Vinterens varmeste rejsemål

6 forslag til din vinterrejse

Dagene herhjemme bliver kortere og mørkere for hver dag. Drømmer du om eksotiske eventyr og solbeskinnede strande, så læs med her, vi tager dig med verden rundt til vinterens varmeste rejsemål.

Brasilien

Mens vinterkulden rammer Danmark er Brasilien et skønt strandparadis med pragtfuldt og solrigt vejr  Rio de Janeiro er altid et besøg værd – den løsslupne stemning på Copacabana er hele rejsen værd, men i byen findes også gode restauranter og forrygende natteliv.

Langs atlanterhavskysten ligger den lille ferieby Buzios, hvor tempoet er i bund, mens Salvador de Bahia bliver betragtet som det nordøstlige Brasiliens kulturelle centrum med gode udendørsfester og ikke mindst karnevalet.

Brasilien har enestående smuk natur – uanset hvor du slår dig ned i det store land, så kan du tage på udflugt i f.eks. Amazonas eller opleve de imponerende vandfald ved Iguazu på grænsen til Argentina.

Australien

Jul i Australien er synonymt med swimmingpools, strande og barbecue, så det er ikke overraskende at landet down under er et populært vinterrejsemål. Både det afslappede hippieparadis ved Byron Bay og partymetropolen Surfers Paradise kan nemt kombineres med storbystemning i Sydney eller gode naturoplevelser som Uluru og trekking i det uvejsomme nord.

Eller hvad med at opleve de enestående koralrev ved Great Barrier Reaf eller slappe af og nyde tropiske Fraser Island med de lange øde strande? Australien har noget for alle, godt nok er det en lang rejse dertil, men det opvejes nemt at de store oplevelser.

Thailand

Populære Thailand skuffer aldrig. Landet er stadig lige hot blandt familier, backpackere og luksusturister, der kan nyde godt af pragtfulde strande og flotte naturoplevelser. Phuket og Krabi er velkendte badedestinationer i Andamanhavet, men hvad med at prøve smukke Koh Lanta eller øerne længere mod syd.

I Trang-provinsen ligger Koh Kradan og længere mod syd Koh Lipe – to øer, der har stort potentiale, og hvor du stadig kan føle dig som Robinson Crusoe. Prisniveauet er lavt, man får virkelig meget for pengene, så her kan du bo på skønne resorts og spise god mad uden at vælte budgettet.

Mexico

Riviera Maya-kysten hører til Mexicos bedste feriesteder. Byer og resorts ligger pragtfuldt ud til Det Caribiske Hav, der frister med krystalklart vand og verdensklassedykning. Kulturoplevelserne er enestående, gå i fodsporene på Maya-kulturen eller de spanske conquistadorer, Yucatan-halvøen kan byde på feriestemning for alle pengene.

Cancun er største ferieby, men du bor hyggeligere i Playa del Carmen eller Tulum længere nede ad kysten. Eller hvad med driverliv på en tropeø? Isla Holbox, Isla Mujeres og Isla Cozumel er rene perler, vælg mellem barfodsliv eller luksusresorts.

Vietnam

Det langs sydøstasiatiske land spås en stor turistmæssig fremtid. Du kan heldigvis stadig opleve det hele lidt for dig selv, både fordi Vietnam er så stort, men også fordi den helt store turiststrøm endnu ikke er nået hertil. Bedste strande får du på Phu Quoc, den lille ø i den sydlige del af landet kan desuden byde på gode resorts samt fred og ro.

Feriebyerne ligger som perler på en snor op langs Vietnams kyst, Phan Thiet, og Nha Trang er de mest udviklede steder, men vores favorit, Hoi An, er en skøn lille perle med masser af historie, byliv og en pragtfuld atmosfære. Udover strandliv byder Vietnam på spændende historie, en venlig befolkning og et utrolig lavt prisniveau.

Florida

Solskinsstaten kan besøges året rundt, således også om vinteren hvor temperaturen ligger omkring de 25 °C. Miami Beach og Fort Lauderdale er de mest kendte byer at holde ferie i, begge steder finder man god strand og dejlige restauranter. Tag en tur ned til Key West, de små amerikanske tropeøer er en helt anden verden og stemningen er virkelig nede på jorden.

Byerne ud til den mexicanske golf er knap så besøgte, havvandet er lunt og her er atmosfæren mange steder mere caribisk end amerikansk. Og behøver vi nævne Floridas seværdigheder, Everglades, Universal Studios, Sea World og Kennedy Space Center for bare at nævne nogle.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*