Her skal du holde sommerferie – 7 mindre kendte steder

7 anderledes feriesteder i Europa

Hvis du endnu ikke ved, hvor sommeren skal tilbringes, så fortvivl ikke. Vi guider dig frem til nogle af Europas bedst bevarede hemmeligheder, der på en gang er hippe og ukendte for de fleste.

Monopoli, Italien

I Puglien, Italiens hæl, kan du opleve Capri og St. Tropez som ferieområderne var i 1950’erne. Monopoli er stedet at tage til, og prisen er kun en brøkdel af, hvad du skal betale i Europas mere kendte turistbyer. Her sidder lokale fiskere stadig og ordner deres net, mens gamle koner renser muslinger ved håndkraft.

Nogle af Italiens bedste strande ligger kun få minutter væk og det samme gør den fancy Coccaro Beach Club. Lej en bil og kør ud i det blå i denne glemte del af støvlelandet og tag en gåtur på Lido Bianco, hvor frisk skaldyr og en flaske god primitivo frister. Nærmeste lufthavn: Bari

Formentera, Spanien

Formenteras helt store trækplaster er de formidable strande med pudderhvidt sand, krystalklart vand og små gemte bugter. For at komme til Europas badeparadis, hvor man cykler fra by til by, dyrker yoga ved solnedgang og drikker gin & tonic til langt ud på natten, skal du lige en tur omkring Ibiza, hvor du hopper på en af færgerne.

Vi garanterer, at når du først har sat dine fødder på Formentera, så vil du ikke hjem igen. Det er chillout og barfodsliv, når det er bedst. Nærmeste lufthavn: Ibiza

Cap Ferrat, Frankrig

OK, Cap Ferrat er måske ikke helt så ukendt, men er du frankofil og vil undgå de store turisthorder i Nice og St. Tropez, så er den skønne middelhavsby et fremragende valg. Cap Ferrat er charmerende og Sydfrankrig når det er bedst.

Den lille marina danner rammen om lokalliv og skønne restauranter, hvor du kan spise frisk fisk og skaldyr skyllet ned med kølig rosé. Udenfor byen venter de gode strande, og i baglandet kan du finde gemte bjergbyer og farverige markeder. Nærmeste lufthavn: Nice

Comporta, Portugal

Strandene ved Comporta i det sydlige Portugal er stadig landets bedst bevarede hemmelighed. Sig goddag til rismarker, saltsøer og glemte landsbyer, hvor livet synes at være gået i stå.

De lange strande giver masser af plads, og området er et hot spot for kunstnere, hippe byboere og kvalitetsbevidste turister, der vil være med på det nyeste. Du finder gode strandbarer og lækre restauranter, men det er den specielle bohemeatmosfære, der gør Comporta til noget særligt. Nærmeste lufthavn: Lissabon

Gerolimenas, Grækenland

Et godt stykke ude på en af Peloponnes’ fingre ligger den søvnige by Gerolimenas, der endnu ikke er opdaget af rejsebureauerne. Du møder det ægte Grækenland, og for Athens indbyggere er området deres egen lille hemmelighed. Her er et godt udvalg af hoteller, fremragende taverner og en meget besøgt bystrand.

Du kan tage på opdagelse langs kysten, hvor den rige historie med gamle forter og romerske bosættelser dominerer. Og så skal vi ikke glemme den smukke natur og de lange strande, hvor du helt sikkert ikke møder naboen. Nærmeste lufthavn: Kalamata

Golfo di Orosoi, Italien

På den østlige del af Sardinien ligger et af Europas smukkeste kystområder. Klipper og høje bjerge gør, at Golfo di Orosoi ikke er plastret til med temaparker og store hoteller. I stedet finder du 20 kilometer rendyrket paradis med små bugter, fredfyldte vige og det klareste turkisblå vand, du kan tænke dig.

Tidligere var kysten forbeholdt fiskere og jetsettet, der i store yachts lagde til for at nyde det smukke sceneri. I dag kan du selv leje en båd og finde din helt egen øde strand. Som en bonus er de hyggelige byer fyldt med skønne caféer og restauranter, der tilbyder lækkerier fra det lokale køkken. Nærmeste lufthavn: Cagliari eller Alghero.

Halkidiki, Grækenland

Halkidiki på det græske fastland synes lidt glemt af det danske rejsefolk. Men her i det bjergfyldte landskab blandt pinje- og figentræer og duften af jasmin, ligger flere små byer, hvor du kan genopdage det skønne Grækenland.

Den gamle by Nikiti er et roligt sted og fra Café Barcarollas overdækkede terrasse oppe ad bjerget, er det som en drøm at kigge ud over kysten med et glas kold hvidvin i hånden.

Måske får du øje på en af Halkidikis strande, der med lethed matcher øernes. Glem ikke at prøve den fremragende Restaurant Arsanas, der ligger direkte på stranden i Nikiti. Nærmeste lufthavn: Thessaloniki.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*