SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 45 – 2018

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 45 – 2018

Ferien bliver prioriteret højt hos danskerne
Når der er kommet mad på bordet, så skal der spares op til ferien. Det er konklusionen på en undersøgelse foretaget af Apollo Rejser blandt 1000 danskere. Mad og drikke bliver prioriteret først i budgettet, men på andenpladsen ligger ferier. Hele 44 % af danskerne bruger således hellere penge på ferie end f.eks. gadgets, restaurantbesøg og tøj og sko.

Ifølge Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo Rejser, så rejser vi mere end for blot få år siden. Den tid er forbi, hvor en udlandsrejse var forbeholdt de få – i dag rejser mange både sommer og vinter kombineret med f.eks. kortere storbyferier og weekendophold.

Ibiza og Formentera vil af med upopulær turistskat
En turistskat indført i 2017, der blev fordoblet i 2018 er ifølge hotelejere på Ibiza og Formentera skyld i en markant nedgang i antallet af turister i den netop overståede sommersæson. Øerne har mistet hvad der svarer til 230 millioner danske kroner i mistet indtjening, og nu forlanger turistindustrien skatten fjernet for at tage kampen op med bl.a. Tunesien og Egypten som mange især briter valgte som rejsemål denne sommer.

Kina kan blive verdens mest besøgte land
Det skriver standby.dk med henvisning til en analyse fra Euromonitor, der viser, at hvis vækstraterne fortsætter som nu, så vil Kina i 2030 overhale Frankrig som det land i verden med flest ankommende turister fra udlandet. Analysen viser også, at Tyrkiet, Egypten og Tunesien igen vil opleve vækst i turismen – en tendens, der allerede viste sig denne sommer.

Europas mest instagrammede strande
Rejsesitet Globehunters har lavet en liste over de strande i Europa, der optræder flest gange på Instagram:

  1. Positano – Italien
  2. Brighton Beach – England
  3. Nissi Beach – Cypern
  4. Durdle Door Beach – England
  5. Playa d’en Bossa – Ibiza, Spanien
  6. Bournemouth Beach – England
  7. La Pelosa Beach – Italien
  8. Praia da Rocha – Algarve, Portugal
  9. Barcoloneta Beach – Barcelona, Spanien
  10. Cala Salada – Ibiza, Spanien
Cala Salada og Playa d’en Bossa på Ibiza er på listen over de mest instagrammede strande i Europa

Charterbrancen er presset
Den varme sommer var skidt for rejsebranchen, og der skal nok skæres ned på antallet af rejser, mener Bjarke Hansen, der er adm. direktør i Primo Tours. Til standby.dk siger han, at det nok er nødvendigt at tilpasse produktionen, hvis man ikke får nok for sine rejser. Han henviser til et dansk rejsebureau, der forleden solgte en 14-dages rejse til Thailand for under kr. 3.000,-

Travelbird konkurs
Det hollandske rejsebureau Travelbird er gået konkurs. Alle, der har booket en rejse hos Travelbird vil blive kontaktet af den hollandske garantifond SGR, skriver rejsebureauet på deres hjemmeside.

Første hotel kun for kvinder åbner på Mallorca
Til april næste år åbner Som Dona Women Only Hotel på den populære ferieø Mallorca. Hotellet ligger i Porto Cristo og har kun adgang for kvinder over 18 år. Der er 39 værelser på det 4-stjernede hotel, der er ejet af hotelkæden Som. Her fortæller direktøren, at Som Dona er resultatet af flere undersøgelser blandt tidligere gæster, hvor kvinderne ønsker en højere grad af sikkerhed og at de føler sig bedre tilpas i selskab med andre kvinder.

Fra vores egen verden

Vi har for nogle uger siden udgivet nye miniguides til både Boracay og Dubrovnik.

Mest populære sider lige nu
Bo billigt på stranden i Thailand
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Her er det varmt i december
Gran Canarias bedste hoteller
Her skal du bo ved Miami Beach

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Mauritius
Miniguide til Miami
Miniguide til Lanzarote

South Beach i Miami – vores miniguide til Miami er blandt de mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*