Stigning i oversøiske rejser

Vi søger længere og længere væk

Tendensen er klar; vi søger længere og længere væk når vi vælger rejsemål. Hos Jysk Rejsebureau, der sælger individuelle rejser til primært fjerne rejsemål, har man fået 16 % flere kunder over en toårig periode.

Rejsebureauet har analyseret tal fra Trafikstyrelsen, og de viser også, at flere rejser adskillige gange om året, og at vores eventyrlyst er blevet større.

I 2016 havde Jysk Rejsebureau flest søgninger på Bali, Thailand, Cuba, Sri Lanka og Vietnam. De to førstnævnte rejsemål er helt som ventet blandt de mest populære destinationer hos danskerne, men det er måske lidt overraskende at Cuba, Sri Lanka og Vietnam også ligger i toppen. Men måske afspejler det en anden af tidens rejsetendenser; vi gider ikke overrendte rejsemål, men opsøger det autentiske.

Danskerne søger i stigende grad de fjerne og eksotiske eventyr, og inspirationen kommer ofte fra TV programmer og venner, viser vores spørgeundersøgelser.
Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Ifølge Niels Amstrup, der er direktør i Jysk Rejsebureau, så vil danskerne i 2017 dog søge mod bl.a. Stillehavet inspireret af tv-programmet Kurs Mod Fjerne Kyster. Baseret på solgte rejser med afgang i 2017 er også Indonesien, Malaysia, Maldiverne og Dansk Vestindien efterspurgte i øjeblikket.

Hos Jysk Rejsebureau tror man på et stort rejseår i år. På trods af terror og uro i verden, så kan det ikke stoppe den danske rejselyst. Vi er meget omstillingsparate og vælger blot et andet sted, hvis vores oprindelige destination bliver ramt af uro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*