Nice og den sydfranske riviera

Nice er et godt valg til sommerferien

Sommeren står for døren. Det betyder for mange ferie. Og for mange af de ferierende danskere, betyder det varmere himmelstrøg og strand. Det kan være under sydens sol på en ø i Spanien eller mere i den eksotisk ende, hvor de spanske strande er byttet ud med de thailandske oceaner. Det kan også være, at den i stedet står på en tur til Sydamerika, til Brasilien hvor den verdensberømte Cobacabana strand kan trække strandløver, badenymfer og alt derimellem over, fra hele verden. Holder du dig her i Europa, bør du ikke snyde dig selv, for en tur til den sydfranske riviera.

Den franske by Nice

Hvilken strand du tager til, har naturligvis også stor indflydelse på den del af din ferie, der foregår væk fra sandet. Hvor nogle strande er isolerede, er andre en naturlig forlængelse af en storby. Et eksempel kan være den franske by Nice. Her kan du, i bil, inden for ti minutter være et godt stykke over havets overflade, med en smuk udsigt. Men du kan også være godt i gang med en tur gennem det historiske kvarter, i jagten på fransk kultur, mad oplevelser, på diverse gadehjørner.

Tager du ned til strandområdet i Nice, har du fantastisk vand, smukke udsigter, og en strand der strækker sig så langt øjet rækker. Tæt på er en af de større veje, og krydser du denne, er området fyldt med restauranter, casinoer og alle de største mærkebutikker. Området i sig selv er luksuriøst, men du behøver ikke at bo lige på rivieraren for at have nem adgang til stranden, som tidligere forklaret. Du kan også tage lidt længere ind i landet i Nice-området. Det kan være, at du er sports- eller betting fan, og vil tættere på Allianz Riviera. OGC Nice’s hjemmebane med plads til over 35.000 mennesker, for at følge spændingen helt tæt på.

Har du adgang til en bil, kan det anbefales at prøve at finde bolig lidt væk fra selve området, da det ganske enkelt er billigere og ofte har en mere lokal atmosfære. Men stranden i sig selv skal du ikke snyde dig selv for. Hvis du vil opleve luksus på tætteste hold, kan du tage på en halv times køretur til Cannes. Selv hvis du ikke skal shoppe, er byen en oplevelse værd på en dagstur, da den er fyldt med fantastiske restauranter, luksuriøse butikker og, ja, en lækker strand.

Ferierne behøver ikke altid gå til den anden side af jorden. Europa er fyldt med kultur, strande og varme. Det er blot et spørgsmål om timing og destination. Med research, kan du komme lige så meget på udebane i Sydfrankrig eller Italien, som hvis du tager om på den anden side. Der er enormt meget at byde på, og blot fordi du har set én by, har du aldrig set alle sammen. Så uden at skulle tale oplevelsen ved at rejse verden rundt ned, så husk, at der er utroligt mange kulturelle og solferieguldklumper at finde, relativt tæt på Danmark.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*