SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 3 – 2020

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 3 – 2020

Også billige flybilletter i 2020
2019 bød på rekordbillige flybilletter, viser en analyse fra Dansk Flyprisindex. Fra både Billund og København har priserne været rekordlave til 20 populære rejsemål i hele verden. Siden 2012 er priserne fra Billund til 10 europæiske destinationer faldet med 43 % og fra København med 24 %. Ole Stouby fra Dansk Flyprisindex vurderer, at priserne på flybilletter vil falde yderligere i 2020.

Populære rejsemål lige nu
Google har offentliggjort top 10-listen over rejsemål, der i starten af det nye år har oplevet den største stigning i antallet af søgninger på flybilletter. Sammenlignet med 2018 og 2019 er det lige nu Danang i Vietnam, Sao Paolo i Brasilien og Tel Aviv i Israel, der trender mest. Andre steder på listen er bl.a. Dubai, Marseille i Frankrig og Bangkok i Thailand.

Danskerne rejser i gennemsnit flere end tre gange årligt
Især den unge og ældre generation samt folk i hovedstadsområdet er med til at hive gennemsnittet op, viser en undersøgelse foretaget af Apollo Rejser. Således rejser de 18-21 årige samt 50+ generationen mest, og det er helt naturligt, fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo. Vi rejser nemlig mindre, når vi har børn i den skolepligtige alder. Den mest populære ferieform er storbyferien, der ofte tages spontant, og folk fra hovedstadsområdet er de danskere, som rejser mest, viser undersøgelsen.

Flere rejste væk i julen
Det viser en opgørelse fra teleselskabet Telenor, der har registreret deres kunders roamingforbrug i weekenden op til juleaften. Hele 300.000 Telenor-kunder tilbragte juledagene i udlandet – ikke overraskende var roamingforbruget størst på Kanarieøerne. Ifølge Telenor er tendensen klar: Flere og flere danskere rejser væk i julen.

Her rejste vi hen i 2019
Ifølge en opgørelse fra Momondo, så var London, i lighed med sidste år, den mest søgte destination på søgemaskinen i 2019. På andenpladsen ligger Malaga i Spanien, mens Bangkok i Thailand indtager tredjepladsen. Et par af de rejsemål som har oplevet den største stigning i antallet af søgninger er Georgien og Fiji.

Top 10 listen over de mest søgte destinationer hos Momondo i 2019 ser således ud:

  1. London – England
  2. Malaga – Spanien
  3. Bangkok – Thailand
  4. Barcelona – Spanien
  5. Paris – Frankrig
  6. New York – USA
  7. Rom – Italien
  8. Berlin – Tyskland
  9. Istanbul – Tyrkiet
  10. Palma de Mallorca – Spanien
Albanien er et af de lande, du skal besøge i 2020, mener Fodor

Vigtigt at huske rejseforsikringen ved Brexit
Når Brexit bliver en realitet vil EUs blå sundhedskort ikke længere gælde i Storbritannien. Derfor er det vigtigt at tegne en privat rejseforsikring, meddeler If Rejseforsikring. Har man en rejseforsikring inkluderet i sine øvrige forsikringer, er det vigtigt, at man tjekker om den også dækker Storbritannien efter Brexit.

Danskerne hamstrer rejser lige nu
Der er fart på salget af rejser lige nu, meddeler Spies. Telefoner og websites er med egne ord rødglødende, og ifølge kommunikationschef Lisbeth Nedergaard, kan man tydeligt se en sammenhæng mellem mængden af regn og antallet af solgte rejser. Vinterrejserne går som varmt brød hos Spies, der næsten havde udsolgt i julen. De mest populære destinationer i julen var vinterklassikere som Gran Canaria, Tenerife og Phuket.

Fodors Golist 2020
Så er det blevet Fodors tur til at sætte navn på de steder, du skal besøge i 2020. Fodor har delt deres favoritter op i verdensdele, og her bringer vi som altid kun de varme rejsemål.

Europa: Albanien – Athen, Grækenland – Æoliske Øer, Italien – Andalusien, Spanien – Bukarest, Rumænien

Asien: Hoi An, Vietnam – Macau, Kina – Raja Ampat, Indonesien – Luang Prabang, Laos

Nord- og Sydamerika: Palm Springs, USA – South Walton, USA – Rio de Janeiro, Brasilien – Jose Ignacio, Uruguay – Medellin, Columbia

Afrika og Mellemøsten: Beirut, Libanon – Accra, Ghana – Tunesien, Ras el-Khaimah, Dubai – Etiopien – Skeletkysten, Namibia – Wadi Rum, Jordan

Caribien og Latinamerika: Aruba, Bahamas, St. Barths, Guatemala, San Jose – Puerto Rico

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Her skal du rejse hen i påskeferien
Bo billigt på stranden i Thailand
6 varme vinterrejsemål med kort flyvetid
Gran Canarias bedste familiehoteller

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Mauritius
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Tenerife
Miniguide til Sydfrankrig

Miniguiden til Sydfrankrig er en af vores mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*