna di Tiberio, som både er familievenligt og har rimelige priser. Vil du hænge ud med jetsettet, så skal du sætte kursen mod Fontelina, hvor reservation er nødvendig.

Den Blå Grotte er nok Capris mest berømte seværdighed

Seværdigheder og aktiviteter

På trods af øens størrelse har Capri flere gode seværdigheder. De vigtigste tæller bl.a. disse:

Den Blå Grotte

Ingen tur til Capri uden et besøg i Grotta Azzurra – Den Blå Grotte. Book en båd og sejl ind i grotten (pas på hovedet), der er helt overjordisk smuk. Man forstår hurtigt, hvorfor den bliver kaldt den blå grotte – det klare turkisblå vand giver grotten et mystisk blåligt skær. Du kan sejle fra bl.a. Marina Grande,  hvor der er masser af udbydere.

San Giacomo-klostret

San Giacomo-klostret ligger i Capri By og kan dateres til 1371. Det var kartheuserordenen, der grundlagde klostret, som delvist nedbrændte i 1553. Området er dog stadig smukt, og den fine bygning indeholder i dag et museum med værker af den tyske kunstner Karl Wilhelm Diegenbach, der boede på Capri i begyndelsen af 1900-tallet.

Monte Solaro

Er du på aktiv ferie eller elsker du smukke udsigter, så skal du besøge Monte Solaro, der ligger 588 m.o.h. Det er øens højeste punkt, som du når på en times vandretur eller med lift, der tager ca. 13 minutter.

Uanset hvordan du vælger at besøge Mount Solaro, så starter du i Anacapri. Med liften koster det 12 € for begge veje. På toppen af bjerget er der både en bar og et gammelt fort opført under Napoleonskrigene i begyndelsen af 1800-tallet.

Augustushaven (Garden of Augustus) og Marina Piccola

Et stenkast fra San Giacomo-klostret og dermed tæt på Capri by kan du besøge den flotte botaniske have, der snor sig hele vejen ned til havet, som du når ad stien Via Krupp.

Stien var egentlig en del af den tyske fabrikant Friedrich Krupps ejendom, men er i dag offentlig. Via Krupp fører ned til Marina Piccolo, der er en hyggelig lille havneby, som ligger idyllisk ud til Middelhavet, der skifter mellem dybblå og smaragdgrønne nuancer. Orker du ikke at gå tilbage til Capri by, så kan du tage bussen.

capri guide
En af Capris dejlige strande

Mad og drikke

På Capri finder du masser af spisesteder, men generelt er det dyrt at gå ud at spise. Det er ikke altid, at kvaliteten følger prisen – især i Capri by handler det mere om, hvor restauranten ligger. Er det på eller i nærheden af torvet, så kan priserne nærme sig det uartige.

Et godt råd er at tjekke menukortet inden du sætter dig og sørg for at kende prisen, inden du bestiller noget. Tjek også den såkaldte coperto, prisen for f.eks. brød og bestik. Det er ikke bare mad, der er dyrt, men også vin. Nogle steder tilbyder slet ikke en husets vin, men har kun dyre flasker på kortet.

På Capri kan du få alle de italienske klassikere, men selvfølgelig er frisk fisk og skaldyr populært. Det kan du prøve til en fair pris på Ristorante Longano, der er et af de få value for money steder i Capri by. Her serveres også pizza og specialiteter. Prøv også Ristorante Verginiello, hvor du bl.a. kan få øens stolthed ravioli caprese.

I Anacapri skal du lægge vejen forbi Lido del Faro, hvor du spiser med forrygende udsigt over Middelhavet. Restauranten serverer bl.a. risotto, pastaretter og lækker fisk og skaldyr. Generelt er det billigere at spise i Anacapri, men også her kan du få fine dining. F.eks. på L’Olivo, der har to michelinstjerner og øens absolut største udvalg af vin.

En klassiker er restauranten da Paolino ved Marina Grande. Dining under the lemon trees er sloganet. Den gamle familierestaurant er pragtfuld, og her kan du sidde under citrontræerne og nyde antipasti, dagens fisk og skønne vine. da Paolino er ikke blot et hit blandt Capris gæster – folk bliver sejlet til øen fra fastlandet kun for at spise her.

Generelt serveres der middag fra kl. 19 og i højsæsonen fra juni til september, er det nødvendigt at reservere bord.

Capri er muligvis en lillebitte ø, men når det kommer til natteliv er det et sandt paradis. Fra eksklusive natklubber til herlige barer, hvor levende musik løfter stemningen til nye højder.

F.eks. Anema e Core, hvor Guido Lembo residerer. Han spiller spansk og italiensk musik så det kan forstås. Det er endnu et mondænt sted, hvor folk i dyrt og moderigtigt tøj hopper med til musikken, mens tjenerne hælder champagne op i høje glas.

capri guide
Mange steder på Capri er der fantastiske udsigter

Praktisk information

Valuta

I Italien bruger man euro. Kontantautomater findes i bl.a. Capri By og Anacapri, men kreditkort er udbredt på øen. Skal du handle på lokalmarkederne er det dog en god idé at have lidt kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå – det er som regel sådan, du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Capri anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Italien og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Fra maj til ind i oktober har Capri dejligt vejr med juli og august som de varmeste og mest solsikre måneder. Her ligger temperaturen på over 30 °C . Juli og august er dog også de travleste og dyreste måneder at besøge Capri.

Juni og september byder på temperaturer på 26-29 °C - et godt tidspunkt at besøge Capri - her er lidt mere plads og billigere priser. Generelt er Capri et solsikkert rejsemål, men især i forårs- og efterårsmånederne må en byge eller to forventes.

Capri
15°
overcast clouds
79% humidity
wind: 6m/s E
H 17 • L 15
16°
Sat
16°
Sun
16°
Mon
15°
Tue
14°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

Capri Guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Book hotel på Capri med prisgaranti
Find billige flybilletter til Napoli eller Rom – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Capri guide – du kan også tjekke italia.it, der er den officielle turistportal.