Danskerne smider tøjet på stranden – og på de sociale medier

Vi er et af de mindst blufærdige lande i verden

Danskerne er det folkefærd, der er mest tilbøjelige til at være topløse på stranden. Samtidig deler vi oftest vores strandbilleder på sociale medier. Det viser en ny global undersøgelse om strandferie fra Expedia, hvor man også kan læse, at danskerne er dem, der bekymrer sig mindst om at tabe sig og komme i form inden strandsæsonen.

Beach Report 2013, en ny global undersøgelse fra verdens største online rejsebureau Expedia, viser, at vi danskere ikke er blufærdige. I undersøgelsen, der omfatter flere end 20 nationer i Europa, Asien og Syd- og Nordamerika, er danskerne faktisk det folkefærd, der har det mest afslappede forhold til at gå topløse og dele strandbilleder på sociale medier.

40 % af de danske kvinder har ifølge undersøgelsen selv gået topløse, mens præcis ligeså mange procent af danskerne er helt afslappede omkring at dele billeder af sig selv i badetøj på sociale medier.

”Danskerne er kendt for at have et afslappet forhold til deres krop og seksualitet. Derfor er det ikke så overraskende, at danskerne føler det naturligt at være letpåklædte på stranden og samtidig dele deres strandbilleder på sociale medier som Facebook”, siger Susanne Svensson, nordisk marketing ansvarlig hos Expedia. der fortsætter:

Resultaterne fra Expedias globale undersøgelse Beach Report 2013 er et godt eksempel på, hvor forskellige kulturer kan være fra land til land. Tager man f.eks. bare over den svenske grænse, er det kun 26 %, der har prøvet at solbade uden overdel. Det er netop de mange små kulturforskelle, der gør det så spænende og lærerigt at rejse,”

Danskere er topløse og gode venner med Facebook

40 % af de danske kvinder har som tidligere nævnt ligget topløse på stranden. Det er den højeste procentdel blandt alle de deltagende lande i undersøgelsen. I resten af Europa gælder det samme i gennemsnit kun for 26 %, mens tallet på globalt plan er helt nede på 14 %.

Sammenligner vi os med vores nordiske naboer, går 31 % af de norske kvinder topløse, mens kun 26 % af de svenske kvinder smider overdelen på stranden.

Undersøgelsen tyder generelt på, at vi i Danmark har et afslappet forhold til vores krop. Danskerne er nemlig også den nation, hvor flest har det fint med at dele deres letpåklædte strandbilleder.

Hele 40 % af danskerne opfatter således sig selv som afslappede og har ikke noget imod, at et billede af dem selv i badetøj havner på et socialt medie som f.eks. Facebook. I Sverige er det kun 34 % og i Norge 27 % af befolkningen, der har det på samme måde.

Det er dog ikke alle danskere, der er lige villige til at vise sig frem i bikini og badeshorts. 22 % af danskerne vil kun dele deres strandbilleder på sociale medier, hvis de får lov til at posere til kameraet og godkende billedet efterfølgende.

34 % af danskerne svarer, at de aldrig ville dele deres strandbillede på sociale medier. Globalt set er det kun 26 %, der er helt afslappede omkring at dele deres billeder på sociale medier. 35 % vil på globalt plan godkende billedet først, mens hele 40 % aldrig ville gå med til at dele deres billede på nettet.

Pas på med at smide tøjet i udlandet

Når det kommer til, hvem der er mindst afslappede omkring det at være topløs, topper japanerne og malajerne listen. Her har mindre end 5 % prøvet at være topløse, og denne tendens er generelt gældende for de asiatiske lande.

Samme form for blufærdighed ser man i Latinamerika, hvor kun 12 % i Mexico og 6 % i Brasilien har prøvet at ligge uden overdel på stranden.

”En vigtig del af rejseoplevelsen er at lære en ny lokal kultur at kende, men det er også en fordel at kende lidt til kulturen, inden man rejser, så man ikke begår pinlige fodfejl, såsom at smide tøjet på en strand, hvor det ikke er tilladt.

I løbet af sommeren vil Expedia derfor dele ud af nyttige tips og opfordre andre til på Facebook selv at dele deres viden om kendte feriedestinationer, så man på den måde kan hjælpe hinanden med at få mest ud af ferien,” tilføjer Susanne Svensson.

Deller eller ej – vi elsker stranden

I den globale undersøgelse er der også blevet spurgt til, om man nogensinde har udskudt en ferie for at få mere tid til at komme i form til stranden. Det svarer kun 1 % af danskerne ja til, hvormed danskerne er det mindst forfængelige folkefærd i hele undersøgelsen.

Det globale gennemsnit er på 10 %, mens hele 18 % af brasilianere, 23 % af malajerne og 26 % af inderne har valgt at udskyde ferien for at komme i form. Blandt svenskerne er det 3 %, der bekymre sig om de ekstra kilo på sidebenene, mens 5 % af nordmændene har valgt at udskyde en ferie for at blive strandlækker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*