3 skønne strande i Sydfrankrig

Langs den sydfranske kyst ligger strandene på stribe. Du vælger selv om de skal være lange og brede strande eller små intime badebugter. Her er vores tre favoritstrande i Sydfrankrig.

Serignan Plage

Ca. 15 km fra Beziers og 25 km fra Cap d’ Agde ligger Serignan Plage, der er et skønt feriested med rigtig gode bademuligheder.

I området findes flere feriecentre, deribandt et par stykker for naturister. Stranden ved Serignan er en god flad sandstrand med roligt vand. Der er rigtig god plads, men kun få steder med skygge, så en parasol er god at medbringe.

Serignan Plage ligger klods op af en naturistcamping, men det ser ikke ud som om, at de ejer stranden. Der er langt til nærmeste restaurant, men der går af og til frugtsælgere på stranden, hvis sulten skulle melde sig.

Naturistområdet er langt, men går lige ud i et stykke med tekstilbadere. Vi gik en tur ind på naturistcampingpladsen, og det virkede umiddelbart som et hyggeligt sted med mange faciliteter.

Sådan kommer du til Serignan Plage

For at komme til stranden kan man køre til byen Serignan og finde vejen D 37 mod kysten, der er skilte der viser vej. Ved stranden ligger som nævnt flere campingpladser og feriecentre, og lige inden man når dem, drejer man af. Et skilt med Nudist Beach/FKK er sat op til de, der kører efter nøgenstranden.

For enden af vejen findes flere feriecentre, et af dem er naturistcampingpladsen. Helt til højre ligger en p-plads hvor det er gratis at parkere, og herfra er der 200-300 meter til stranden.

Det er oplagt at finde overnatning ved kysten, men man kan også bo i Beziers, der ligger lidt inde i landet, men med nem adgang til Serignan Plage.

Plage de l’Espiguette

Plage de l’Espiguette er en fantastisk smuk strand med sanddyner og vild natur. Det er en af Frankrigs største strande, der er flere kilometer lang og med  plads til alle. Fra p-pladsen (det koster ca. 4.50 € at parkere), går man lige ud på stranden der strækker sig mange kilometer mod øst.

Først kommer et pænt stort område med tekstilbadere, men jo længere man går, jo flere naturister ser man. Går man langt nok er det næsten 100% naturist, og herefter kommer et område (hvor stranden bliver smallere), hvor primært bøsserne ligger.

Plage de l’ Espiguette er en dejlig sandstrand med lavt vand. Den er perfekt til børn, men der kan være en pæn pålandsvind. Det er en god idé at medbringe alt hvad man kan få brug for i løbet af dagen, da der ikke er noget at købe nogen steder. Et par sælgere går dog op og ned af stranden, hvis man skulle løbe tør for vand.

På Plage de l’Espiguette er det er nemt at finde en plet, hvor der er langt til naboen. En god ting, hvis man vil følge de mange naturisters eksempel og solbade nøgen. De besøgende synes at komme fra hele Europa, men her er især mange tyskere. Stranden er i øvrigt ren og pæn – der er opsat skraldespande, og der bliver fjernet affald hver dag.

Sådan kommer du til Plage de l’Espigette

Fra Montpellier køres mod kysten forbi lufthavnen. Når vejen deler sig tager man vej D 62 (til venstre) mod Le Grande Motte og videre forbi Le Grand du Roi. Tag vejen D 255B og kig efter skiltet “l’Espiguette”. Vejen ender ved p-pladsen. Skiltningen er god, allerede mellem Le Grande Motte og Le Grau du Roi så jeg skilte mod Plage de l’ Espiguette.

Feriebyerne ligger på stribe i Sydfrankrig,. Tættest på Plage de L’Espiguette ligger Le Grande Motte og Le Grau du Roi. Sidstnævnte har efter vores mening lidt mere at byde på, og her finder du en hyggelig kanal flankeret af fremragende restauranter.

3. Plage de Maguelone

Montpellier ligger kun en kort køretur fra Middelhavet og Plage de Maguelone, der er den nærmeste strand fra Montpellier universitetsbyen. Den smukke sandstrand har dyner og lavt vand, og der er rigtig god plads. Nøgenbadning er helt normalt her, og selvom der var en del kvinder og par, så er Maguelone tydeligvis populær blandt bøsser.

Det første man ser når man kommer ud på stranden er en lille restaurant, hvor der også er brusere og toiletter. Restauranten udlejer solstole og parasoller, men man kan også bare smide sit håndklæde i sandet. Jeg syntes stranden var dejlig, men jeg kunne forstå på nogle af de lokale at der er forsvundet en del sand.

Sådan kommer du til Plage de Maguelone

Fra Montpellier kan du komme til Maguelone på to måder. Man kører mod syd ad vej D986. Ved den store rundkørsel lige før man når den store indsø Ètang de l’Arnel kan man kører til højre ad vej D185. Kig nu efter skiltet med enten Cathedral du Maguelone eller Magulone Plage.

Ved rundkørslen kan man også køre ligeud og følge vej D986 helt ned til havet ved byen Palavas-les-Flots. Herfra kører man til højre langs stranden til man når Maguelone.

Der er to muligheder for parkering, tættest på stranden koster det 4.50 € at parkere, man skal nok være hurtig for at få en plads her. En stor gratis p-plads ligger lige før Katedralen, der er ca. 1 km til stranden herfra.

Der er gode overnatningsmuligheder lange hele kysten, den nærmeste ferieby er Le Grande Motte, men der er mange andre muligheder, uanset om det gælder camping, hotel eller feriebolig.

1 Comment

  1. Espiguette er også vores favorit. Vi lejer autocamper og kører hver sommer langs kysten for at finde de bedste steder. Provence er mondænt mens Languedoc er mere nede på jorden.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*