Pak let, men husk solcremen – naturistrejser er i hastig fremgang

Nøgenferie er IN

Naturistferie, eller nøgenferie, er en ferieform der er i hastig fremgang. Mennesker, der tidligere kun solbadede nøgne i baghaven, har fundet ud af at de ikke er alene. Nogle nøjes bare med at opsøge en naturiststrand, mens andre søger mod hoteller, hvor man ikke behøver at have tøj på, men alligevel har de samme muligheder, som hvis man var påklædt.

1 ud af 10 amerikanere siger i en undersøgelse, at det kunne være attraktivt at holde ferie på et naturistresort. I de tidlige 90’ere omsatte amerikanske og canadiske naturistrejsebureauer for ca. 600 millioner kroner, stigningen har de sidste par år været på ca. 20 % og i 2012 nåede omsætningen op på over to milliarder kroner.

Naturister samles ikke længere i kolonier, de nyder luksuskrydstogter og resorts med spabehandlinger. “Det plejede at være sådan, at hvis man gik et par kilometer ned ad stranden og fandt et øde sted, så kunne man solbade nøgen” siger ejeren af Go Classy Tours, Andrea Hutchinson, og fortsætter: “I det sidste årti er et dusin nye resorts skudt op, både her i USA og ikke mindst i Caribien”.

“Der efterspørges stadig flere naturistkrydstogter” siger Nancy Tiedmann, ejer af Bare Necessities Travel. En mandag solgte hun 14 nøgenkrydstogter, et antal som rejsebureauet tidligere var over en uge om at sælge.

I modsætning til hvad mange tror, så har naturisme ikke noget at gøre med sex. Alligevel bliver de to ting ofte kædet sammen på trods af, at de fleste naturistarrangementer er familieorienterede. Naturistresorts har forskellige regler omkring enlige mænd og kvinder, men det er som regel kvinderne, der har de bedste rettigheder.

Europæere, især franskmænd og tyskere, accepterer naturistferie i højere grad end amerikanere, viser en undersøgelse.

Man kan finde mange nøgenstrande i Europa, og ved Cap d’ Agde i Frankrig er en hel ferieby forbeholdt nøgne mennesker. Her kan man gå i banken, shoppe og spise nøgen. I disse tider med stramme budgetter lyder naturistferie meget fornuftigt, men husk solcremen!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*