5. december 2021

Sarah kæmper for retten til at tage børnene ud af skolen

Vil lære børnene om verden udenfor USA

Mens det i Danmark er almindeligt at tage børnene ud af skolen for at tage på en længere rejse ud i verden, så er den slags mere kontroversielt i USA.

Lige nu forsvarer Sarah Blaine sin ret til selv at undervise sine børn, mens familien i sidste halvdel af 2017 kører gennem USA og Canada. En rejse, der fortsætter i 2018, hvor turen går til bl.a. Australien, New Zealand, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Indien, Israel og Europa.

“Jeg var og er frustreret over, at min ældste datter stort set intet ved om verden uden for USA og ikke får lov at socialiserer sig med andre mennesker end dem fra byen. Derfor ser jeg vores rejse som en mulighed for at børnene lærer det, de ikke lærer i skolen”, siger Sarah Blaine, der ofte deltager i den offentlige debat om det amerikanske skolesystem, som hun mener er alt for dårligt.

Sarah, der er tidligere skolelærer og i dag advokat, har tænkt sig selv at undervise sine børn på rejsen, hvor hun også vil være i kontakt med deres lærere.

Loven i New Jersey siger, at det er lovligt selv at undervise sine børn, hvis man kan gøre det på samme niveau som de offentlige skoler. Nogenlunde samme regler gælder i Danmark og det kan du læse meget mere om på f.eks. hjemmeundervisning.dk.

Sarah Blaine håber, at familiens rejse vil give børnene større forståelse for verden omkring dem. I hvert fald har hun tænkt sig at undervisning gen skal have udgangspunkt i det land, som de befinder sig i.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*