St. Barths – Caribiens celebrityparadis

Hvor jet-settet mødes

St. Barthelemy, eller bare St. Barths, ligger i Caribien ikke langt fra St. Martin. Øen blev opdaget af Christopher Columbus, der opkaldte den efter sin bror, Bartolomeo.

St. Barths er måske ukendt for de fleste, men de senere år er øen blevet et paradis for klodens jet-set, der som en magnet tiltrækkes skuespillere, fotomodeller, rigmænd, musikere og alle, der vil være hvor det sker af denne lille perle, som naturligvis byder på lækre strande, fashionable resorts, mærkevareshopping og Caribiens hotteste beach parties.

At St. Barths er forholdsvis ukendt ser myndighederne kun som et plus. Man gør ikke noget for at tiltrække almindelige turister, og selv krydstogtskibe har man forbudt i farvandet rundt om øen.

St. Barths er lille, og når vi skriver lille, så mener vi det. Kun otte kvadratkilometer, men hvilke kvadratkilometer. På trods af størrelsen kan øen alligevel byde på 20 skønne strande, der er noget for alle, uanset om du er til afslappende solbadning, snorkling, surfing eller jetski.

St. Barths strande

De fleste turisters yndlingsstrand synes at være Anse de Grande Saline der er en perfekt caribisk strand. Turkisblåt vand og hvidt sand venter de besøgende, det er ikke en helt nem strand at komme til, men det gør bare at her ikke er så mange mennesker.

Anse de Grande Saline er populær blandt surfere (der kan være en del vind), snorklere og nøgenbadere. Også Governour Beach er lækker, her kan du tage til, hvis vinden bliver for kraftig på Grande Saline. Begge strande er øde, der er ingen restauranter eller barer, men på Grande Saline er der planer om hotelbyggeri.

De fleste af St. Barths strande har også hoteller. Den bedste af disse er Anse de Flamands, en lang og indbydende strand med turkisblåt vand. En hyggelig by er Baie de St. Jean, hvor du finder mindre bungalows, god shopping og franskinspirerede restauranter i bedste middelhavsstil.

Stranden i Baie de St. Jean ligger i en skøn bugt, der er domineret af det store og eksklusive Eden Rock Hotel, som ligger imponerende smukt. Ved hotellets strand er det ikke unormalt at se cigarrygende rigmænd i selskab med unge skønheder, der arbejder på kuløren.

Jet-settets paradis

Nok er krydstogtskibene ikke velkomne ved St. Barths, men det er de riges luksusyachts til gengæld. Gustavia Harbor er stedet at kigge på de imponerende skibe, der er store som palæer. Gustavia er også øens hovedstad, endnu et sted hvor man føler man sig hensat til Middelhavet.

Byen er bygget op omkring havnen, næsten alle huse har røde tage og kirker som var vi i Frankrig. Gustavia er lillebitte, men alligevel centrum for det mondæne liv der føres. Gaderne er proppet med dyre mærkevareforretninger og eksklusive restauranter.

Listen over kendte der kommer på St. Barths er lang, men for at nævne nogle, så har øen budt blandt andre Demi Moore, Beyonce, Roman Abramovich, George Lucas og Stephanie Seymour velkommen.

For New Yorks jet-set er St. Barths en solbeskinnet legeplads, i sjov siges det at øen er St. Tropez uden jet-lag. Alt på St. Barths er stilfuldt og eksklusivt, det er nødvendigt at have pengepungen i orden for at feriere her, men for langt de fleste besøgende er det blot et greb i lommen.

December og januar er højsæson, her er vejret skyfrit med behagelige 28 °C. Det er også i disse måneder celebrities invaderer den lille perle, det gælder om at vise sig frem, spise på de mest berømte restauranter og være inviteret til de bedste fester.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*