For nogle kan det med drikkepenge være en svær størrelse. Hvad skal jeg give, hvis jeg overhovedet skal give noget? Det spørgsmål er du helt sikkert ikke ene om, men der er hjælp at hente
Flere forskellige aktører i rejsebranchen, f.eks. KLM og Jysk Rejsebureau, har lavet guides til, hvad der er almindeligt at give i drikkepenge og til hvem i de forskellige lande rundt om i verden.
I de fleste lande forventer hverken bartendere eller taxichauffører ikke drikkepenge. Til gengæld er det god skik at give til kuffertbærere og tjenere, men selvfølgelig kun i de lande, hvor det er almindeligt.
“Det er en rigtig god idé på forhånd at undersøge, hvad man skal give og til hvem”, siger Carina Bergqvist fra KLM. Nogle steder som f.eks. Japan er det no go med drikkepenge, mens det i USA er obligatorisk at give 10-20 %.
Magasinet Samvirke har lavet en guide til drikkepenge, hvis rejsen går til de mest populære rejsemål som f.eks. Spanien, Italien, Tyrkiet og Frankrig – den kan du finde her.
Går turen længere væk – f.eks. til USA, Thailand, Mellemøsten og Sydamerika, så har Jysk rejsebureau lavet en rigtig god og omfattende guide til drikkepenge, der dækker næsten alle tænkelige lande vi danskere rejser til.
Du kan finde Jysk Rejsebureaus guide til drikkepenge i dette omfattende indlæg, hvor du kan få en idé om, hvad du skal give alt fra stuepiger og taxichauffører til piccoloer og guider på udflugter.
Generelt er det altid en god idé at have småpenge på lommen til drikkepenge. Det bliver dog mere og mere udbredt at kunne give drikkepenge, når du betaler med kreditkort. Vær her opmærksom på, at du ikke ved, hvem der præcis får pengene. Er du tilfreds med en service, så giv drikkepenge direkte til den person, der har gjort et godt stykke arbejde.
Ønsker du råd til drikkepenge i et specifikt land, så kan du altid få hjælp på internettet – søg f.eks. på drikkepenge i Spanien og du vil finde flere sider om emnet. Husk altid, at det altid er dig, der bestemmer, hvor meget du vil give i drikkepenge.
Be the first to comment