11 gode aktiviteter på Sardinien

Inspiration til din rejse til Sardinien

Der er masser af gode aktiviteter på Sardinien. Den italienske ø er dog forholdsvis stor, så alt efter hvor du booker overnatning, vil det ikke være alle aktiviteter og oplevelser, der er relevante for dig.

For at få det meste ud af din rejse anbefaler vi, at du lejer en bil. På den måde kan du nemmest køre rundt til alt hvad Sardinien har at byde på. Husk, at du kan læse meget mere om den italienske ø i vores guide til Sardinen – bl.a. transport, seværdigheder og strande og områder.

Nu til vores forslag til aktiviteter på Sardinien. Der er selvfølgelig flere end dem, du kan læse om i dette indlæg, der er ment som inspiration til din ferie.

1. Tag med på en sjov food tour

Med så mange fantastiske råvarer og lækre lokale retter, er en food tour en af de absolut mest populære aktiviteter på Sardinien. Uanset om du bor i eller omkring f.eks. Alghero, Olbia eller Cagliari, så er det muligt at tage med på en food tour. De tilbydes som regel som privat eller gruppeture.

Begge har sine fordele. På private ture har du ofte mulighed for at skræddersy din egen food tour, mens du på gruppeture kan møde andre rejsende. Nogle food tours kombineres også med vinsmagning. Du kan se et udvalg af populære food tours på Sardinien her.

2. Udforsk Neptuns grotte ved Alghero

En af de mest populære udflugter fra Alghero går til den såkaldte til Neptuns grotte. Den imponerende samling af grotter og huler er næsten fire km lang og en god oplevelse.

Stalakitter og stalagmitter vokser i alle retninger, men der er lavet en lille sti til de besøgende, så man kan komme sikkert rundt i grotten. Guidede rundture gives på engelsk, italiensk, tysk og endda katalansk. Du kan komme dertil med turistbåden fra Alghero eller med tourbussen.

3. Spis is hos L’isola del Gelato i Cagliari

I Italien kan man ikke få nok af den gode is, og her er Sardinien ingen undtagelse. De lokale mener, at man man får øens bedste is i butikken L’isola del Gelato, der ligger i hjertet af Cagliari. Du kan få is i mange forskellige smagsvarianter og endda is med 0% fedt.

Italien er berømt for sin is – i Cagliari skal du besøge L’isola del Gelato

4. Deltag i en festival

Sardinien har året rundt flere gode festivals, der ikke bare kan være en god oplevelse, men også en mulighed for at møde de lokale. De fleste danskere besøger Sardinien om sommeren, og her kan du deltage i flere festivals.

F.eks. Girotonno i juni, hvor man fejrer tunfiskeriet med mulighed for at smage den lækre fisk på mange måder. I juli er der S’Ardia, der er et hesteløb, som markerer et vigtigt slag i romertiden. I august kan du deltage i festivalen Time of Jazz, der som navnet antyder er en jazzfestival. Den finder sted omkring byen Berchidda.

5. Besøg La Maddalena

Nordøst for Sardinien ligger Isola La Maddalena, der er den største af de i alt 60 øer, der udgør La Maddalena Nationalpark. Hovedbyen har taget navn efter øen, og den beskrev Lord Nelson som “den smukkeste havn i verden”.

La Maddalena tiltrækker et pænt antal turister, men det er af den slags, der sætter pris på ro og ægte italiensk middelhavsstemning. Isola la Maddalena er kendt for sine pragtfulde strande med turkisblåt vand, for sine romerske ruiner og de gode vilkår for sejlere, der lovpriser de skønne beskyttede bugter.

Du kommer til La Maddalena med færgen fra Palau på Sardinien. Hovedbyen har pragtfulde gamle huse, smalle stræder og en del trapper. Går du tværs over Isola la Maddalena, vil du komme forbi flere dejlige strande som f.eks. Monti d’ Arena og Bassa Trinitá.

6. Tag med på en guidet byrundtur

Sardinien er proppet med historie, interessante steder og spændende fortællinger. I alle større byer kan du tage med på guidede ture rundt i gaderne for at lære mere om øen.

Byvandringerne fås typisk af forskellig varighed og i store og små grupper. Der er selvfølgelig også mulighed for private ture, men det er naturligvis dyrere. Tjek udvalget af guide gåture på Sardinien hos f.eks. GuruWalk.

7. Spot flotte flamingoer

Flere steder på Sardinien kan du se flamingoer. Best er området omkring Cagliari, som du kan besøge på egen hånd eller på en guidet tur. Mest populær er nok Molentargius-Regine Regional Natural Park, hvor der også er et besøgscenter med information om naturen og det særlige økosystem, der findes lige præcis her.

Både i denne park og ved Stagno de Cagliari – en lavvandet lagune ved lufthavnen – er der udover flamingoer mulighed for at se en lang række andre fugle. Også ved Stagno di Notteri tæt på byen Villasimius er der en tilsvarende lavvandet lagune, hvor du ofte kan spotte flamingoer.

aktiviteter på sardinien
Flere steder på Sardinien kan du spotte flamingoer

8. Snup en drink i San Remy Bastionen i Cagliari

Med pragtfuld udsigt over byen og havet ligger San Remy-bastionen som det naturlige centrum i Cagliaris gamle bydel. Her kan du nyde en drink eller god lokal vin på Café Degli Spiriti, der ofte har god jazzmusik som underholdning – et fint indslag mens du imponeres over den fantastiske udsigt.

9. Kør op til toppen af Mount Tiscali

Har du lejet bil, kan du tage turen op til Mount Tiscali. Det er en hård tur, men besværet værd. Udsigten fra Mount Tisvali er formidabel, og så langt øjet rækker er der bjerge, dale og dybe slugter. Du kan også se ruinerne af ældgamle stenhuse fra bronzealderen.

Turen op ad bjerget er en oplevelse for sig selv. Bjergvejene er øde, og du vil sandsynligvis se flere fåreflokke end køretøjer. Her og der kan du vandre ad små stier gennem kuperet terræn, hvor pistacie- og figentræer synes at skyde op af klippefremspringene.

10. Besøg Asinara Nationalpark

Sardinien har mange øde områder, men et smut til øen Asinara vil for nogle føles som langt væk fra de gængse turistruter. Asinara ligger ud for Sardiniens nordvestkyst og er en del af nationalparken af samme navn.

Der er begrænset adgang til øen, så du skal booke din tur hos et autoriseret tourbureau eller bådfirma. På Asinara kan du finde mindre strande, vild natur og måske får du øje på et af de herlige albinoæsler. Der er også gode cykel- og vandreruter. Du har mulighed for at overnatte på øen, men book i god tid i sommermånederne.

11. Prøv kræfter med den lokale mad på en kokkeskole

Som med food tours kan du også deltage i et madlavningskursus eller kokkeskoler mange steder på Sardinen, hvor udvalget selvfølgelig er størst i de større byer og ferieområder.

Du kan typisk vælge mellem hel- og halvdagskurser. Nogle steder har man fokus på bestemte temaer, hvor man f.eks. lærer at lave sin egen pasta. Et madlavningskursus er altid supersjovt og noget vi kan anbefale.

aktiviteter på sardinien
Et madlavningskursus er altid en sjov oplevelse – du kan f.eks. lære at lave din egen pasta

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*