Pas på det våde badetøj

Vådt badetøj kan være årsag til sygdom

Den norske urolog, Raymond Mortensen, siger at vådt badetøj er en hyppig årsag til urinvejsinfektion hos begge køn, men hos mændene kan det også udløse prostatabetændelse med feber.

Vær opmærksom på vådt badetøj når du er på stranden, tag et ekstra sæt med eller bad uden. Urolog Raymond Mortensen og specialist i almen medicin, Kari Løvendahl Mogstad, siger til klikk.no, at det våde badetøj er skyld i en række infektioner som blærebetændelse, prostatabetændelse og svamp.

De to læger siger, at uanset hvor varmt det er, så skal badetøjet af, når man har været i vandet – ofte mærker man ikke nedkølingen pga. fordampningen, men det er kulden og fugten, der er den store synder.

Også i USA er man blevet opmærksom på problemet. Lægerne Lana Somers og Hank Pellissier siger, at det kan gå ud over mænds sædproduktion, hvis man i længere tid er nedkølet omkring kønsorganerne. Men ifølge Somers er kvinderne de, der hyppigst bliver ramt af infektioner som følge af vådt badetøj.

“Hvorfor ikke bare tage skridtet fuldt ud”, siger Somers. “Disse sygdomme er ikke til at spøge med, så man kan spørge sig selv, hvorfor vi overhovedet har badetøj på, når vi er på stranden. At man er vant til at være nøgen giver også den fordel, at mennesker har et langt mere afslappet forhold til f.eks. omklædningsrum, fællesbade, spa og hospitaler”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*