Unawatuna – chillout på Sri Lanka

unawatuna

På Sri Lankas sydkyst ligger strandene på stribe. En af dem er Unawatuna Beach, der er et roligt og afslappende sted med gode muligheder for at får spændende kultur- og naturoplevelser.

Strande i Unawatuna

Selve Unawatuna Beach er lækker med hvidt sand og klart turkisblåt vand. Langs stranden ligger adskillige restauranter og spisesteder, hvor du kan leje solstole. Du kan naturligvis også bare smide et håndklæde i sandet og lade Sri Lankas sol varme din krop.

For et meste er det nemt at finde sin egen lille plet på stranden, men på helligdage er Unawatuna Beach som et fluepapir. Indbyggerne fra især Galle ankommer i stor stil, og det kan godt skabe lidt trængsel.

I Unawatuna kan du se efter et af skiltene, hvor der står Paradise Beach. Det viser vej til en skøn strand, der ligger i en lille bugt i gåafstand af byen Der er bestemt tale om paradis, men I er ikke de eneste, der besøger den lille perle med det klare vand. På stranden findes også en lille café, der laver lette retter.

Hoteller i Unawatuna

Størstedelen af hotellerne i Unawatuna er mindre steder, der ofte har en familiær atmosfære. De store hotelkæder har endnu ikke fundet vej til den lille badeby, og det giver gode muligheder for at finde et lille hotel eller guesthouse, hvor du både kan komme tæt på ejerne og andre rejsende.

I Unawatuna er det faktisk muligt at bo beach front, men der ikke tale om små intime hytter, men om nyere hoteller, der ligger lige hvor standen er mest travl. Byen er meget besøgt af backpackerne, og af samme grund er der adskillige billige guesthouses.

unawatuna

Seværdigheder i Unawatuna

Det er småt med seværdigheder i Unawatuna. Byen har et par kridhvide dagobaer (stupaer), men de helt store oplevelser ligger ikke langt væk.

Blot fire km fra Unawatuna kan du besøge den historiske by Galle. Portugiserne kom hertil i starten af 1500-tallet og i flere hundrede år har byens havn været Sri Lankas vigtigste. Galle var også et fast stop på handelsruterne mellem Asien og Europa, og den multikulturelle indflydelse har givet byen sit særpræg. Hovedattraktioner er det gamle Galle Fort, men du finder også lækker autentisk mad på byens spisesteder.

En af kystens absolut mest populære aktiviteter er at tage på hvalsafari. Perioden fra december til april skulle være bedst, og har du lyst til at se de imponerende kæmper, så kan dit hotel helt sikkert hjælpe dig med at booke en tur.

Mod øst, i modsat retning af Galle, er det strande og naturoplevelser, der venter. Mirissa og Tengalla er et par af de strande, hvor primært rygsækturister finder hen, og du kan langs sydkysten finde mere eller mindre uberørte strandområder.

I samme retning ligger et par spændende nationalparker, der er værd at besøge. F.eks. Uda Walawe og den mere kendte Yala Nationalpark. På Sri Lanka kan du bl.a. se elefanter og er du heldig også leoparder.

Mad og drikke

Der er masser af spisesteder i Unawatuna ligesom de fleste hoteller kan servere et måltid mad. Du kan få frisk fisk og hede curries, der naturligvis skal skylles ned med en kold Lion Beer. Meget af maden på Sri Lanka er vegetarisk, men med masser af smag af troperne. Skønne krydderier, der fås overalt og ofte vokser vildt i landskabet.

Det er muligt at sidde på stranden at spise, og det er som altid hyggeligt. For et større udvalg kan det anbefales at tage ind til Galle, hvor du kan gå i fodsporene på de lokale og spise autentisk mad fra Sri Lanka.

Mange steder i Unawatuna kan du købe små hapsere som samosaer og roti med fyld af f.eks. ost og grøntsager. Selvom meget af det er dybstegt, er det lette måltider

Unawatuna er ingen festby. Og dog. Med rygsækrejsende som faste gæster er man nødt til at arrangere et party eller to. Barer er der kun få af, men på plakater kan man ofte se, hvornår næste fuldmånefest bliver afholdt.

Alkohollovgivningen på Sri Lanka er forholdsvis skrap, men på restauranterne er det til at få en øl eller drink. På nogle helligdage er det forbudt at sælge alkohol.

Praktisk information

Selvom Sri Lanka så langt fra er verdens største ø, så bliver landet ramt af to monsuner årligt. Sydkysten med badebyerne samt højlandet og vestkysten skal besøge fra november til marts for det bedste vejr, mens østkysten har bedst vejr fra april til sommer/efterår.

Sri Lanka har varmt vejr året rundt. Forvent temperaturer på 28-33 °C ved kysterne, mens det kan blive ganske koldt i højlandet. Her ligger temperaturen på 17-22 °C i vintermånederne, hvor nattemperaturen nemt kan falde til 10 °C. Luften er også væsentlig tørrere i højderne end ved kysten.

Med andre ord: skal du på den klassiske rundrejse startende i Colombo/lufthavnen via Sigiriya og mod syd til strandene, så er november til marts det bedste tidspunkt.

Unawatuna
31°
broken clouds
45% humidity
wind: 2m/s ESE
H 39 • L 24
36°
Mon
36°
Tue
35°
Wed
36°
Thu
36°
Fri
Weather from OpenWeatherMap

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*