Verdens billigste rejsemål – få en eksotisk ferie til lavpris

Det behøver ikke være dyrt at rejse ud i verden

Rejsen dertil er måske lidt dyrere end til de billige europæiske destinationer, men til gengæld kan du leve til ingen penge på disse fire eksotiske rejsemål. Det er verdens billigste destinationer, der er til dig som er på lavbudget, men alligevel gerne vil ud at se verden.

Der skal nok være et sted eller to i Syd- og Mellemamerika, som har nogenlunde samme prisniveau, men flybilletterne dertil er bare rasende dyre. Skal du have en rigtig billig ferie, så er det om at vende blikket mod øst.

 

1. Vietnam

Vietnam er bare et helt fantastisk rejseland. Ikke nok med at befolkningen er gæstfri og prisniveauet i bund, så finder du et overflødighedshorn af oplevelser.

Uanset om du er til smuk natur, lækker mad, spændende historie eller dejlige strande, så finder du det her. Vietnam er et land man aldrig bliver færdig med, og så er det jo helt perfekt, at det er en af verdens absolut billigste destinationer.

Prisniveau
Et måltid mad for 5-10 kr. og en overnatning på hostel for 20-30 kr. Så billig er Vietnam, hvor du kan bo på hotel med eget bad for 50-60 kr. Drik lokal øl for en femmer og spis en tre-retters middag på almindelig restaurant for 50-60 kr.

Rejsen dertil
Fra Danmark er det nemt at komme til Vietnam. Selskaber som Emirates og Turkish Airlines flyver både til Hanoi og Ho Chi Minh City, og herfra er det bare om at tage ud på eventyr. Det er supernemt at rejse i Vietnam, hvor dit hotel eller tourbureauerne kan hjælpe dig med f.eks. transport og udflugter.

 

2. Indonesien

Det enorme ørige er et utrolig alsidigt rejseland. Det er også billigt – selv i mere turistede områder som f.eks. Bali er priserne i bund.

I Indonesien kan du opleve vulkaner, risterrasser, fantastiske strande og møde en venlig og imødekommende lokalbefolkning. Det er et land, hvor du også har masser af muligheder for at komme langt væk fra de gængse turistruter.

Prisniveau
Indonesien har generelt et lavt prisniveau. Et måltid mad fås for 10-12 kr. og tre retter på en mellemklasserestaurant for 40-50 kr. Overnatning er superbillig – hostels fås for 20-30 kr. pr. nat, mens et godt hotel kan bookes for 60-70 kr.

Sådan kommer du dertil
Fra både Billund og København kan du flyve til f.eks. Bali og Djakarta med kun ét stop med Turkish Airlines. Herfra kan du så flyve videre (det er superbilligt at flyve indenrigs i Indonesien) eller benytte lokalbusser, hvis du vil spare lidt på budgettet. Andre flyselskaber, der flyver til Bali (Denpasar) og Djakarta er Emirates og Qatar Airways.

 

3. Indien

Vær klar til et sansebombardement ud over alle grænser. Indien er på godt og ondt en kæmpe oplevelse. Her er kontrasterne til at få øje på, og det samme er den dragende og fremmedartede kultur.

Indien byder på alt fra storby, travle markeder og historiske monumenter til ørken, jungle og magiske øde bjergområder. Nåh ja, her er også lange eksotiske strande med god plads til at fordøje alle indtrykkene.

Prisniveau
Stort set alt er billigt i Indien. Især mad kan du få til næsten ingen penge, hvis du spiser lokalt. Også hoteller er billige, men ofte er hostels og guesthouses hyggeligere. Her kan du få en overnatning for ca. 50 kr. – ofte er det dyrere i de større byer.

Sådan kommer du dertil
Du kan flyve med ét stop med Emirates, Qatar Airways og Turkish Airlines fra København til mange forskellige destinationer i det store land. Herfra er det så bare at vælge rejserute, men det kan jo være svært nok, når Indien har så meget at byde på.

 

4. Thailand

Thailand er stadig både populært og rigtig billigt. Det er dog en god idé at holde sig fra de mest kendte strandområder og rejse når dollaren er lav, da den thailandske baht følger den amerikanske valuta.

Thailand behøver næsten ingen nærmere præsentation – her finder du paradisstrande, men også smuk natur, mystiske templer og en glad og smilende befolkning. Hvis du tror, du har set Thailand efter en rejse til Phuket, så tager du grundigt fejl. Det fantastiske rejseland er SÅ meget andet.

Prisniveau
Også i Thailand er det billigst at bo på hostel, men et hotelværelse med eget bad behøver ikke koste meget mere end 100 kr. pr. nat. Maden i Thailand er legendarisk – spis billigt i gadekøkkenerne, hvor du kan få et måltid til 10-15 kr.

Sådan kommer du dertil
Der er direkte fly fra Danmark, men det er som regel dyrt. Tag en mellemlanding i f.eks. Doha, Istanbul eller Dubai – det er billigere. Også transport i Thailand kan du få til lavpris, og du kommer nemt rundt – her er man vant til at hjælpe turisterne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*