SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 41 – 2018

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 41 – 2018

Flere og flere rejser alene
I både USA og England er solorejser en stigende trend, skriver The Guardian. I en undersøgelse foretaget af Foreningen af Britiske Rejseagenter fremgår det, at 15 % af de adspurgte tog ud at rejse alene i 2017. I 2016 var tallet 12 % og i 2011 blot 6 %.

Tendensen har allerede fået rejsebureauerne til at målrette tilbud til solorejsende, ligesom der bliver arrangeret gruppeture for singler. Årsagen til at rejse alene er ifølge deltagerne i undersøgelsen primært at man selv kan disponere sin tid og man suverænt bestemmer rejsemål og rejserute.

Solrige efterårsrejser populære
Danskerne vil have sol og varme i efterårsferien. I hvert fald kan Spies Rejser melde om stor efterspørgsel, og Danmarks største rejsebureau har kun få pladser tilbage. 75.000 danskere forventes at rejse mod sol og sommer i efterårsferien uge 42. Gran Canaria, Mallorca og Rhodos er de mest populære rejsemål.

Apollo Rejser får nyt sportshotel
Apollo Rejser åbner et nyt sportshotel i Hurghada i Egypten. I samarbejde med Playitas, der har stået for udvikling og infrastruktur af det nye hotel, kan Apollo nu tilbyde rejser til Aqua Vista, der åbner i denne måned. Med det nye hotel forventer Apollo en fordobling i antallet af solgte rejser til Egypten.

Nye ruter fra SAS
SAS har netop offentliggjort sommertrafikprogrammet for 2019, hvor det er blevet til syv nye ruter fra Danmark. Aarhus får to nye ruter til henholdsvis Rom og Faro i det sydlige Portugal. Fra København får SAS fem nye ruter til Stettin i Polen, Marseille i Frankrig, Cornwall i England og Catania og Firenze i Italien.

Vinderne af Danish Travel Awards
Det årlige Danish Travel Awards blev traditionen tro afholdt i Cirkusbygningen i København. Her et udpluk af vinderne:

Bedste europæiske flyselskab: KLM
Bedste interkontinentale flyselskab: Emirates
Bedste charterflyselskab: Atlantic Airways
Bedste charterarrangør: Aarhus Charter
Bedste rejsearrangør: Albatros Travel
Bedste rejseland i Europa: Portugal
Bedste oversøiske rejseland: Canada
Fremtidens rejsemål: Vietnam

Albanien er nyt rejsemål hos Spies
Allerede i 1971 forsøgte Spies Rejser sig med Albanien som nyt rejsemål for bureauets gæster. En satsning, der endte i fiasko og milliontab. Det var Simon Spies selv, der ønskede at få Albanien på programmet, skriver charterbureauet i en pressemeddelelse. Som så mange gange før, var den tidligere rejsekonge forud for sin tid.

I hvert fald er Albanien tilbage i Spies’ program, og selvom landet stadig er et af de mindst besøgte i Europa, så er turister ikke længere et særsyn. I hvert fald har flere store rejsemagasiner de senere år sat Albanien på diverse toplister over lande, der skal besøges. Spies Rejser får dog ikke direkte fly til Albanien. Bureauets gæster flyver til Korfu, hvorfra de med flyvebåd sejler til Saranda, der er Albaniens førende turistområde.

Fra vores egen verden

Mest populære sider
Bo billigt på stranden i Thailand
Tre gode steder til sommerferien i Thailand
Her er det varmt i oktober
Her er det varmt i november
Her skal du bo ved Miami Beach

Mest populære miniguides
Miniguide til Gran Canaria
Miniguide til Ayia Napa
Miniguide til Fuerteventura
Miniguide til Rhodos
Miniguide til Mauritius

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*