Sådan får Katrine set verden

Mange steder kan du få kost og logi for få timers arbejde

“Jeg har lige været i Vietnam, Cambodja og Laos, og om et måned tager jeg til Spanien, Frankrig og Italien”, siger den unge kvinde, mens hun viser mig billeder af hendes seneste rejse. Jeg er på kursus, og ved siden af mig sidder Katrine, der hurtigt lyser op, da hun finder ud af, at jeg deler hendes passion for at rejse.

Katrine smiler overbærende, da jeg som så mange andre stiller det uundgåelige spørgsmål; hvordan får du råd til det?

Nu er det ikke helt almindelige rejser Katrine tager på. Hun arbejder undervejs. Via hjemmesiden workaway.info får hun kost og logi til gengæld for nogle timers arbejde. På den måde har hun som 24-årig allerede besøgt flere end 25 lande.

I både Vietnam og Cambodja arbejdede hun på et hostel, mens hun i Laos hjalp til på et hjem for handicappede børn. I både Spanien og Frankrig skal hun høste druer og i Italien fungere som barnepige.

“Det smarte er, at jeg arbejder som frivillig. Jeg får ikke penge for det, men kost og logi. Derfor behøver jeg ikke arbejdstilladelse”, fortæller Katrine, der dog skynder sig at sige, at reglerne er forskellige fra land til land. Med andre ord: det er en rigtig god ide at tjekke love og regler, inden man tager afsted.

Workaway.info er dog en kæmpe ressource, der gør rigtig meget ud af at informere både værter og frivillige. Siden er en slags community, hvor der kan udveksles erfaringer og oplevelser.

Der er et væld af forskelligartede jobs og lige nu har workaway.info næsten 30.000 værter i 155 lande.

“Det er naturligvis selve rejsen, der koster penge og derfor besøger jeg lande, der ligger ved siden af hinanden”, forklarer Katrine. Som regel tager hun af sted med en veninde, og det har fungeret perfekt hver gang. Begge kan de godt lide at arbejde steder, hvor de kan møde nye mennesker.

Katrine kan kun anbefale andre at tage afsted. Det er en god måde at se verden på, og som regel arbejder hun kun 4-5 timer hver dag, så der er masser af tid til at tage på opdagelse. Se mere om workaway.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*