Sunde solvaner: Solhat, solcreme og siesta i skyggen

Solen er dejlig, men pas på de farlige stråler

Antallet af tilfælde af kræft i huden er de seneste 30 år tredoblet for kvinder og mere end fordoblet blandt mænd. Den livsfarlige sygdom kan imidlertid forebygges ved at beskytte sig mod solens stærke stråling. Derfor bakker FDM og FDM travel op om årets solkampagne, der i dag blev skudt i gang af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden.

Skal man på ferie til sydens sol, skal man selvfølgelig nyde det dejlige vejr – og gerne også komme hjemme med en frisk kulør. Det er dog yderst vigtigt at dyrke solen med omtanke, så ferien ikke bliver ødelagt på grund af solskoldning og dermed en øget risiko for kræft i huden.

”FDM travel sender hvert år tusindvis af familier på ferie i sydens sol og tilsvarende på FDMs campingpladser herhjemme i Danmark. Vi opfordrer alle til at beskytte sig i solen og til at give børnene sunde vaner i solen fra en tidlig alder. Det gør dem også mere påpasselige, når de som teenagere og unge skal ud i solen”, fortæller markedschef i FDM travel, Line Danvad.

Og det er netop de unge, der har de dårligste vaner i solen, ifølge Kræftens Bekæmpelse, som til dagens åbning af Solkampagnen 2012 fortalte, at det desværre er triste tal, der ligger til grund for projektet. Ifølge Kræftens Bekæmpelse får en ung i alderen 15-34 år hver eneste dag i Danmark stillet diagnosen kræft i huden. De unge er ikke gode nok til at følge de tre grundregler til fornuftig adfærd i solen:

  • Siesta – hold siesta i skyggen mens solen er på sit højeste
  • Solhat – brug solhat, gerne en med bred skygge, der beskytter ansigt, ører og nakke, og tøj der dækker overarme og lår.
  • Solcreme – husk vandfast solcreme og smør rigeligt på og helst lidt før I skal ud i solen

”Der er i Danmark stadig alt for mange, der rammes af kræft i huden. Vores budskab er, at vi kan forebygge den livsfarlige sygdom. Dette skal ske ved fælles hjælp, for den slags kampagner lykkes kun, hvis mange samarbejder og bakker op om projektet”, fortalte formand for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olsen, ved åbning af Solkampagnen 2012.

FDM og FDM travel bakker Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne op og hjælper med at videreformidle de gode råd mod solskoldning i Solkampagnen ”Skru ned for solen mellem 12 & 15”.

”Vi opfordrer vores rejsende til at holde sig i skyggen midt på dagen, hvor solens stråler er kraftigst og dermed mest skadelige. Dette er samtidig en god lejlighed til at holde pause fra strandliv og pool-aktiviteter med bøger, spil, bytur og evt. en middagslur”, siger Line Danvad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*