Syv timer med fly. Ingen jetlag og en pris, der er til at betale. Selvfølgelig har det altid været muligt at besøge Kap Verde, men hvorfor er det lille ørige først blevet en charterdestination nu?
Ca. 450 km ude i Atlanterhavet ligger Kap Verde, der synes uendelig lille i det store hav. Det er først og fremmest øerne Sal og Boavista, der tiltrækker en bred skare af solhungrende turister. På billeder ligner strandene her et sted man bare må besøge, og det til en helt anden pris end Caribien.
Stranden i Santa Maria
Sandet blæser roligt hen over den lange strand. Her og der er der grupper af solstole, men længere ude er der øde. Helt øde. Der er god plads på Santa Marias strand, der er den direkte årsag til, at øen Sal er blevet så populær – her får du strandferie for alle pengene.
Længere inde mod byen er der mere liv, og det er her de første strandrestauranter dukker op. Sæt dig under en parasol for at spise frisk grillet hummer og gør som de lokale: kom ned i tempo.
I centrum af Santa Maria skal du besøge den lange mole midt i byen. Det er her de lokale fiskere lander deres imponerende fangst – bl.a. barracuda, marlin og sværdfisk. Et stenkast derfra kan du snuppe en sundowner på Hotel Morabezas beach club, der er et af de hippeste steder på Sal at sippe drinks.
Pedra de Lume
I dag er Sal kendt for sine dejlige strande, men sådan har det ikke altid været. I over 200 år har man udvundet salt, der har været med til at finansiere øen og dens indbyggere. Man kan se saltbrud lige udenfor Santa Maria, men de er væsentlig større ved Pedra de Lume.
Æsler og svævebaner blev brugt til at hente salt ud af det store område, hvor over 1000 mand knoklede for den lokale forretningsmand Manuel Martins, der tjente gode penge i 1820’erne. Det store saltbrud lå i årevis øde hen, men i dag kommer turisterne for at prøve spabehandlinger eller at flyde i det saltholdige vand, der er 27 gange så salt som havvand.
Spis god mad
Tidligere var Sal ikke noget gastronomisk paradis, men med turisternes ankomst er der efterhånden dukket bedre restauranter op. Et af de steder er Pastis, der er ejet af italienske Herbert.
Det er en mindre og populær restaurant, hvor man skal huske at bestille bord. Le Privé er fransk, men lige så god som Pastis. Her kan man sidde under åben himmel i en lille gårdhave og spise perfekt tilberedt skaldyr.
Også hotel Morabezas restaurant, der er lige så god som beach clubben er hip, laver rigtig god mad. Et lidt pænere sted med hvide duge og høje glas – et særsyn i uformelle Santa Maria.
Cachupa er Kap Verdes nationalret, og det lader til at være en god blanding af alt det, man kan dyrke på de golde øer; Bl.a. kartofler og bønner, der langsomt koges til en stuvning med kød eller fisk.
Se skildpadder
På Kap Verde, især på øerne Sal, Maio og Boavista, lever en række skildpaddearter som du kan være heldig at se. Verdens tredjestørste bestand af arten caretta caretta lægger deres æg her, og det er populært at tage med på en organiseret tur for ved selvsyn at se en skildpadde blive udklækket og måske lære mere om de imponerende dyr.
Juni til november er det bedste tidspunkt, og mange ture foregår om natten, hvor du kan følge medarbejderne fra et af de projekter, der skal beskytte skildpadderne.
Boavista
Hvis der er god plads på Santa Marias strand, så er det ingenting i forhold til Boavista. Med katamaran kan du sejle til Kap Verdes tredjestørste ø, der ligger mod syd. Boavista minder om én stor sandkasse.
Her ca. 10-15 hoteller – de fleste af dem store som byer med gigantiske swimmingpools, men de kilometerlange sandstrande ligger lige udenfor døren. Her er ikke et øje i miles omkreds, og man forstår, hvorfor Christopher Columbus skyndte sig af sted igen, da han lagde til her i slutningen af 1400-tallet.
Der er lokalliv på Boavista, men den lille by og det trods alt fine marked er hurtigt overset. Næh, her kommer man for den ubekymrede ferie med næsten garanteret sol. Det siges, at her er omkring 350 solskinsdage om året, og at temperaturen kun meget sjældent kommer under 24 °C.
Be the first to comment