Nøgenstrande i Grækenland

Med numsen bar i Grækenland

Måske var du en af dem, som for nogle år siden fulgte med i TV3s nøgendatingshow, der foregår på en solbeskinnet græsk ø. Adam & Eva hedder programmet, der kan få os til at drømme os væk til en øde strand som på den lille ø Yali, der måske ikke er det nemmest tilgængelig sted.

Men der er masser af alternativer i det skønne græske øhav – tjek f.eks. disse solrige steder, hvis du også vil gøre som Adam & Eva.

1. Antiparos

Den meget lille ø i Kykladerne er kendt for sine fremragende strande, der hører til blandt de bedste i Middelhavet. Her har nøgenbaderne gode forhold på den såkaldte Camping Beach, der siges at være Grækenlands første officielle naturiststrand. Det lidt specielle navn er affødt af campingpladsen, der ligger ud til stranden.

Det er dog ikke den eneste naturistvenlige strand på Antiparos – både på Psaralaki Beach, Soros Beach og Livadia Beach, hvor hvidt sand og krystalklart vand venter, kan du undvære badetøjet. Uanset hvilken strand du vælger, så medbring tæpper samt mad og drikke og lad den græske sol varme kroppen. Se mere om Antiparos.

2. Skiathos – Little Banana Beach

For nøgenbadere er nærmere præsentation unødvendig. Little Banana Beach på Skiahos er en af Grækenlands mest kendte naturiststrande. Beliggende på øens sydkyst har stranden i årevis tiltrukket frisindede solbadere, der kan nyde det fine sand og krystalklare hav.

Der er udlejning af solstole og parasoller, og stranden har også en lille taverna, der serverer forfriskninger. Skiathos er en lille ø, hvor der kan være mange mennesker i højsæsonen. Nærmeste lufthavn er øens egen, som ligger ved Skiathos By. Du kan leje en scooter for at komme Little Banana Beach eller tage lokalbussen.

3. Naxos – Plaka Beach

Selvom Naxos er en forholdsvis stor ø, så er her ingen lufthavn af betydning. Det gør til gengæld, at her ikke er så overbefolket. Ned ad øens vestkyst syd for Naxos By ligger lækre strande med den lange Plaka Beach som den bedste. Det er også her nøgenbaderne har rigtig gode forhold og masser af plads.

Plaka Beach har fint sand og krystalklart vand, men husk mad og drikke hjemmefra. Der ligger flere tavernaer og en campingplads ved stranden. Ikke alle steder er nøgenbadning velset, så hold øje med, hvor naturisterne ligger.

4. Korfu – Mirtiotissa Beach

På den vestlige side af Korfu ligger Mirtiotissa Beach næsten gemt af barske klipper og vild vegetation. I 1970’erne kom hippierne hertil, og de skabte et fristed, hvor tøj ikke var en nødvendighed. Hippierne er væk, men her er stadig en afslappet bohemeatmosfære.

Det er ikke helt nemt at finde den skønne strand, der ligger mellem Vatos og Pelekas, men når du først står her blandt ligesindede, vil det uden tvivl være turen værd.

Stranden er delt op i tre, hvor det midterste stykke som regel er fyldt op med tekstilbadere. Det er tilladt at campere på stranden. Find charterrejser til Korfu og læs mere om øen i vores guide.

5. Samos – Tsamadou Beach

Ca. to kilometer fra Kokkari (mod Avlakia) ligger den skønne Tsamadou Beach. Stranden er opdelt i både et tekstil- og naturistafsnit. Når du ankommer til stranden ad den stejle sti, går du til højre for at komme til området med nøgenbadere.

Stranden består udelukkende af rullesten, og da bølgerne nogle dage er ret kraftige, anbefales det at anskaffe sig et par badesko. De sælges heldigvis i mange forretninger i Kokkari.

Vandet på Tsamadou Beach bliver ret hurtigt dybt, og sammen med de ofte kraftige bølger er det ikke en børnevenlig strand. Der er både brusere og toiletter på stranden. Du kommer nemmest til Samos på en charterrejse – se tilbud her. og du kan læse mere om øen i vores guide.

6. Kretas sydkyst

Som perler på en snor ligger strandene på Kretas sydkyst. Her er mere vildt, roligt og autentisk end på nordkysten, og det er også her, du finder øens bedste strande. Mange af dem har en lang tradition for nøgenbadning – f.eks. Red Beach, Komos Beach, Sougia Beach, Plakias Beach, Matala Beach og Sweetwater Beach.

Der er som regel god plads på sydkystens strande, og som en bonus er sæsonen lang. Det er bare om at booke sig ind i en af de små pensioner langs kysten, f.eks. i Plakias eller Matala, hvorfra du kan strandhoppe, til du finder din egen favorit.

Læs om de mest populære områder i indlægget Hvor skal du bo på Kreta og du kan se vores bud på de øens bedste strande lige her. Kreta er nemt tilgængelig med direkte fly fra Danmark, hvor langt de fleste booker en charterrejse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*