Seks fede festivals

Musik, karneval og masser af øl

Rundt om i verden findes festivals for enhver smag. Uanset om du er til sandskulpturer, bodypainting eller tomatkastning, så kan du finde ligesindede, der er klar til socialt samvær og stunder du sent vil glemme. Vi har fundet seks af verdens bedste festivals, der med garanti vil give dig gode oplevelser – fra Nevadas ørken til Madrids forstæder.

1. Burning Man – USA

OK, vi kan lige så godt starte med en af de mest ejendommelige festivals på kloden; Burning Man i Nevada tiltrækker flere end 50.000 mennesker der samles i ørkenen for at bygge en midlertidig by – en slags illusion, der brændes af når den ultimative fest er blevet afholdt.

Men inden da er det stedet hvor stort set alt er tilladt, kunstnere af enhver slags kommer her, folk der vil prøve sig selv af, skeje ud og bryde grænser. Der er ingen regler for hvordan man skal opføre sig, blot man bidrager med noget kunstnerisk til den midlertidige by Black Rock City.

“At forklare Burning Man til mennesker, der aldrig har været der er det samme som at forklare en farve for en blind”, siger arrangørerne. Mere om Burning man

2. Oktoberfest – München – Tyskland

Oktoberfest i München er en 16 dage lang festival, der hylder øl. Med det koncept er man sikker på at have en kæmpe fanskare – ikke underligt, at det er verdens største festival med sine seks millioner deltagere.

Oktoberfest er blevet afholdt siden 1810 og er således en del af den lokale kultur, og i München hedder festivalen Die Wiesn. Der er adskillige haller og telte hvor man kan nyde den gode øl, ofte serveret af søde piger i traditionelle dragter.

Der bliver drukket syv millioner liter øl under festivalen, men også spist masser af lokal mad som pølser, kylling og ost. Oktoberfest bliver afholdt sidst i september til første weekend i oktober, det er nemt at deltage, flere rejsebureauer har specialiseret sig i netop denne begivenhed. Mere om Oktoberfest.

3. Echo Festival – Kroatien

Den førende musikfestival i Kroatien er Echo Festival i Istrien. Det er først og fremmest en festival med elektronisk musik i fokus, men det sociale samvær er selvfølgelig lige så vigtigt.

Måske er det en af de smukkest beliggende festivals i verden. I det kuperede område ned til Kanegra Beach’s klare vand ligger tre scener, der byder på kendte navne i elektronicaens verden.

Man kan bo i lejligheder på området og på den måde få det hele med. Den fire dage lange festival er et perfekt mix af sol, strand og moderne rytmer, fra den rolige loungemusik til livlig house og dance. Mere om Echo Fesitval.

4. Suma Flamenca – Madrid – Spanien

Er du vild med dans, så er det om at kridte danseskoene og sætte kursen mod Madrid for at deltage i flamenco-festivalen Suma Flamenca. Det er intenst, intimt og en kæmpe oplevelse at være med til denne festival, der byder på verdensklasseflamenco og glade mennesker, som er 110% engagerede i dansen.

Der er masser af steder at danse eller bare se på under festivalen, f.eks. Corral de la Moreria som flere berømtheder har besøgt. Som en bonus kan flamencofestivalen fint kombineres med god vin og pragtfulde madoplevelser. Se mere om Suma Flamenca.

5. Rio’s karneval

Karneval er ikke noget ukendt begreb i de latinske lande, men karnevalet i Rio de Janeiro overskygger alt andet. Det er verdens største af sin slags og alle med respekt for sig selv kigger til Rio og Brasilien når det næste karneval skal arrangeres.

Hvordan var kostumerne, hvordan var danserne og hvordan var optogene. Millioner af mennesker deltager i denne fest, heraf ca. 500.000 turister der ser optogene i Sambadromo og fester ved Copacabana.

Rio syder under karnevalet, overalt festes der og danses til den glade og livsbekræftende samba. Den fire dage lange festival bliver afholdt i februar hvor sommeren er på sit højeste. For mange er Rio’s karneval den ultimative fest, helt forståeligt, kun få steder på kloden finder man så mange glade mennesker, der bare vil have det sjovt. Mere om karneval i Rio.

6. Roskilde Festivalen – Danmark

Vi kender alle sammen Roskilde Festivalen. Bliver vejret godt eller dårligt? Det ved vi først når vi er godt i gang med at lytte til verdens fedeste bands, snupper en øl med naboteltet, tager en tur i badesøen eller deltager i det efterhånden traditionelle nøgenløb.

Roskilde Festivalen er stort, rigtig stort! For mange er det måske lidt svært at fatte at Danmark kan arrangere noget så gigantisk, men enhver, der har været her, ved hvad jeg mener.

Festpladsen åbner en uges tid inden det for alvor går i gang, og der er kamp om de bedste pladser at slå teltet op, så det gælder om at være hurtig. Roskilde Festivalen er et sted der bare indbyder til fest, nye venskaber opstår og stemningen er i den grad løssluppen. Mere om Roskilde Festival.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*