SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 1 – 2019

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 1 – 2019

Sommervejr i Sydspanien
December var generelt varm i det sydlige Europa og her i starten af årets første måned, har temperaturen i Malaga ligget på 23 °C. Andre steder i Sydspanien har også haft over 20 °C de seneste dage.

10 € for at besøge Venedig
Det er nu vedtaget ved lov, at endagsturister skal betale mellem 2,50 og 10 € for at få lov til at besøge Venedig. Det bliver dyrest i højsæsonen. Den nye lov skal afhjælpe problemet med overturisme, og ifølge myndighederne vil pengene gå til at holde byen ren. En lignende ordning er indført på Elba og De Æoliske Øer ved Sicilien.

Prisen på flybilletter er rekordlav
Det seneste pristjek viser, at prisen på flybilletter i 2018 var de laveste siden 2012, hvor Dansk Flypris Index begyndte at sammenligne priser regelmæssigt. Faktisk er flybilletterne blevet 30 % billigere på blot seks år, og det gælder billetter både oversøisk og i Europa. Ole Stouby fra Dansk Flypris Index vurderer, at 2019 vil byde på endnu lavere priser.

Mange holder sig i gang på ferien
Aktiv ferie hitter – hver tredje dansker holder sig i gang på ferien, viser ny undersøgelse fra charterbureauet Apollo. Golf, svømning og en god gåtur er de mest almindelige motionsformer, men Apollo melder også om en stigende efterspørgsel på aktiv ferie på hoteller med mulighed for at dyrke et bredt udvalg af sportsgrene.

Flere hoteller tilbyder telefonfri ferie
Flere og flere hoteller tilbyder deres gæster en mobilfri ferie, skriver en række engelske medier. Hotellerne giver mulighed for, at gæsterne kan låse mobiltelefonen inde ved check in, og de kan kun få fat i den ved henvendelse til personalet. Der er også hoteller, der tilbyder mobilfri områder, mens andre tilbyder gæsterne gratis udflugter, hvis de kan undvære mobilen. Ifølge hotelkæden Wyndham medbringer gennemsnitsgæsten tre mobiltelefoner/tablets som de tjekker hvert 12 minut.

Her rejser vi hen i vintersæsonen
En analyse fra charterbureauet TUI viser ikke overraskende, at danskernes foretrukne ferieland i de kolde måneder er Spanien. Det er selvfølgelig Kanarieøerne, der primært tiltrækker vintertrætte danskere. På de følgende pladser kommer Thailand, Egypten, Kap Verde og Mexico. Den mest populære destination er Gran Canaria efterfulgt af Tenerife og Phuket.

Norwegian åbner en ny rute til skønne Mallorca

Norwegian åbner fire nye ruter fra Billund
Fra foråret 2019 vil Norwegian åbne fire nye ruter fra Billund lufthavn. Der er tale om ruter til Malaga, Mallorca, Faro i Portugal og Ponta Delgada på Azorerne. Ruten til Malaga bliver en helårsrute, mens de øvrige er sæsonruter.

De mest populære turistattraktioner
Tripadvisor har offentliggjort en liste over de mest bookede turistattraktioner i 2018. Ikke overraskende består listen af klassiske og velkendte seværdigheder – se bare med her:

Mest bookede turistattraktioner hos Tripadvisor:
Colosseum – Rom, Italien
Vatikanmuseet – Rom, Italien
Frihedsgudinden – New York, USA
Louvre – Paris, Frankrig
Eiffeltårnet – Paris, Frankrig
La Sagrada Familia – Barcelona, Spanien
Golden Gate Bridge – San Fransisco, USA
Stonehenge – England
Versailles – Frankrig
Canal Grande – Venedig, Italien

Fra vores egen verden

Mest populære sider lige nu
Bo billigt på stranden i Thailand
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Gode valg til påskeferien
Her er det varmt i januar
Her skal du bo ved Miami Beach

Mest populære miniguides lige nu
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Mauritius
Miniguide til Miami
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Koh Lipe

Miniguiden til Miami er en vores mest populære lige nu

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*