Seks lækre strande, der kun venter på at blive opdaget

Pak badetøjet og kom afsted

Så mange strande, så lidt ferie. Vælg destinationen til din solferie med omhu. Se disse seks steder, der ifølge rejsemagasinet Travel & Leisure alle tilbyder lidt ud over det sædvanlige.

Taipu de Fora, Bahia, Brasilien

Den ni kilometer lange skønne strand med gyldent sand og svajende kokospalmer på Maraú halvøen er et sandt paradis. Naturlige swimmingpools dannes mellem koralrevene ved lavvande, og det vrimler med farverige fisk, et perfekt sted for snorklere. Tilbage på land kan du tjekke ind på det hippe Butterfly House, et rustikt og nyligt åbnet otte-villa eco-resort med stråtag. Beliggenheden er skøn med stranden på den ene side og Camamu Bay, Brasiliens tredjestørste sø, på den anden. Bedste tid til at rejse dertil: September til midten af maj.

Princess Margaret Beach, Bequia, Grenandinerne

Denne pudderbløde strand i skyggen af palmer og ceder- og mandeltræer er opkaldt efter Dronning Elizabeth II’s lillesøster, der elskede jetsetlivet. Den skønne kystlinje ligger på den caribiske side af Bequia, en lille ø, der er knap så tilgængelig end de fleste caribiske destinationer. Men det betyder blot færre turister, og øens sydlige placering gør, at Bequia er mindre tilbøjelige til at blive ramt af orkaner. En ny sti langs kysten ved Princess Point giver mulighed for at gå fra fortet ved Hamilton til de lækre strande ved Princess Margaret og Lower Bay. Bedste tid til at rejse dertil: Januar til april.

The Baths, Virgin Gorda, De Britiske Jomfruøer

The Baths adskiller sig fra den typiske caribiske strand ved ikke at have kilometer efter kilometer med hvidt sand. Her stiger enorme granitformationer op af sandet, og det giver et unikt landskab. Stranden er en del af en nationalpark på øens sydlige kyst, et sandt geologisk vidunder, der dannes ved forvitring af vulkanske lag. Klipperne former beskyttede pools, indsøer og grotter, men vil du have strand, så er du ikke gået forgæves. Det krystalklare vand venter på dig, og mens du plasker rundt i det caribiske hav, kan du nyde det spektakulære landskab. I år er der jubilæumsfestival med masser af musik, mad og parader. Bedste tid til at rejse dertil: Midt december til midten af april.

Playa de Catedrales, Galicien, Spanien

Århundreders bølger og nådesløse vinde ud for kysten i det nordvestlige Spanien har dannet smukke skulpturelle klippeformationer ved Playa de las Catedrales. Den halvanden kilometer lange strand i Galicien har også 105-meter høje klipper, huler og klippepools, der er eroderet i underlige former. Kom i sommermånederne, hvor det dramatiske vejr er erstattet af sol, og du vil se stranden så turkis som Caribien. Det er især fortryllende ved Noche de San Juan i juni omkring sommersolhverv, hvor tusindvis af bål er tændt langs kysten, og hvor der er masser af fest på stranden. Bedste tid til at rejse dertil: Juni til august.

Chaweng Noi Beach, Koh Samui, Thailand

Chaweng Noi Beach ligger i en skøn hvid sandbugt omringet af frodig vegetation. Her er tempoet roligt, og stranden skal ikke forveksles med den mere travle Chaweng Beach. Koralrevet ud for kysten sørger for roligt vand, og det er et skønt sted til en svømme- eller snorkletur. For de, der foretrækker at være nær stranden og ikke i den, kan det nye skønne hotel Vana Belle anbefales. Her er 80 suiter og en lækker pool med udsigt over bugten. Bedste tid til at rejse dertil: Midten af december til marts og juli til September.

Playa Morón, Samanáhalvøen, Den Dominikanske Republik

På Samanáhalvøens nordkyst venter en fin gylden strand, der kun ser få turister. Høje kokospalmer omkranser Playa Morón, og sandet fortsætter langt ud i vandet. Tag hertil mellem januar og marts for at være vidne til pukkelhvalernes parringsspil i Santa Bárbara de Samaná bugten. Det gjorde i hvert fald et indtryk på Christopher Columbus, der skrev om det tilbage i 1493. Småøer ligger ud for kysten, og her kan du føle dig som Robinson Crusoe. Samaná er blevet mere tilgængelig, både med nonstop fly fra Europa, men også med den nye motorvej, der forbinder halvøen med Santo Domingo. Bedste tid til at rejse dertil: December til april.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*