The Pelican Bar

Læs om en meget anderledes bar

The pelican bar

At lægge sin forretning midt ude i havet har sjældent været en god idé. Men den farverige mand Floyd har i den grad fået opmærksomhed for sin bar, The Pelican, der ligger ud for kysten på den sydvestlige del af Jamaica.

Floyd byder selv velkommen på den primitive bar, der er lavet af drivtømmer på en sandbanke i havet. Red Stripes og især rum punch som The Pelican Bar er særlig berømt for bliver serveret i rekordfart, og det er også muligt at spise i baren. Fisk og skaldyr selvfølgelig.

Ifølge Floyd selv, så fik han idéen til baren i en drøm. Og hvorfor ikke gøre drøm til virkelighed? I 2001 stod baren færdig, og den fik navnet The Pelican, opkaldt efter de mange fugle af samme navn, der lægger vejen forbi sandbanken.

Men pelikaner er ikke de eneste dyr du kan se. Rokker og delfiner er ikke et sjældent syn i det krystalklare hav, hvor du kan solbade, svømme eller bare nyde den lokale rom i godt selskab. Det tager ca. 20 minutter at sejle til The Pelican Bar.

The Pelican Bar ligger ved Negril

The Pelican Bar ligger ca. 80 km fra Negril, der er et berømt og berygtet strandparadis, som blev opdaget af hippierne i 1960’erne. Det var dem, der gjorde marijuana og nøgenbadning almindeligt, og selv om kysten sidan da er blevet mere mainstream, så har Negril stadig ry som Caribiens hedonistiske badested.

I 1990’erne fik de store hotelkæder for alvor øje på Negril. Store resorts med alverdens faciliteter blev opført, men på trods af de nyankomne pengestærke turister, så er det som om, at hashtågerne ikke vil lægge sig.

Turisterne drages af den hvide sandstrand ved Seven Mile Beach, der ligger i en rolig lagune beskyttet af et koralrev. I baggrunden svajer de høje kokospalmer, der heldigvis stadig dominerer langs kysten. Lokale byggeregler siger nemlig, at ingen hoteller må være højere end træerne, og de fleste resorts er derfor opført med tanke på det omkringliggende miljø.

I virkeligheden kan man tale om to slags Negril. Det forholdsvis rolige og funky West End er fyldt med boutique-hoteller, beskedne hytter og lokale restauranter med ægte jamaicansk stemning. Det mere eksklusive og dyre Negril ved East End er beliggende på begge sider af hovedvejen, der snor sig ind i byen fra Montego Bay.

De bedste resorts ligger ud til stranden, og centrum byder på masser af farverig jamaicansk stemning. For historieinteresserede på sightseeing er der til gengæld ikke meget at komme efter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*