Snart kan det være slut med gratis håndbagage

Pladsproblemer kan udløse nye gebyrer

Lavprisselskabernes besvær med håndbagage kombineret med jagten på nye måder at tjene penge kan snart gøre din flyvetur dyrere. Ryanair har netop sagt, at de vil revurdere deres politik på området og Jet2 er klar til at indføre et gebyr til de passagerer, der vil være sikre på en plads til deres håndbagage, skriver The Telegraph.

“En lidt kontroversiel mulighed kunne være at lave rummene til håndbagage mindre”, siger Devin Lidell fra Teague, der er en konsulentvirksomhed, som rådgiver flyproducenter. På den måde bliver der kun plads til små bløde tasker, computertasker og jakker.

Ifølge Devin Lidell kunne en anden mulighed være at belønne dem, der ikke har håndbagage med. Flyselskaberne kan lokke med gratis drinks, gratis sædevalg eller fast track i security.

“Det giver mening for flyselskaberne at lave en eller anden form for regulering”, mener Lidell, der især peger på den dyrebare tid, det tager, at fylde og omfordele bagagerummene. Det problem prøver f.eks. Jet2 at løse ved at lade kunderne reservere plads til deres håndbagage.

Devin Lidell anerkender problemet med håndbagage, men han er bestemt ikke tilhænger af gebyrer. Han forudser, at flyselskaberne på længere sigt vil blive nødt til at lave mere gennemsigtige løsninger, hvor alt er inklusive i billetten. “Konkurrencen fra især højhastighedstog vil få flyselskaberne til at revurdere deres produkt”. mener han.

Flyselskaberne er dog ikke helt enige om, hvad der skal være gratis at tage med ombord. American Airlines’ billigste billetter er nu uden håndbagage, mens Wizz Air netop har droppet gebyret på de mindste tasker.

En undersøgelse foretaget af Which! afslører, at et forbud mod rullekufferter i kabinen vil reducere boardingtiden med hele 80 %. “Det kan meget vel være den markante effektivitetsbesparelse, der gør udfaldet”, mener Devin Lidell, der tror, at gebyr på håndbagage vil brede sig og det på trods af den stigende konkurrence fra landtransporten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*