SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 9 – 2016

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 9 – 2016

Se her, hvis du mangler inspiration til din rejse
Selvfølgelig skal du ud at rejse i 2016. Måske til dit yndlingshotel på dit yndlingsrejsemål. Eller skulle du prøve noget helt andet? Uanset om du har en pludselig lyst til at opleve nogle af verdens mest spændende rejsemål, eller du allerede er en sand eventyrer, så kan du gå inspiration i Lonely Planets guide New in Travel 2016, der indeholder gode forslag til rejser, aktiviteter og seværdigheder.

Alt er håndplukket af Lonely Planets skribenter, og du kan tage med til bl.a. Cuba, Panama, Singapore og Italien. I alt 31 gode oplevelser er præsenteret i den gratis guide.

Download guiden her

Tag på ferie og bliv lykkelig
Kom så af sted. Af sted på ferie, du bliver lykkelig af det. Egentlig er det ikke noget nyt, for vi ved jo selv, hvornår vi har det bedst og er i balance med os selv. Men er du også bare topglad når du er på ferie, så er du ikke den eneste. Det viser en ny undersøgelse fra rejsebureauet Apollo, der afslører af 29 % af danskerne er lykkeligst, når de er på ferie.

Og har du ikke allerede fundet en valentinsgave til dit livs udkårne, så kan du roligt bestille en rejse. For både  kvinder og mænd er lykkelige, når de er på ferie. Det lyder jo som en ren win-win situation for parforholdet.

Jo, solen kan gøre underværker. Du får ny energi og et skud uundværlig D-vitamin. Og så får du selvfølgelig tid til at være samme med den du holder af. Måske kan du gøre hende eller ham endnu lykkeligere.

Også Spanien hitter
Øst eller vest? Der er ikke helt enighed blandt rejsebureauerne omkring, hvor danskerne tager hen til sommer. Eller også er vi bare så vilde med at rejse, at alle rejsemål oplever en stigende interesse hos danskerne.

Vi har tidligere skrevet, at nogle rejsebureauer satser på Grækenland, der bestemt er et land som danskerne efterspørger. Men nu meddeler Star Tour om en kraftig stigning i antallet af solgte rejser til Spanien. 4 ud af 10 danskere vælger at holde sommerferie i det klassiske ferieland, hvor lækre strande og gastronomi i topklasse venter.

Men det er ikke kun derfor vi tager til Spanien, mener Nicolai Johnsen fra Star Tour. Han mener, at danskerne ser landet som et trygt og sikkert rejsemål. Det er især rejserne til Ibiza, der bliver revet væk. Star Tour har solgt 40 % flere rejser til den trendy ø, og man har nu fordoblet antallet af flyafgange til paradiset.

Her på solstrandsommer.dk kan vi kun medgive, at Spanien er et fremragende valg, hvis sommeren skal bruges i solen med fødderne plantet i det bløde sand, mens en velfortjent sundowner bliver skyllet ned.

Synes du også det lyder skønt, så læs meget mere om en stribe af de bedste spanske rejsemål her på siden:

Ibiza
Mallorca
Formentera
Costa del Sol
Gran Canaria
Fuerteventura

Stor efterspørgsel på eksotiske rejser
Martinique, Guadeloupe og Puerto Rico. Eksotiske destinationer, der oplever en stigende interesse hos danskerne. Flysøgemaskinen Momondo har analyseret 45 millioner rejsesøgninger, og selvom de klassiske rejsemål stadig topper, så er danskerne klar til nye og eksotiske rejsemål.

 Vores data peger på, at danskerne ikke altid vælger det, de plejer, når de skal ud og se verden. I 2015 har flere eksotiske destinationer oplevet en ekstraordinær høj vækst i antallet af søgninger. Lasse Skole Hansen

Ifølge Lasse Skole Hansen fra Momondo, så skyldes søgningen på fjerne rejsemål både at der er kommet flere og billigere flyforbindelse fra Danmark, men også at danskerne generelt har fået flere penge mellem hænderne. Også Cuba oplevede stor efterspørgsel i 2015, til gengæld er interessen for Florida tilsyneladende dampet kraftigt af. Måske pga. den høje dollarkurs, mener Lasse Skole Hansen.

Derfor rejser vi
44.782 mennesker har deltaget i ipsos og Tripadvisors undersøgelse om rejsevaner, og konklusionen er klar: vi vil have oplevelser. Hele 69 % af de adspurgte ønskede at prøve noget nyt og spændende i 2016. 33 % vil rejse mere og bruge flere penge på det.

Også grunden til at rejse er klar: vi fortjener det, mener de fleste, men på andenpladsen er der en stor gruppe af mennesker, der ønsker at stå af ræset for en tid. De vil væk fra chefen og den trivielle hverdag.

Når vi vælger hotel er det vigtigste aircondition. 63 % kan ikke leve uden. 46 % går efter overnatningssteder med gratis wifi, mens henholdsvis 40 % og 26 % mener at morgenmad og swimmingpool er det vigtigste.

En stigende trend er solo- og eventyrrejser. Måske hænger de to ting sammen. I hvert fald er der en stigende interesse for at rejse ud alene, og det kan jo være et eventyr i sig selv.

Rejser gør dig mere attraktiv
Det mener rejsemagasinet Condé Nast Traveler i hvert fald. Og det handler ikke kun om din solbrune hud og din afslappede attitude, når du er vel tilbage igen. Det handler også om historier. Rejsehistorier. Folk, der elsker at rejse kan godt lide at lytte og fortælle om deres oplevelser, det gør dem interessante og sexede, mener Condé Nast Traveler.

Og så er der drømmen om at rejse. Ingen gider lytte til dig i timevis, men du har altid en spændende historie at fortælle, og det giver håb for dem, der lytter. Kan jeg også bare slippe hverdagen og rejse ud?

Gør rejser dig til et bedre menneske? Måske mener Condé Nast Traveler, men det handler ikke om at tilbagelægge tusinder af kilometer, men om at opsøge det ukendte. På den måde bliver du mere tolerant, mere vidende og måske finder du dig selv og bliver klogere på, hvem du er.

Mennesker i balance og med et klart mål i livet er bare mere attraktive, messer Condé Nast Travelers skribent. Er der virkelig noget om snakken? Jeg må vist lige kigge mig i spejlet.

Her får du det bedste ferievejr
Godt ferievejr betyder masser af sol og varme. Sådan er det i hvert fald for Spies Rejsers gæster, der hvert år giver
sommerferiedestinationerne karakter. Og ifølge de lige over 81.000 kunder, der blev spurgt, var svaret klart. Det er på Kos, man finder det bedste ferievejr.

 Hvis vejret er godt, har det en afgørende betydning for gæsternes samlede vurdering af deres rejse. Og det bedste vejr oplevede gæsterne – traditionen tro – i den østlige del af Middelhavet. Det er også her, at meteorologerne måler de fleste soltimer og de højeste temperaturer. Torben Andersen, Spies Rejser

 Kos vælter således Hurghada (der ikke var i Spies’ program denne sommer) af pinden som destinationen med det bedste ferievejr. Top 5 over det bedste vejr sommeren 2015 ser således ud:

  1. Kos
  2. Marmaris
  3. Rhodos
  4. Bodrum
  5. Cypern

Lige bortset fra at Hurghada er væk fra listen, så ser den næsten ud som i 2014. Sommerens højeste temperaturer blev målt i Spanien, hvor Cordoba i juli nåede op på 45,2° C. Vil du se aktuelt ferievejr, så klik ind på vejrlab.dk.

Kampen om Grækenland
Mens medier og rejseeksperter udpeger nye og trendy rejsemål i 2016, så har to af Danmarks største charterbureauer, Apollo Rejser og Bravo Tours, fokus et helt andet sted.

Nemlig i Grækenland som begge forudser bliver et hit hos danskerne i sommeren 2016. Bravo Tours har udvidet på Santorini og fremhæver de mindre autentiske øer i det græske øhav, men den største nyhed er tre nye rejsemål på fastlandet.

Kalamata, Topo/Nafplio og Costa Navarino er stort set ukendte hos danskerne, og Bravo Tours kan som eneste charterbureau tilbyde de tre destinationer.

Hos Apollo Rejser kalder man sig Danmarks største arrangør af rejser til Grækenland, og bureauet kan præsentere hele ni nyheder i det græske. Nogle af dem er Symi, Tilos, Paxos og ikke mindst Kefalonia, som kun Apollo har i programmet.

Det er selvfølgelig også blevet til nye koncepthoteller i Parga og på Korfu. Netop koncepthoteller er hot lige nu, og Star Tour kan som noget nyt tilbyde wellneskonceptet Robinson, der også har hoteller i Grækenland. Robinson har primært aktive familier som målgruppe.

Søger du rejser til Grækenland, så har udvalget aldrig været større end nu. det er bare med at komme i gang med at planlægge din sommer på de skønne græske strande.

1 Comment

  1. Mellemamerika er så fedt. Vi har rejst rundt i Nicaragua, Costa Rica og Panama af flere omgange og er vilde med det. Meget roligere og venligere mennesker end Caribien

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*