Det bedste af Spanien

Mad, strande, kultur og historie. Spanien har det hele. Det populære middelhavsland er et overflødighedshorn af oplevelser og enhver turists drøm. Vi har set nærmere på det bedste det spanske fastland har at byde på.

Tapas

Du kan ikke besøge Spanien uden at prøve den berømte tapas, naturligvis med et godt glas vin. Nogle mener, at de små lækre hapsere blev opfundet af den spanske konge Alfonso X, også kaldet “den kloge”, som tilsyneladende elskede en snack mellem måltiderne. Det er virkelig forbløffende så mange forskellige tapas, der findes. Fra den ydmyge kartoffeltortilla til syltede sardiner.

Alhambra – storslåede paladser og fantastisk historie

Besøg Granadas Alhambra. Fæstningen med de røde vægge, der oprindeligt blev bygget i år 889, er nu et af de mest populære steder i landet. Naturligvis er Alhambra på UNESCOs verdensarvliste, og den overdådige række af paladser og frodige haver er en elsket arv fra dengang maurerne havde magten i Spanien. Her er pragtfulde mosaikker, udsmykninger og mageløs arkitektur, der helt sikkert vil forundre.

Kultur, historie og shopping i Barcelona

Shop-amok og se på mennesker og huse i Barcelonas vidunderlige gotiske kvarter, der ligger mellem Las Ramblas og Laietana. Fra katedraler og fredfyldte pladser til hektisk natteliv, bydelen har det hele.

Mange bygninger er fra middelalderen og nogle endda fra den romerske periode. Nåh ja, mens du er her, så husk at se den fantastiske katedral La Sagrada Familia, der nok er Gaudis mest berømte værk.

På tur i vinland

Nord for Madrid kan vinelskere gå på opdagelse blandt de mange bodegaer og vingårde. Man kan passende kombinerer de to betømre områder Rioja og Ribera del Duero, hvor der er mulighed for at smage på klassevine og spise god mad.

Og hvorfor ikke have det unikke hotel Marques de Riscal som base? Frank Gehry har kreeret et futurisk hotel med fokus på vin, kunst og gastronomi. Vinruten kan passende ende på restaurant Exteberri, hvor al mad er lavet over åben ild.  Som The Sommelier Traveler skriver; det er en gastronomisk ballet at se kokken i arbejde.

 Tag på beach club hopping i Marbella

Tag til flashy Marbella og find din egen favorit blandt de ultrahippe beach clubs, der ligger som perler på en snor. Marinaen med de store yachts i Puerto Banus er omdrejningspunktet, og det er en rigtig god idé at huske masser af penge, når du mænger dig med jetsettet.

Lige nu er La Sala, Nikki Beach og Ocean Club blandt de hotteste steder – det er her champagnen springer og en Ferrari synes at være hver mands eje.

Aktiv ferie? Tag pilgrimsruten

Gå i fodsporene på kristne pilgrimme og følg Pilgrims Way, også kendt som caminoen. De religiøst betydningsfulde stier fører alle til katedralen St James i byen Santiago de Compostela, der ligger i Spaniens smukke region Galicien.

Du kan selv bestemme, hvor du vil starte, og for de magelige er det muligt at tage luksusudgaven, hvor indkvarteringen er rigtige hoteller og din bagage bliver transporteret med bil.

Kombiner by, mad og strand i San Sebastian

Du får det bedste af to verdener i skønne San Sebastian. Byen er kendt for sine mange gode restauranter, hvoraf flere har opnået michelinstjerner. Fra den gamle bydel til millionærernes Playa de la Ondarreta er San Sebastian chic og gennemsyret af stolte madtraditioner.

Som en bonus har byen en pragtfuld strand, der er de lokales naturlige mødested. Playa de la Concha ligger beskyttet i en stor bugt og er en af verdens bedste bystrande.

Hotte Madrid har masser af oplevelser

Når du har besøgt det kongelige palads – det største i Vesteuropa, set på mennesker fra en Café på Plaza Mayor og spist på verdens ældste restaurant, Botin, skal du opleve Madrids charme i den mageløse park Buen Retiro, der er en grøn oase i hjørnet af byens centrum.

Engang var parken ejet af den spanske kongefamilie, men i dag kan vi alle nyde de smukke skulpturer, monumenter og gallerier.

Oplev Spanien med Vitus Rejser

bar-406884_1280

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*