San Sebastian: Europas bedste bystrand og gourmetkøkken

Få strand og lækker mad i Nordspanien

Spørger man Tripadvisor er La Concha stranden i San Sebastian Europas bedste bystrand. Det er derfor ikke underligt at byen er blevet utroligt populær blandt turister, der selvfølgelig også kommer på grund af maden og sporten.

Den baskiske by er udover stranden nemlig også kendt for at have den største koncentration af Michelin-restauranter i hele verden. To af restauranterne findes endda i top-20 på listen over verdens 50 bedste restauranter nemlig Mugaritz og Arzak, mens man kan finde to mere fra listen inden for køreafstand. Meget flot taget byens beskedne størrelse i betragtning. Således bor der kun omkring 400.000 mennesker i den nordspanske by, der også råder over fodboldklubben Real Sociedad, der spiller med i Spaniens bedste række. Klubben råder blandt andre over den unge nordmand Martin Ødegaard, der er ejet af Real Madrid, som har gjort det så godt i klubben, at skandinaviske turister kan være sikre på en varm velkomst fra de lokale fans. Du kan derfor godt begynde at se frem til din tur til San Sebastian, og her kommer en oversigt over ting du kan lave mens du befinder dig i den nordspanske by.

Spis dig mæt i pintxos

San Sebastian er meget kendt for sit udsøgte køkken. Således finder man hele 11 Michelin-restauranter i byen, der også er proppet med lækre pintxos barer, hvor man får traditionelt baskisk mad og vin. Du kan derfor med god samvittighed tage på pintxos tur rundt i den gamle bydel, hvor du ikke skal være bange for at tage for dig af retterne. Det store udvalg af pintxos barer kan dog gøre det svært at vælge, men bare rolig, for det er nærmest umuligt at få en dårlig madoplevelse her.

Derudover bør du også overveje og tage ind på en af de mange Michelin-restauranter, og lade dig forføre af det baskiske køkken. Prøv eksempelvis Akelarre, der har intet mindre end tre Michelinstjerner og som betragtes som en af verdens bedste restauranter. Placeret højt oppe på Igueldo bakken, får man her er en fantastisk udsigt ud over byen og havet på samme tid med at man kan nyde den udsøgte mad.

Hep på Real Sociedad med de lokale fans

På trods af at være en af de mindre byer i Spanien, er San Sebastians fodboldhold Real Sociedad et af Spaniens bedste hold. Specielt over de senere år har baskerklubben gjort store fremskridt, hvor de så sent som i december måned formåede at tage point fra mægtige FC Barcelona. Der hersker desuden en fantastisk stemning på det nyrenoverede stadion, hvor de lokale fans formår at bygge så god en stemning op, at man næsten ikke kan undgå også selv at begynde og heppe på de hvid- og blåstribede, når man ser en kamp. Baskerne kæmper grundet den gode opbakning og resultater derfor også med om Champions League-pladserne, og hvis man spørger bet365 der tilbyder sportsvæddemål er der med odds 7.00 fine chancer for at de rent faktisk når top-4 i La Liga og dermed kvalificerer sig til Champions League.

Udforsk La Concha stranden

Den charmerende La Concha strand er af brugerne på Tripadvisor blevet kåret til Europas bedste bystrand. En af de første ting som vi vil anbefale folk der besøger byen for første gang, er uden tvivl at tage en gåtur på den elegante strand, der strækker sig over 1,5 kilometer. Det er en aktivitet som de lokale selv foretager sig flere gange om ugen. Husk også at tage en pause på en af de mange gode caféer og få dig selv en vermouth eller kaffe inden du udforsker resten af den smukke by.