Costa Brava, der betyder den vilde kyst, strækker sig ca. 140 km fra Barcelona til den franske grænse. De små gemte fiskerbyer langs kysten har for længst udviklet sig til større og mindre feriesteder, og området var et af de første steder hvor den etablerede turisme fik fodfæste.

Mange af Costa Bravas feriesteder kan syntes overrendte, men giver man sig tid, er det ikke svært at finde hyggelige landsbyer og små bugter med dejlig strand og krystalklart vand.

Som en ekstra bonus ligger storbyen Barcelona tæt på, og her er der alle muligheder for at shoppe, spise lækker mad og nyde godt af de mange kulturelle oplevelser.

Langs Costa Brava er der flere steder gamle borge ved kysten

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Costa Brava – se tilbud lige nu
Book hotel på Costa Brava med prisgaranti
Find billige flybilletter til Costa Brava – sammenlign priser her
Lej en bil på Costa Brava – sammenlign priser hos de store selskaber her

Strande og ferieområder

Costa Brava strækker sig officielt fra byen Blanes og op til den franske grænse. Denne miniguide begynder dog i Mataró ca. 60 km nord for Barcelona forbi kendte feriebyer som Calella og Lloret de Mar.

På hele strækningen er der adskillige store og små strande – nogle er lange og brede, mens andre blot er småbugter. Kystens feriebyer kan være meget forskellige – førnævnte Calella og Lloret de Mar er travle og gamle charterklassikere, mens du får en mere rolig og autentisk oplevelse i de mindre byer.

Mange steder støder du på levn fra den romerske periode, men også borge og gamle charmerende bydele fra middelalderen. Der er selvfølgelig andre byer på Costa Brava end de her nævnte, der dog hører til de mest kendte.

Mataró

Stranden i Mataró er over to km lang og har modtaget EU’s blå flag. Stranden er inddelt i mindre områder – Sant Simó, Callao og Varador har alle faciliteter. Sant Simó er den længste strand, men også den smalleste – til gengæld kan du her finde et område for familier og et for naturister.

Mataró har en hyggelig bymidte og flere seværdigheder som museer og gamle charmerende huse – f.eks. Santa Maria-basilikaen fra 1400-tallet og Llauder-tårnet fra den romerske periode. Byen har alt i faciliteter og en lang række gode spisesteder.

Calella

Præsentation er næsten overflødig. Calella var en af de første turistbyer langs kysten og er især kendt for sit natteliv. Byen har en lang og imponerende bred sandstrand med masser af plads. Omkring centrum kan der dog være mange mennesker i højsæsonen.

Calella er i høj grad lagt an på turisme. Du finder vandsport, gode shoppingmuligheder og masser af barer, restauranter og overnatningssteder.

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar er et roligere alternativ. Her mangler ikke faciliteter til turisterne, men det er i lidt mindre målestok. Der er ikke langt til smuk natur, og området er populært blandt vandrere og cyklister. Stranden er med hvidt sand og over fire km lang.

I badebyerne kan der være trængsel på stranden, men der er masser af næsten øde bugter

Blanes

Blanes har 40.000 indbyggere og ligger smukt med bjergene i baggrunden. Også her finder du en lang sandstrand, men i omegnen også flere skønne bugter som f.eks. Cala Bona.

Byen er mindre turistet end Lloret de Mar mod nord, og det tiltrækker bl.a. spanierne selv. Blanes har både en autentisk fiskerihavn og en rigtig hyggelig gammel bydel med shopping og glimrende tapasbarer. Byen er et godt valg til par- eller familieferien.

Lloret de Mar

Som i Calella var Lloret de Mar også en af de byer, hvor turismen blomstrede i 1960’erne. Her finder du en fin lang sandstrand, men med over 100 barer og natklubber er byen i dag mest kendt som et partycentrum.

Her er vandsport, forlystelsesparker og en lang række spisesteder med mad fra det meste af verden. Lloret har faktisk en hyggelig gammel bymidte og flere museer, men for de unge er det nattelivet, der er i fokus. Omkring byen ligger flere glimrende strande som Boadella og Santa Cristina.

Tossa de Mar

Tossa de Mar er væsentlig mindre en Lloret. Her finder du en gammel fæstning og en charmerende bymidte med brostensbelagte gader. Byen har alt hvad turisterne forlanger af butikker, barer og restauranter, men tempoet er roligere. Bystranden er udmærket, men i omegnen findes flere skønne bugter, der er værd at udforske.

Begur

Lille Begur er et godt eksempel på, hvad Costa Brava også er; små hyggelige byer, hvor tempoet er i bund. Begur har et flot middelalderfort, som troner over den gamle bydel, der byder på hyggelige gader med bl.a. butikker og spisesteder.

Både nord og syd for byen ligger en lang række mindre bugter med skønne strande. Mest kendt er Aiguablava, Sa Tuna og naturiststranden Illa Roja.

Overnatning på Costa Brava

Costa Brava har overnatning i alle størrelser og for enhver pengepung. Generelt er det de klassiske feriebyer som Calella og Lloret de Mar, der har det største udvalg af hoteller og store resorts.

Mange steder langs kysten kan du vælge at bo på mindre overnatningssteder med en mere personlig atmosfære – f.eks. på bed & breakfast. Først og fremmest er Costa Brava dog et traditionelt rejsemål for pakketurister. Du kan finde traditionelle charterrejser her.

Vores anbefalinger
Hotel Golden Taurus Aquapark Resort
Aqua Hotel Onabrava
Hotel ALEGRIA Mar Mediterrania

Feriecentre, campingpladser eller veludstyrede lejligheder er andre muligheder for overnatning. Book på f.eks. hotels.com,der har et kæmpe udvalg af overnatningssteder langs kysten og som regel også de laveste priser.

Costa Brava er et godt sted til familieferien. Vælger du at bo på campingplads, så vil børnene helt sikkert finde nye legekammerater på rekordtid. Du behøver såmænd ikke tage din egen campingvogn med, mange steder kan du flytte ind i et fuldt udstyret hus/hytte eller mobilehome.

Herlige Girona har en spændende historie

Oplevelser og aktiviteter på Costa Brava

Costa Brava har mange gode oplevelser. Først og fremmest er der ikke langt til smuk natur i baglandet, men som nævnt er der adskillige steder langs kysten levn fra romertiden og middelalderen. Det giver mulighed for at udforske gamle borge, fæstninger, kirker og charmerende bydele med smalle brostensbelagte gader.

På hele Costa Brava finder du forlystelsesparker og aktiviteter henvendt til turisterne. F.eks. vandsport, vandlande og bådture på havet. Uanset om du er til kultur og historie eller bare vil have en sjov ferie i solen, så kommer ingen til at kede sig på Costa Brava.

Barcelona

Storbyen Barcelona er altid er besøg værd. Her kan du f.eks. spise god mad, besøge spændende museer og handle på byens markeder.

Fra den sydlige del af Costa Brava kan Barcelona nås på en dagsudflugt, mens vi anbefaler minimum en overnatning, hvis du har base langs den nordlige del af kysten. Du kan læse meget mere om byen i vores miniguide til Barcelona.

Girona

De fleste turister, der flyver til Costa Brava lander i Girona. Byen har en spændende historie og en af de største gamle bydele langs kysten. Her er det nemt at blive væk i de smalle gader, der bl.a. gemmer på charmerende huse, en smuk katedral og endda et jødisk kvarter.

Bydelen, der er omringet af tykke mure, blev i øvrigt brugt til store dele af sæson 6 af serien Game of Thrones. Girona har også en lang række glimrende spisesteder.

I fodsporene på Salvador Dali

Den verdensberømte kunstner Salvador Dali blev født i den lille by Figueres på Costa Brava. Langs hele kysten er der flere oplevelser med Dali i fokus.

Du kan prøve den såkaldte Dalian Triangle, hvor du kommer forbi Dali-Theatre Museum i Figueres, hans senere hjem i byen Portlligat og Dalis kones sidste hvilested på Pubol Castle, der er udsmykket af kunstneren.

En tur ind baglandet

Det kan stærkt anbefales at lege en bil for at køre væk fra kysten og ind i baglandet. Her er et smukt og kuperet landskab med hyggelige småbyer, vingårde og et mere autentisk Spanien.

Du kan bl.a. opleve rismarker ved Pals, besøge middelalderbyen Besalú med den flotte bro (som du kan gå over) og tage med på rundvisning hos cavaproducenten Freixenet i byen Sant Sadurni d’Anoia sydvest for Barcelona.

Montserrat

Et andet smukt sted i Costa Bravas bagland er Montserrat. Et bjerg, der er mest kendt for at huse det store benedikterkloster, som blev grundlagt i 1100-tallet. Klostret er stadig i brug og har en figur af Kataloniens skytsengel kaldet den sorte madonna. Montserrat er en rigtig populær udflugt fra både Barcelona og Costa Brava.

Det er sjovt at gå på opdagelse i den smalle gader

Mad og drikke på Costa Brava

Langs hele Costa Brava ligger spisestederne på stribe. Det siger sig selv, at med så mange turister, så skal man se sig godt for, hvis man vil være sikker på at spise godt. Mange steder serverer mad af tvivlsom kvalitet til overpris. Det er selvfølgelig primært i turistområderne, hvor der tænkes mere i kvantitet end kvalitet.

Når det er sagt, så kan du også finde fremragende restauranter på Costa Brava. Her skal du ikke snyde dig selv for at prøve de lokale katalanske retter, hvor man ofte bruger ris.

Stuvninger med f.eks. fisk og kartofler er også specielt for Catalonien, der med sin nærhed til havet også har lækker fisk og skaldyr. Generelt bruges lokale ingredienser i sæson – det kommer der fantastiske retter ud af.

I Girona kan du prøve restauranten Casa Marieta, der laver traditionel katalansk mad. Har du pengepungen i orden, så besøg El Celler de Can Roca, der flere gange er blevet kåret til verdens bedste restaurant. Her skal du bestille bord flere måneder i forvejen.

Alternativt kan du prøve Miramar (2-stjernet michelinrestaurant) i byen Llança. Es Blanc i Blanes, Casa Brinda i Platja d’Aro og Sa Barca i Tossa del Mar er andre rigtig gode valg til en god middag.

Nattelivet på Costa Brava er næsten legendarisk. Som nævnt er både Calella og Lloret de Mar partycentrum for de unge, men der er masser af muligheder for os andre.

Langs kysten finder du adskille vin- og cocktailbarer, men også pubs og hippe beach clubs.

Smuk udsigt ved kysten

Rejsen dertil og transport

Ind og ud

Den absolut nemmeste måde at komme til Costa Brava er ved at booke en charterrejse med fly og hotel inkluderet.

Som nævnt har kysten sin helt egen lufthavn i Girona, men du kan også flyve til Barcelona og herfra finde transport. Du kan eventuelt leje en bil som du kan afhente i lufthavnen og herfra køre til dit overnatningssted.

Costa Brava ligger i Nordspanien, og det er et område som mange danskere køre til fra Danmark.

At komme rundt

Det kan absolut anbefales at have en bil til rådighed under din ferie ved Costa Brava. På den måde kan du komme rundt til alle de gode strande og spændende seværdigheder.

Kysten har dog glimrende offentlig transport. Her vil toget nok være det hurtigste. Det er dog ikke alle byer langs kysten, der har en station.

Bl.a. disse byer har en togstation: Blanes, Figueres, Flaca, Girona, Llanca, Portbou, Ripoll, Sils. Toget vil også være en god måde at komme til f.eks. Barcelona. Det er RENFE, der opererer på strækningen.

Busser findes også. Der er flere busselskaber, men Sagales forbinder de største feriebyer langs kysten. F.eks. Blanes, Calella, Tossa del Mar, Lloret de Mar, Malgrat de Mar og Pineda de Mar.

Praktisk information

Valuta

I Spanien hedder valutaen Euro. Kontantautomater er udbredte i byerne ligesom mange butikker og restauranter tager kreditkort. Skal I handle på markederne eller bo afsides er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Inden din rejse til Costa Brava anbefaler vi, at du tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledning til Spanien og eventuelt downloader app’en rejseklar, hvor du kan skrive dig på danskerlisten.

Vejret på Costa Brava og bedste rejsetidspunkt

Costa Brava er et typisk sommerrejsemål. Fra maj til langt ind i september er her strandvejr. Højsæsonen ligger i juli og august, hvor det er solrigt med temperaturer på 28-30 °C - i perioder varmere.

Sommermånederne er selvfølgelig også det dyreste tidspunkt at rejse til Costa Brava, hvor priserne er skruet kraftigt i vejret. Juni og september er et glimrende tidspunkt at besøge kysten. Vejret er godt, og det er knap så hektisk som i højsæsonen.

Costa Brava
10°
overcast clouds
85% humidity
wind: 1m/s N
H 22 • L 10
9°
Fri
7°
Sat
14°
Sun
11°
Mon
13°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Costa Brava

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Costa Brava – se tilbud lige nu
Book hotel på Costa Blanca med prisgaranti
Find billige flybilletter til Costa Brava – sammenlign priser her

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*