SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 36 – 2019

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

tel aviv guide

SIDEN SIDST: REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 36 – 2019

Danskerne har fået øjnene op for Israel
Israel har de senere år oplevet en markant vækst i turismen. Også herhjemme har vi fået øjnene op for det mellemøstlige land, der på 10 år kan notere en stigning på 44 % i antallet af ankomster fra Danmark, skriver standby.dk

Verdens venligste byer
Big7Travel har spurgt deres 1,5 millioner følgere om, hvilken by de synes er den venligste. Vancouver i Canada, der også er udnævnt som en af de bedste byer at leve i, blev nummer 1, mens Malaysias hovedstad Kuala Lumpur kom ind på andenpladsen. Nummer 3, 4 og 5 blev henholdsvis Brügge i Belgien, Taipeh i Taiwan og Hamburg i Tyskland. København opnåede i øvrigt en 22. plads.

Foodie? Prøv disse rejsemål
Rejser du efter god mad, så kender du selvfølgelig Lyon i Frankrig og San Sebastian i Spanien. Men der er andre steder end de etablerede maddestinationer, der tilbyder gastronomi i topklasse. Se blot disse upcoming madrejsemål og restauranter anbefalet af britiske Daily Mail:

Porto – Portugal – prøv f.eks. Restaurante Pedro Limao
Wien – Østrig – prøv f.eks. Gasthaus zur Alten Press
Lezhe – Albanien – prøv f.ek.s Rapsodia
Brügge – Belgien – prøv f.eks. Brasserie Raymond
Syracuse – Sicilien, Italien – prøv f.eks. Regina Lucia
Ptuj – Slovenien – prøv f.eks. Gostilna Ribic
Lecce – Italien – prøv f.eks. Trattoria La Zie
Caceres – Spanien – prøv f.eks. Atrio

Mange vil helst rejse alene
13 % af danskerne foretrækker at rejse alene. Det viser en undersøgelse fra Apollo Rejser blandt 1000 danskere. Lidt flere mænd end kvinder ønsker at rejse alene, men generelt er interessen for solorejser stigende, fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationsschef hos Apollo Rejser.

Ny spareplan på vej i SAS
Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra SAS viste en markant tilbagegang i indtjeningen på hele 27 %. Ifølge koncernchef Richard Gustafson skyldes tilbagegangen primært den svage svenske krone, øgede brændstofudgifter og pilotstrejken i foråret. SAS er allerede i gang med en spareplan, men nye initiativer i den retning er på vej, siger Richard Gustafson.

Her har du størst risiko for at få madforgiftning
Et studie fra britiske YorkTest har på baggrund af indberettede sager til forsikringsselskaber kortlagt på hvilke rejsemål du har størst risiko for at få en maveforgiftning. Øverst på listen ligger Hurghada i Egypten med Punta Cana i Den Dominikanske Republik som nummer to. Også Riviera Maya-kysten i Mexico, Antalya i Tyrkiet og Kap Verde er på top 10-listen.

Hurghada er et af de rejsemål, hvor risikoen for maveforgiftning er stor

Et bud på verdens bedste strande
Mediebureauet Big7Travel har bedt flere end 6000 rejsende om at sætte navn på den bedste strand, de har besøgt. Listen toppes af Zlatni Rat (også kaldt Golden Horn Beach) i Kroatien med Whitehaven Beach i Australien på andenpladsen. Placeringerne fra nummer tre til fem indtages af Fig Tree Bay på Cypern, Grace Bay i Turks and Caicos og Secret Lagoon ved El Nido i Filippinerne.

Forvirring om “Det Blå Kort”
Mange danskere er i tvivl om, hvad det blå EU-sygesikringskort dækker, skriver standby.dk med baggrund i en ny undersøgelse foretaget af bl.a. Gouda Rejseforsikring. Her fremgår det, at knap 4 ud af 10 danskere fejlagtigt tror, at kortet dækker hjemtransport ved sygdom. Det dækker heller ikke behandling på private klinikker og hospitaler, men giver ret til samme hjælp som borgerne i det pågældende land får. Det er også værd at bemærke, at det blå kort ikke dækker i Tyrkiet, et af danskernes mest populære rejsemål.

Generation Z har rejser som topprioritet
De 16-24-årige, kaldet Generation Z, prioriterer rejser over alt andet, viser en rapport fra booking.com. 65 % af de adspurgte i undersøgelsen bruger først og fremmest deres penge på at rejse efterfulgt af investering i uddannelse. Først langt nede på listen kommer f.eks. tøj og gadgets, der ikke ses som vigtige for Generation Z. Over 5000 unge i 29 lande har deltaget i undersøgelsen.

Mænd bruger flere penge til ferie end kvinder
Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik, der har afdækket, hvor mange penge danskerne bruger på ferierejser med minimum fire overnatninger i udlandet. I samtlige aldersgrupper bruger mænd flere penge på ferie end kvinder – i gennemsnit 21 % mere, skriver branchesitet standby.dk. Flest penge bruger mænd i aldersgruppen 45-64 år.

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Bo billigt på stranden i Thailand
Her er det varmt i oktober
De bedste hoteller kun for voksne på Mallorca
Sol i efterårsferien – her skal du rejse hen
De bedste all inclusive hoteller i Tyrkiet

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Mauritius
Miniguide til Rhodos
Miniguide til Ayia Napa
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Mallorca

Vores miniguide til Mauritius er en af vores mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*