SIDEN SIDST: Rejsenyt – uge 41 – 2020

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 41 – 2020

Flybilletterne er superbillige lige nu
Coronakrisen har givet billigere flybilletter. Det viser den seneste prissammenligning fra Dansk Flypris Index. Fra København og Aalborg har gennemsnitsprisen til ti udvalgte storbyer i Europa aldrig været billigere. Fra Billund var det lidt billigere at flyve i 2019, men de aktuelle priser er de næstlaveste nogensinde fra Danmarks andenstørste lufthavn.

Nustay konkurs
Den danske hotelbookingportal, der skulle tage kampen op med hotels.com og booking.com har indgivet konkursbegæring. Nustay, der bl.a. var ejet af Casper Christensen og Lars Seier Christensen, har været ude af stand til at finansiere den fortsatte drift, som det hedder i fondsbørsmeddelelsen.

Spanien ønsker rejsekorridor fra Skandinavien
Det spanske turistmyndigheder lufter muligheden for at etablere en rejsekorridor fra Skandinavien til De Kanariske Øer. Pga. høje coronatal på det spanske fastland frarådes ikke-nødvendige rejser til hele landet. Den spanske turistminister ønsker en såkaldt sundhedskorridor så bl.a. skandinaver trygt kan tage på ferie på Kanariøerne, hvis økonomi i høj grad er afhængig af turismen.

Top 10 i efterårsferien
De 10 mest søgte destinationer hos Momondo i efterårsferien er ikke overraskende til lande med lavt smittetryk. Lige bortset fra London, der er nummer et på listen, så har danskerne søgt efter rejser til bl.a. Cypern, Italien og Grækenland.

Turismen er faldet med over 90 %
Det skriver branchesitet standby.dk, der henviser til en rapport fra FNs turismeagentur UNWTO. I juni var der på verdensplan 93 % færre turister end på samme tid sidste år. I årets første seks måneder er den internationale turisme faldet med 65 %, men i forhold til coronakrisen kan det tal ikke bruges til så meget, da verdens lande først lukkede ned i marts. Målt økonomisk betyder nedgangen et tab på 460 milliarder US dollars, og det er fem gange så meget som under finanskrisen.

Danskerne holdt sommerferie herhjemme
Usikkerhed om rejsevejledninger og rejserestriktioner fik hundredetusinder af danskere til at holde ferie herhjemme. Samtidig skiftede mange flyet ud med bilen, fortæller Lars Ramme Nielsen fra Dansk Erhverv. Han mener, at det er “et vildt” fald i antallet af danskere, der holdt sommerferie i udlandet. Udviklingen har medført enorme tab for lufthavnene og den danske rejsebranche, skriver Dansk Erhverv i pressemeddelelse.

Langt de fleste danskere holdt ferie herhjemme

Ingen regionale rejsevejledninger
Både de rejsende og aktører i rejsebranchen ønsker, at udenrigsministeriet laver regionale rejsevejledninger. F.eks. mener man, at det ikke giver mening, at fraråde rejser til den sydlige del af Spanien, når langt de fleste smittetilfælde er konstateret i Nordspanien. Selvom EU faktisk laver regionale rejsevejledninger, bliver de ikke brugt af Udenrigsministeriet.

Fyringer i rejsebranchen
Coronakrisen har udløst nye fyringer i rejsebranchen. Danmarks største rejsebureau Spies meddeler, at hver tredje medarbejder på kontoret i København vil blive opsagt. Også hos Spies’ flyselskab, Sunclass Airlines, vil 200 medarbejdere miste deres job.

I Københavns Lufthavn vil der blive nedlagt 511 fuldtidsstillinger. Lufthavnen havde varslet nedlæggelse af 650 stillinger, men forhandlinger har ført til et reduceret antal afskedigelser. Aller Leisure, der bl.a. står bag rejsebureauer som Stjernegaard og Nyhavn Rejser, har opsagt 34 medarbejdere i august.

Verdens bedste hoteller – World’s Best Awards 2020
Rejsemagasinet Travel and Leisure har sat navn på verdens bedste hoteller i den såkaldte Worlds Best Awards. Det er magasinets redaktører og læsere, der i fællesskab har fundet frem til hotellerne. Top 10-listen ser således ud:

  1. Capella Ubud – Bali, Indonesien
  2. Hotel Amporo – San Miguel de Allende, Mexico
  3. Fogo Island Inn – New Foundland, Canada
  4. The Ritz-Carlton – Bali, Indonesien
  5. Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi – Maldiverne
  6. Secret Bay – Portsmouth, Dominica
  7. Raffles Istanbul – Istanbul, Tyrkiet
  8. Canaves Oia Epitome – Santorini, Grækenland
  9. Awasi Patagonia – Torres del Paine Nationalpark, Chile
  10. Singita – Kryger Nationalpark, Sydafrika

Fra vores egen verden

Siden sidst har vi udgivet en ny miniguide til Korfu.

Mest populære sider lige nu
Tisvilde Strand – det nordsjællandske badeparadis
Asserbo, Melby og Liseleje – en guide til Nordsjællands skønne strande
Udlev drømmen – 3 måder at tjene penge på mens du rejser
Her er det varmt i oktober
Ferie i Tyrkiet – hvilken by skal du vælge?

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Rhodos
Miniguide til Ayia Napa
Miniguide til Vestkreta
Miniguide til Santorini
Miniguide til Sydfrankrig

Vores miniguide til Rhodos er en vores mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*