29. november 2021

Sicilien – natur og kultur på den alsidige ø

Den italienske ø Sicilien er mere hot end nogensinde. Udover smuk natur, god mad og skønne strande, så er er Sicilien et skatkammer af spændende seværdigheder, hvor du kan få kulturoplevelser i verdensklasse.

Strande på Sicilien

Sicilien mangler ikke gode bademuligheder. Om du er til lækre sandstrande med klart vand, lidoer eller små rolige bugter med rullestensstrande, så findes det her. Mondelllo er Palermos hovedstrand, et travlt sted, der ligger skønt mellem Monte Gallo og Monte Pellegrino. Her er lyst sand og klart vand, både lokale og turister kommer her.

På øens nordlige side er stranden i Mortelle rigtig lækker. Det er her indbyggerne i Messina flygter hen, når det bliver for varmt. Der er flere gode områder ved byen at vælge mellem, alle steder er der sandstrand, så det er bare om at vælge. Prøv f.eks. Lido del Tirreno, der har de bedste faciliteter.

En oplevelse er det også at sejle ud til nogle af de små øer, der ligger ud for kysten. Her finder man nogle af Europas smukkeste strande med helt gennemsigtigt vand. Lagunen på Pantelleria vil nok imponere de fleste. Andre muligheder er Lampedusa, hvor man finder Isole Egadi og Ustica samt Rabbit Beach, der er kåret til verdens bedste strand af TripAdvisors brugere.

Hotel på Sicilien

Taormina har det mest populære udvalg af hoteller på Sicilien. Her finder du alt fra billige guesthouses og homestays til den rene luksus. De fleste turister, der besøger Sicilien lejer bil, og her er det værd at være opmærksom på, at det i Taormina og flere andre byer kan være svært at parkere, hvis du bor i de gamle bydele. Prisniveauet på overnatning på Sicilien er noget lavere end ved de mere populære feriesteder i Italien.

Book hotel med prisgaranti – klik her

sicilien

Aktiviteter og seværdigheder på Sicilien

Palermo
Palermos strategisk vigtige beliggenhed har i årtusinder bragt mange forskellige folkeslag til byen. Havnen var et vigtigt stop på datidens handelsruter, og både fønikerne, romerne, araberne og spanierne har sat sine spor i den kulturelle smeltedigel. Du må ikke gå glip af de pragtfulde mosaikker fra det 12. århundrede, der kan ses i La Martorana kirken. Lidt udenfor Palermo, i Monreale, kan du i byens kirke se mosaikker med inspiration fra normanerne, der også kom forbi Siclien.

Tilbage i Palermo kan du besøge det nye kunstgalleri, Palazzo Riso, og derefter Kalsa-området, ved havnen, der er fuld af barokkirker og paladser, som løbende bliver restaureret. Det er også her du finder gode restauranter og barer. Udvalget er stort, og Palermo er ved at udvikle sig til et rigtigt in-sted, hvor kvaliteten er i højsædet. Prøv f.eks. restauranten L’Ottava Nota, der serverer moderne italiensk mad.

Syracuse
En storslået by med græske rødder. Det var her, at matematikeren Archimedes boede. Syracuse oplever i disse år en opblomstring, den gamle bydel, Ortygia, der er omgivet af vand til alle sider, er et charmerende sted, der er forbundet til den nye bydel af tre broer.

Byens største seværdigheder er Parco Archeologico, hvor man i det gamle teater fra de femte århundrede f.kr., kan opleve underholdning med fokus på det gamle Grækenland. Også byens flotte katedral, hvor der engang lå et græsk tempel er værd at besøge. Syracuse er ved at blive opdaget af turisterne, men man skal ikke mange kilometer udenfor byen for at finde det ægte Sicilien, der er en seværdighed i sig selv.

Book fly og hotel samtidig og spar penge

Taormina & Etna
Smukke Taormina blev allerede i det 18. århundrede brugt som tilflugtssted for velhavende europæere, der kom for det dejlige klima i vintermånederne. Helt hen i december kan man være heldig at se blomstrende jasmin og bougainvillea. Byen ligger fantastisk med udsigt til Etna og med let adgang til mange af Siciliens bedste seværdigheder, så er det ikke underligt, at Taormina er øens mest besøgte by.

I højsæsonen fra påske til oktober kan der være rigtig mange mennesker i byen, men Taormina er stadig et fantastisk smukt sted. De smalle bilfri gader i centrum er pragtfulde, og det er ikke så mærkeligt, at man kalder Taormina for en verdens mest romantiske byer.

I området findes flere strande. Mange af dem er med rullesten, og det gælder også den billedskønne Isola Bella, der er temmelig besøgt i højsæsonen. Vil du spise godt og samtidig have en flot udsigt over vandet, så prøv restauranten Oliviero på hotel Villa Sant’ Andrea, der serverer rigtig god mad.

Mad og drikke

Man spiser rigtig godt på Sicilien. Tidligere rejste de fleste kokke til fastlandet, men i dag bliver de hjemme, for det er på Sicilien det sker i øjeblikket. Øen kan byde på alle former for restauranter, og populært siger man, at det var her fusionskøkkenet opstod. De fleste folkeslag, der kom forbi Sicilien har bidraget med noget til det lokale køkken.

Prøv retter som pasta med sardiner, de røde rejer fra Mazara del Vallo og caponata, der er unik for Sicilien. En sur-sød kold grøntsagsstuvning med bl.a. aubergine, løg, kapers og oliven. Besøg også Palermos gadekøkkener, hvor der serveres sfinciuni, en slags pizza, der i sin originale form er med tomat, forskellige slags ost, oregano og løg.

Praktisk information

Nærmeste lufthavn
Både Palermo og Catania har internationale lufthavne. Skal du besøge Taormina eller Siracusa skal du benytte Catania Lufthavn. For at komme fra lufthavnen til dit hotel er det næsten et must at leje en bil, der kan stå klar i lufthavnen til dig. Du kan finde flybilletter til Sicilien her

Valuta
I Italien bruger man euro. Der er masser af kontantautomater i byerne, og Visakort bliver accepterer de fleste steder.

Mere info
En guidebog eller et kort over byen er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder, og har som regel en del praktisk information. Du kan også finde forslag til gode barer, hoteller og restauranter.

Sicilien er stor, så planlæg dit besøg. Også de mange bjergveje gør, at det tager længere tid at komme frem end man skulle tro. Hvis du vil se så meget som muligt, så flyt rundt i løbet af ferien og lav dagture fra din base.

Vejret og bedste rejsetidspunkt
Sicilien har højsæson i juli og august, hvor priserne naturligvis også er højst. Med en beliggenhed i det absolut sydligeste Europa er Sicilien et rigtig godt sted at besøge i forårs- og efterårsmånederne, hvor du som regel vil opleve varmt vejr og temperaturer over 20° C.

Sicilien

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*