Bo billigt ved stranden i Sydspanien

Bo billigt uden at gå på kompromis med kvaliteten

Det behøver ikke at være dyrt at bo ved stranden. Tjek disse gode steder fra Malaga til Mojácar i solrige Sydspanien, der byder på masser af skønne strande.

 

Hotel California, Malaga

Denne skønne perle ligger lige øst for Malagas centrum i en gade med gamle store villaer. Et par hundrede meter derfra, bare en blok væk, ligger Playa Caleta, Malagas bystrand, der er et skønt sted at tilbringe dagen.

Bag den flaskegrønne facade gemmer hotel California på 24 værelser, der alle er forskellige i størrelse. Det er en rejse tilbage i tiden, men det charmerende look er med til at gøre hotellet unikt, og familien Antinolo sørger godt for sine gæster.

Book eller se mere om hotel California >

 

Hotel El Dorado, Carboneras

Filmelskere må bare elske dette kitschede hotel i Hollywoodstil, der har masser af gyldne statuer, marmor og lysekroner. Det lyder dyrt, men det er det bestemt ikke, og hotellet passer perfekt ind i 1960’ernes Almeria, da byen var et hotspot for filmmagere.

Det var nemlig her, at klassikere som Lawrence of Arabia, Dr. Zivago og De Tre Musketerer blev filmet. Hotel El Dorado er fra dengang Carboneras blot var et fiskerleje – i dag er byen naturligvis blevet større, men vi befinder os i et roligt hjørne af Spanien.

Fra hotellet er der smuk havudsigt, pool og en stor restaurant. Her er 30 værelser, der alle har rigeligt med plads.

Book eller se mere om Hotel Carboneras >

 

Hotel Las Calas, Agua Amarga, Cabo de Gata

Agua Amarga er måske mest kendt som location til spaghettiwesterns, men den lille rolige by har i dag en række hippe barer, restauranter, fiskere og en tilbagelænet bohemeatmosfære. Lige bortset fra klipperne i den sydlige ende, så er Las Calas det perfekte strandhotel.

De 10 værelser er hyggeligt indrettede med satellit tv og aircondition, og seks af dem har terrasse med havudsigt. Stå tidligt op og snup en badetur eller slap af i skyggen i den store have før du spiser god seafood i ejerens herlige restaurant Los Tarahis få skridt derfra.

Book eller se mere om Hotel Las Calas >

 

Hotel Las Palmas, Carboneras

Det dejlige hotel er lidt af en overraskelse i den sydlige ende af stranden ved fiskerbyen Ana Vicente. Den venlige ejer har fået en arkitekt fra Sevilla til at tegne et lille familiehotel med 10 værelser, der har hvide vægge og gulve, designermøbler og kunst på væggene.

Den kombinerede bar og restaurant har en pragtfuld udsigt, men den er faktisk bedre i de tre familiesuiter, der har indbydende solvogne på den store terrasse. Blot 10 minutter væk ligger den populære naturiststrand Playa de los Muertos.

Book eller se mere om Hotel Las Palmas >

 

Hotel Rio Abajo, Mojácar

I de sidste par år er Mojácar blevet forvandlet til en festby i sommermånederne, men dog stadig i mindre målestok. Du finder helt sikkert ro på dette smukke hotel, der ligger på en sidevej ned mod stranden. Flankeret af smukke laguner og lave bygninger er det et ægte badeparadis.

De opmærksomme ejere, Manolo og Paloma, sørger for at holde poolen og den palmefyldte have pæn. Her er 19 værelser i typisk andalusisk stil – alle har loftsvifter og masser af malerier. Den smukke solopgang er inkluderet i prisen, men det er morgenmad ikke.

Book eller se mere om Hotel Rio Abajo >

 

Family, Agua Amarga

Det franske par, René og Michéle Bellavoir og deres søn, Marc, har bygget dette lille hotel, der ligger lidt tilbagetrukket fra stranden i Agua Amargas sydlige del. En lille sti fører direkte ned i havet, men hotellet har pool og en dejlig have, så måske har du slet ikke lyst til at forlade stedet.

Som navnet antyder, så er det et familievenligt sted, hvis værelser er hyggeligt indrettede. Her er aircondition og de fleste værelser har også balkon. Der bliver serveret god morgenmad og lækre hjemmelavede retter om aftenen i restauranten.

Book eller se mere om Family >

 

Hotel Cala Chica, Las Negras, Cabo de Gata

Cabo de Gata-området bliver lidt mere mondænt i Las Negras, der ligger ved en lang mørk vulkanstrand med smukke bjerge i baggrunden. Det 26 værelser store Cala Chica, et søsterhotel til spahotellet Cala Grande, der ligger bagved, er et smart sted i klassisk spansk stil.

Her er stor pool, havudsigt og gode værelser, hvoraf flere har egen jacuzzi på terrassen. Det ligger ikke direkte på stranden, men du skal kun gå et par minutters ned ad hovedgaden før du har sand under fødderne. Et alternativ er de storslåede strande i Cabo de Gata Nationalpark, hvor der er masser af plads.

Book eller se mere om Hotel Cala Chica >

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*