SIDEN SIDST: Rejsenyt – Uge 33 – 2020

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 33 – 2020

Søgetendenser hos Momondo
Trods coronapandemi har danskerne stadig rejsedrømme. I hvert fald søger vi efter flybilletter igen, og lige nu er Málaga mest populær efterfulgt af London, Nice, Paris og Berlin. Bangkok på sjettepladsen er mest søgte oversøiske destination, og på de næste pladser ligger Mallorca, Athen, Amsterdam og Istanbul.

Utilfredshed med rejsevejledningerne
Der er stor utilfredshed med rejsevejledningerne, som nu bliver opdateret hver torsdag. Ministeriet fraråder rejser til hele Spanien, men i rejsebranchen havde man gerne set, at der blev lavet regionale vejledninger. Argumentet er, at der på f.eks. Mallorca og i Sydspanien er få smittede og at danske turister derfor bør kunne rejse til disse steder.

Verdens bedste strande
Så har brugerne på Tripadvisor igen sat navn på verdens bedste strande. Top 10-listen kan du se her.

  1. Baio de Sancho, Fernando de Noronha – Brasilien
  2. Grace Bay – Turks & Caicos
  3. Playa Paraiso, Cayo Largo – Cuba
  4. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa – Italien
  5. Prainhas do Pontal do Atalaia, Arraial do Cabo – Brasilien
  6. Seven Mile Beach – Grand Cayman
  7. Eagle Beach – Aruba
  8. Flamenco Beach – Puerto Rico
  9. Varadero Beach – Cuba
  10. Kleftiko Beach, Milos – Grækenland

Flere danskere i udlandet
Da myndighederne åbnede op for rejser til udlandet i juni fik det mange danskere til pakke kufferten. Således kunne teleselskabet 3 registrere en stigning i antallet af kunder i udlandet på 27 % i ugerne 28-30 i forhold til ugerne før. Hvor det tidligere var Tyrkiet og Italien som danskerne rejse til i sommerperioden, var det i år Norge og Tyskland, der var populære.

Undersøgelse: Vi ser frem til at rejse igen
Ifølge en ny undersøgelse fra hotels.com, så ser hele 84 % af deltagerne frem til at kunne rejse frit igen. Samtidig vil flertallet af respondenterne rejse anderledes end før coronakrisen. Sundhed og hygiejne vil blive prioriteret, og storbyferien vil hos mange blive udskiftet med destinationer, hvor der er mere plads.

Ønsket om at holde afstand får også deltagerne i undersøgelsen til at vælge mindre kendte ferieområder og attraktioner. Store restauranter og buffeter vil også blive fravalgt i forhold til minde spisetsteder med plads mellem bordene. Hotels.com konkluderer, at rejselysten er intakt, men vi vil blot prioritere anderledes.

Kø for at komme på stranden
Mens nogle spanske rejsemål ligger øde hen, så er der anderledes gang i den i Benidorm på Costa Blanca. Flere britiske medier beretter om en to timer lang kø for at få en plads på stranden. Byens to hovedstrande Poniente og Levante er delt op i tilsammen 5000 kvadrater for at mindske smitte med coronavirus. Hver kvadrat har plads til fire personer og kan bookes online. Det betyder, at der kun er få kvadrater tilbage til de turister, der vil på spontan strandtur. Ifølge The Sun er det tredje uge i træk, at der er kø ved Benidorms strande.

Der er massiv kø på stranden i Benidorm

Jettime konkurs
Det danske flyselskab Jettime har begæret sig selv konkurs. Flyselskabet har prøvet forskellige tiltag for at holde forretningen kørende under coronakrisen, men uden held. Jettime vil dog fortsætte aktiviteterne i et nyt selskab, fortæller adm. direktør Jørgen Holme.

Danskerne har fået rejselysten tilbage
Uge 27 var en god uge for rejsebureauerne. Ifølge standby.dk, der henviser til tal fra Nets, var danskerne klar med dankortet, da Udenrigsministeriet lempede rejsevejledningerne sidst i juni. Hele 51 % steg omsætningen i uge 27 i forhold til ugen før. I uge 28 faldt forbruget en smule, men var stadig væsentlig højere end før lempelserne af rejsevejledningerne.

FDM Travel afskediger medarbejdere og lukker butikker
Et af Danmarks største rejsebureauer, FDM Travel, afskediger 18 ud af 64 medarbejdere, skriver finans.dk. Samtidig lukker bureauet deres butikker i Roskilde og Viborg. FDM Travel har deres største omsætning på oversøiske rejser, der er særlig hårdt ramt af coronakrisen.

Stadig utilfredshed i rejse- og luftfartsbranchen
Trods flere hjælpepakker er der stadig utilfredshed i rejse- og luftfartsbranchen, der er hårdt ramt af coronakrisen. Et flertal i Folketinget har vedtaget en hjælpepakke til 259 millioner kroner, der bl.a. skal holde hånden under indenrigsruterne. Pengene skal også bruges til at nedsætte lufthavnsafgiften således, at flere flyselskaber vil finde det rentabelt at åbne ruter til danske lufthavne.

Flyselskaberne vender langsomt tilbage
En lang række flyselskaber vender nu tilbage til de danske lufthavne. Som tidligere skrevet har både SAS og Norwegian åbnet en lang række ruter, men også andre landes nationale selskaber er ved at vende tilbage. Det gælder bl.a. Czech Airlines, TAP Portugal og Aegean Airlines.

Fra vores egen verden

Siden sidst har vi udgivet en ny miniguide til Maldiverne.

Mest populære sider lige nu
Tisvilde Strand – det nordsjællandske badeparadis
Asserbo, Melby og Liseleje – en guide til Nordsjællands skønne strande
Danmarks bedste strande
Her er det varmt i oktober
Udlev drømmen – 3 måder at tjene penge på mens du rejser

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Sydfrankrig
Miniguide til Rhodos
Miniguide til Ayia Napa
Miniguide til Vestkreta
Miniguide til Formentera

Vores indlæg om Tisvilde er ikke overraskende det mest populære lige nu