SIDEN SIDST: Rejsenyt – uge 23 – 2020

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 23 – 2020

Stort pres for at åbne grænserne – den danske regering siger nej
Den europæiske økonomi er så afhængig af turismen, at mange lande presser på for at få åbnet grænserne. Det skal helst ske så hurtigt som muligt for at få gang i salget af rejser inden sommersæsonen. EU-kommissionen har præsenteret en række forslag til, hvordan grænserne kan åbnes på en forsvarlig måde, men gør samtidig klart, at det bliver en sommer med fokus på sundhed og forhøjet sikkerhed.

Mange flyselskaber har annonceret, at de vil genåbne ruter i juli. Selvom de europæiske grænser vil være åbne til den tid, så afgør de forskellige landes rejsevejledninger og coronarestriktioner om det overhovedet bliver muligt at tage afsted. Dagligt kommer der nye meldinger om, hvordan landene vil håndtere turisterne, men det meste er gisninger – lige nu ved vi dog med sikkerhed, at det danske udenrigsministerium fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden med undtagelse af Norge, Island og Tyskland frem til 31. august.

Rejsebranchen rystede over regeringens udmeldinger
Det var med alvorstunge miner rejebranchen modtog beskeden om, at det ikke bliver muligt at sende danskerne sydpå denne sommer. Den i forvejen hårdt ramte rejsebranche ser frem til en lang række konkurser, hvis ikke regeringen iværksætter en støtteordning, der skal vare året ud, siger Lars Thykier, der er formand for Foreningen af Danske Rejsebureauer (DRF).

Underskud i SAS og genåbning af ruter
Det skandinaviske luftfartsselskab SAS er hårdt ramt af coronakrisen. Underskuddet i første kvartal lød på 2,5 milliarder kroner og er primært forårsaget af den verdensomspændende pandemi. Analytikere mener, at flyselskabet ikke kan overleve uden hjælp fra den danske og svenske stat, der begge er medejere af SAS. Ifølge flere medier vil flyselskabet fremlægge en redningsplan i juni. SAS har i øvrigt meddelt, at man vil genåbne flere ruter i juni – bl.a. fra København til Chicago og New York.

Til Cypern fra Billund og København
Det ungarske lavprisselskab Wizz Air åbner to nye ruter til Larnaca på Cypern fra henholdsvis Billund og København. Fra Billund bliver der tale om to ugentlige afgange (torsdag og søndag), mens der fra København flyves tre gange om ugen (mandag, onsdag og fredag).

Norwegian med stort underskud
Norwegians regnskab for første kvartal lød på et underskud på 2.24 milliarder kroner. Coronakrisen, der har medført rejserestriktioner og en markant nedgang på efterspørgslen af rejser, er hovedårsagen til det store underskud. Norwegian har samtidig meddelt, at alle sommerens flyvninger fra Danmark vil blive aflyst.

Rejser efter corona: prisen stadig vigtigst
Det er resultatet af en britisk undersøgelse foretaget af Skyscanner. På trods af stigende fokus på hygiejne, så siger 29 % af respondenterne, at prisen er den vigtigst faktor, når rejsen skal bookes. 19 % har sikkerhed og hygiejne som topprioritet, men 41 % tilkendegiver, at sundhed har betydning for valg af rejse. Selvom myndighederne laver rejsevejledninger og restriktioner, så mener 40 % af deltagerne i undersøgelsen, at de selv kan afgøre om en rejse er sikker.

Flyselskabet Wizz Air åbner to nye ruter til Cypern fra Billund og København

80 % af danskerne forventer at holde ferie i Danmark
Ifølge en undersøgelse fra TV2, så forventer 80 % af danskerne at holde ferie i Danmark. Bl.a. grænselukninger og generel forvirring omkring rejsevejledninger får danskerne til at blive hjemme. Tv2 skriver, at turistbureauerne landet over er i gang med at søsætte kampagner, der skal få turisterne til at besøge netop deres landsdel.

Næppe dyrere flybilletter efter Coronakrisen
Det mener Ole Stouby fra Dansk Flyprisindex, der netop har lavet en prissammenligning på flybilletter. Her fremgår det, at prisen på flybilletter i november i år og januar 2021 er stort set uændrede i forhold til samme tid året før. “Billige flybilletter har alle dage været det bedste middel til at få folk ud at rejse”, siger han til branchemediet standby.dk

TUI fyrer 8000 medarbejdere
Coronakrisen har også ramt et af verdens støre rejseselskaber hårdt. TUI meddeler, at de vil fyre 8000 medarbejdere verden over. I årets første kvartal havde TUI et underskud på 5,5 milliarder kroner, og fyringerne skal ses som et led i en stor sparerunde.

Ryanair genoptager en lang række ruter
Helt præcist bliver der tale om 34 ruter ud af Danmark som det irske lavprisselskab vil åbne 1. juli. Det er især storbyruterne Ryanair har fokus på, men man vil også flyve til bl.a. Malaga og Mallorca.

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Tisvilde Strand – det nordsjællandske badeparadis
Danmarks bedste strande
Asserbo, Melby og Liseleje – en guide til Nordsjællands skønne strande
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Marielyst – hold ferie ved en af Danmarks bedste strande

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Sydfrankrig
Miniguide til Spetses
Miniguide til Mallorca
Miniguide til Santorini
Miniguide til Costa del Sol

Danmark er populær lige nu – her fra stranden i Melby i Nordsjælland

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*