Voksenferie med vokseværk

Voksenferie er hot lige nu

Flere og flere danskere tager på voksenferie – også selvom de har børn derhjemme. De såkaldte voksenhoteller er tilmed i vækst rundt omkring i verden og antallet af danskere, der booker et voksenhotel tredoblet på tre år.

”Vi kan konstatere, at flere og flere voksne tager på såkaldt voksenferie. Det gælder de par, der ikke har børn, men det gælder i stigende grad også de par, der har børn. Flere og flere booker voksenhoteller, som er karakteriseret ved, at de ikke egner sig til børn, og de voksne tager alene af sted.

Stigningen har især været bemærkelsesværdig de seneste tre år, hvor vi således har set en tredobling. Det er ikke længere tabubelagt at ville på ferie uden sine børn og dermed lade bedsteforældrene få alenetid med børnebørnene, men derimod en god måde for de voksne at få sjælen i parforholdet med”, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Voksenferie skal tages alvorligt

Apollo er ikke det eneste rejsebureau, der har set en stigning i antallet af voksne, der holder ferie uden børnene. De kommende år vil voksenhoteller være et koncept, som alle i rejsebranchen må tage alvorligt. Også Spies Rejser har hoteller kun for voksne, og på drømmedestinationer som Mauritius, Seychellerne og i Caribien har flere resorts adgang forbudt for børn.

Apollos DUO-hoteller ligger så forskellige steder i verden som Cuba, Mexico, Den Dominikanske Republik, Egypten og det græske øhav med blandt andre Santorini, Kreta, Rhodos og Karpathos. Spanien tilbyder også rigtigt gode voksenhoteller, ikke mindst på De Kanariske Øer.

”Voksenhoteller har typisk ingen børnefaciliteter som legeplads, børnepool og vandrutsjebaner. Til gengæld er der skruet op for de hyggelige, parorienterede elementer som gode, romantiske restauranter og caféer på hotelområdet samt mange små hyggeoaser.

Mange af voksenhotellerne tilbyder spa-afdeling, og nogle har også egen golfbane. Herudover er voksenhotellerne typisk placeret i områder med gode restauranter og barer udenfor hotelområdet, og der er også tit byliv med kulturelle muligheder”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*