SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 8 – 2020

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FA IND- OG UDLAND – UGE 8 – 2020

Verdens smukkeste lande
Hvilket land, der er smukkest afhænger nok af øjnene, der ser. Rough Guides har dog bedt deres læsere om at sætte navn på det smukkeste land i verden, og resultatet kommer her:

20. Nepal 19. Spanien 18. Chile 17. Argentina 16. Indonesien 15. Sydafrika 14. Brasilien 13. Schweiz 12. Australien 11. Indien 10. Japan 9. Frankrig 8. Island 7. USA 6. Norge 5. Canada 4. Grækenland 3. Storbritannien 2. New Zealand 1. Italien

Konceptrejsebureau er kommet til Danmark
Det hollandske rejsebureau srprs.me har åbnet op for salg af rejser i Danmark. Med over 100.000 kunder er srprs.me ifølge dem selv den største udbyder af såkaldt overraskelsesrejser. Konceptet går ud på, at den rejsende bestemmer rejsedag- og længde, men først helt frem til afrejsetidspunktet får at vide, hvor rejsen går hen.

En uges ferie er perfekt
Det mener 42 % af danskerne ifølge en undersøgelse fra Apollo Rejser. Især børnefamilierne tilkendegiver, at en uges ferie er den optimale rejselængde. På tværs af landet er der dog forskel på, hvor lang tid vi ønsker at være afsted. Københavnerne er til længere ferier – 35 % rejser helst i to uger – det er kun 8 % af nordjyderne enige i.

Overturisme? Ikke her – The Hot List
Det australske rejsebureau Intrepid Travel har sat navn på 10 destinationer, du skal besøge, hvis du vil væk fra overturisme eller bare har eventyr i blodet. De senere år har flere destinationer verden over oplevet en så voldsom invasion af turister, at både myndigheder og lokalbefolkning har skredet ind.

Det har fået Intrepid Travel til at lave en liste over mindre besøgte byer, lande og områder, du kan opleve:

• Dakhla – Marokko
• Gambia
• Grønland
• Haida Gwaii-øerne – Canada
• Moldova
• Nicaragua
• Det nordøstlige Cambodja
• Sudan
• Sulawesi – Indonesien
• Tajikistan

Flere turister til Spanien
Turistskat, tiltag mod overturisme og comeback til bl.a. Tyrkiet og Tunesien kunne ikke stoppe turistvæksten i Spanien. Godt nok rejste færre briter og tyskere til Spanien, der til gengæld modtog flere besøgende fra USA og Asien. Samlet set blev det til en stigning i antallet af turister i 2019 på 1 % i forhold til året før. Spanien er verdens andenmest besøgte land kun overgået af Frankrig.

Spanien – her Gran Canaria – modtog 1 % flere turister i 2019 end året før

Nye regler for håndbagage hos Norwegian
Håndbagage, der kan ligge under sædet er stadig inkluderet i Norwegians low-fare billetter, men fra 23. januar koster det ekstra at medbringe en kabinekuffert, der skal lægges i bagagehylden. Samtidig øges den tilladte vægt ved indchecket bagage på low fare+ og flexbilletter til 23 kg. Ved sidstnævnte billettype øges vægtbegrænsningen på håndbagage desuden fra 10 til 15 kg. Læs mere om de nye bagageregler her.

Rejser er højt prioriteret
Når de faste udgifter er betalt, skal der mad på bordet, og derefter sætter vi penge af til ferier. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo Rejser. Således bliver rejser prioriteret over f.eks. tøj, gadgets og restaurantbesøg hos 40 % af danskerne. Ifølge Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo, så viser undersøgelsen, at vi er bevidste om, at vi af og til har brug for at trække stikket.

Nedgang for charterselskaberne
2019 blev et hårdt år for charterbranchen. Med undtagelse af Sunweb oplevede samtlige større selskaber nedgang. Værst gik det udover Bravo Tours, der havde 12,3 % færre gæster i forhold til 2018. Også det mindre Atlantis Rejser oplevede markant nedgang – selskabet kunne notere et fald i antallet af gæster på 17,5 %.

Spies er fortsat Danmarks største charterbureau med 268.228 gæster (- 2,6 %) efterfulgt af Apollo Rejser, der havde 167.244 gæster (- 3,7 %) i 2019. Sunweb bliver til gengæld ved med at vækste – rejsebureauet havde en fremgang på 4 % i 2019 og nåede dermed op på 104.523 gæster.

SAS åbnede København – Los Angeles
Sidste år besluttede SAS at flytte ruten til Los Angeles fra Stockholm til København. 15. januar var der første afgang fra Kastrup til Californiens største by, der ligger tæt på en række af USAs mest berømte områder og seværdigheder.

Fra vores egen verden

Vi har de seneste par uger udgivet to nye miniguides – til Malia og Sardinien.

Mest populære sider lige nu
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Her skal du rejse hen i påskeferien
De bedste all inclusive resorts i Tyrkiet
Her er det varmt i oktober
Bo billigt på stranden i Thailand

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Sydfrankrig
Miniguide til Mauritius
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Rhodos

Vi har netop udgivet en ny miniguide til Malia på Kreta

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*